Wijnmakerij Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die tussen de rivieren Misa en Nevola lopen. Hier werkt wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de wijnmakerij en wijngaarden, gevoed door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land tot uitdrukking brengen.
De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze besloten hebben het bedrijf op te bouwen: de kwaliteit van de grondstoffen “druiven” verbeteren, rekening houdend met de traditie en de geschiedenis van het land, steeds nieuwe productieconcepten met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin van zijn activiteit had de wijnmakerij twee doelen: het nieuw leven inblazen van inheemse druivensoorten, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba, het creëren van wijnen die een beroep doen op de internationale smaak, die origineel waren en een groot karakter hadden, zoals Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.
Elke wijn die uit traditionele patronen voortkomt, vertrekt vanuit een idee dat een beetje bij toeval en een beetje bij weddenschap is ontstaan. Ze hebben altijd de overtuiging gehad dat Verdicchio een van de weinige witte wijnen is die zowel door gisting als door houtraffinage kan worden verhoogd. Uit het gebruik van houtsoorten die verschillen qua typologie en grootte, ontstond de Stefano Antonucci White, een wijn die de kenmerken van de prachtige regio Le Marche naar voren brengt.
De wijn heeft een mooie gele kleur met gouden reflecties. Intens aroma van fruit waaronder tropisch fruit met kruidige en plantaardige variaties. In de smaak rijke en intense aroma’s van tropisch fruit en wederom de heerlijke lange verfijnde licht bittere nasmaak van een top Verdicchio. De wijn rijpt op hout maar het hout is mooi geïntegreerd. Deze vollere witte wijn kan best wat power hebben, denk aan mooie rijke visgerechten als tong of kabeljauw. Een bouillabaisse is ook een mooie combinatie, net als pasta met vongole of andere “frutti di mare”. Het rijke karakter past ook goed bij zachte kazen en zelfs bij Hollandse witte asperges.