2-vaks Favorite Box mei

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de mei box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de lente twee mooie wijnen uitgezocht passend bij de aankomende lente temperaturen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen.

Deze maand hebben wij een video mogen ontvangen van Melissa Genevieve Nelsen. Wijnmaakster uit Zuid-Afrika, Botrivier. Zij vertelt u alles over de Genevieve MCC NV Rosé. Scroll naar beneden voor de video.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Genevieve – MCC NV Rosé

De zoektocht naar het perfecte terroir en kwaliteitsdruiven leidde Melissa naar Bot River, Zuid-Afrika. Vanaf het begin vastbesloten om een ​​mousserende wijn van onovertroffen kwaliteit te maken, en dit elk jaar te blijven doen, werd Melissa’s oorspronkelijke visie al snel een goed ontvangen realiteit.

De 100% Shiraz bubbel afkomstig van 15 jaar oude wijnstokken en geproduceerd in een Méthode Cap Classique. Resulteert in een donker zalmkleurige kleur met een verrukkelijke fijne mousse. Kersen- en granaatappelaroma’s in de neus accentueren sappige rode pompelmoes en witte perzikaroma’s in de mond, wat zorgt voor een aanhoudende en zijdezachte afdronk.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de video onderaan de pagina.

Albert Bichot – Bourgogne Côte d’Or Secret de Famille

De Côte d’Or is het hart van de Bourgogne waar de meest prestigieuze wijnen van de regio worden geproduceerd. Om dit uitzonderlijke terroir te benadrukken, werd in 2017 de uitgebreide naam “Bourgogne Côte d’Or” in het leven geroepen. De witte “Secret de Famille” (familiegeheim) komt uit dit zeer beperkte en specifieke geografische gebied. Albert Bichot behandelt de wijnen als “Villages” wijnen, met een “haute-couture” vinificatie en rijping.

Het familie wijnhuis Bichot is één van de meest invloedrijke producenten in de Bourgogne. De familie vestigde zich er in 1350 en in 1831 startte Bernard Bichot een wijnhandel in Monthélie, aan de Côte de Beaune en zijn zoon Hippolyte kocht de eerste wijnstokken in Volnay. Zoon Albert Bichot gaf het familiebedrijf aan het eind van de 19e eeuw een nieuwe impuls en vestigde zich definitief in de stad Beaune, waar het 5 eeuwen later nog altijd gevestigd is. Toen al waren de wijnen wereldwijd geliefd.

De Cote d’Or secret de Famille is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De neus wordt gedomineerd door hints van citrus en witte bloemen en evolueert naar tonen van honing en gedroogd fruit. De mond is zeer evenwichtig en combineert levendigheid en rondheid.

Bij een maaltijd zal de “Secret de Famille” de charmes van zijn aromatische palet gebruiken bij zeevruchten, vis gekookt in saus of wit vlees.

De wijn wordt gevinifieerd in thermo gereguleerde tanks gedurende 5 tot 6 weken. 50% van de wijn verblijft in roestvrijstalen tanks en de overige 50% rijpt in eikenhouten vaten (20% nieuw) gedurende 8 tot 12 maanden.

De grond van de wijngaarden in de Côte d’Or is een kalkhoudende kleigrond. De wijn kunt u het beste serveren op 12 °C en de Cote d’Or secret de Famille is ideaal om gedronken te worden wanneer hij in zijn volle fruitigheid is. Wel kan hij enkele jaren worden bewaard om zijn meer complexe brioche tonen te versterken.

Het team van VINVIN Wines is trots dat dit prachtige wijnhuis onderdeel is geworden van het portfolio en willen daarom deze wijn graag met jullie delen. Geniet ervan!

Video Melissa Genevieve Nelsen – Genevieve MCC NV Rosé

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via