2-vaks Favorite Box juli

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de juli box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de zomer twee mooie wijnen uitgezocht passend bij de aankomende temperaturen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen.

Deze maand hebben wij een video mogen ontvangen van Lorenz Allram van Weingut Allram. Hij vertelt u meer over de prachtige wijn Grüner Veltliner Gaisberg. Ook hebben wij een extra video toegevoegd van Weingut Allram waar ze je meenemen tijdens hun oogst in 2022. Scroll naar beneden voor de video.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Tenuta Baron – Rosè delle Stelle Sparkling Brut 

Recent toegevoegd aan het portfolio van VINVIN Wines Tenuta Baron uit Veneto, Italië. De filosofie van Tenuta Baron is dat wijn wordt gemaakt in de wijngaard, uitgaande van duurzame en precisie landbouw. Om deze reden gebruiken ze nooit pesticiden, werken ze alleen met de hand in de wijngaarden en gebruiken ze geen synthetische meststoffen. De vinificatie- en opslagkelder voor de wijnen bevindt zich ten noorden van het landgoed en is uitgegraven in de heuvel, waardoor een natuurlijk geklimatiseerde omgeving ontstaat, waar de temperaturen nooit boven de 19/20 °C komen, zelfs niet in de heetste periodes van het jaar. Dit alles draagt bij aan een grote frisheid en een lange levensduur van de wijnen.

Deze Prosecco is gemaakt volgens de charmat methode met een tweede vergisting op tank. De wijn heeft een prachtige warme roze tint met een levendig bouquet en geuren van citrus, bloemen en rood fruit. Veel sappig fruit in de mond met rozenbottels en rode bessen, een heerlijke levendige bubbel. Perfect als aperitief.

Weingut Allram – Grüner Veltliner Gaisberg 

Veel individuele en sterke karakters bepalen de wijnen van de Allram-familie. Een product van ervaring en vakmanschap. Moedige mensen verenigd in familie, niet bang om beslissingen te nemen. Deze reis begon met Walter Allram, die in de jaren vijftig het aandurfde om de boerderij om te bouwen tot een wijnmakerij en ging verder met Michaela Haas-Allram en Erich Haas die de wijnmakerij overnamen en zich in de export waagden. De aandacht voor detail en kwaliteit werd doorgegeven aan elke generatie. Tegenwoordig streven Lorenz en zijn zus Magdalena de passie voor kwaliteit na en zetten ze het wijnhuis stap voor stap om naar biologische landbouw.

Lorenz Haas-Allram is een jonge wijnmaker die hun familietradities naar de huidige tijd brengt. Volgens Lorenz is wijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom is hij altijd op zoek naar manieren voor de evolutie van hun wijnen. Na zijn studie in Oostenrijk en Spanje heeft hij meerdere stages gelopen in Pfalz, Stria, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Wachau. Dat is waar zijn benadering van het combineren van het beste van twee werelden vandaan komt: nieuwe-wereldwetenschappen ontmoeten, passie en traditionele methoden. Sinds 2015 is Lorenz verantwoordelijk voor de vinificatie van zijn familielandgoed en zet hij zich in voor de hercultivering van de vergeten wijngaarden.

Deze wijngaard strekt zich uit tot 330 meter boven de zeespiegel en beslaat een steile, op het oosten gerichte helling die afdaalt naar de Straßertal-vallei, en een zachte helling richting het zuiden. De bodem in het bovenste deel van het gebied heeft zich ontwikkeld op gneis, mica leisteen en amfiboliet gesteente, terwijl aan de zuidelijke voet van de helling een humusrijke bodem is ontwikkeld op een dikke laag löss.

Diep groengeel van kleur. In de neus zijn er aroma’s van rijp en kruidig fruit. De smaak heeft een goede uitgebalanceerde zuurgraad, mineralig met tonen van bloedsinaasappel en honingmeloen. De wijn is krachtig, sappig en wordt opgevolgd door een elegante en lange afdronk. Zeer aangenaam in combinatie met verfijnde gerechten zoals kalfs- of lamsvlees.

Video Lorenz Allram

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via