Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.
De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze hebben besloten om het wijnhuis op te bouwen. Het verbeteren van de kwaliteit van de druiven, rekening houdend met enerzijds de traditie en de geschiedenis van het land en anderzijds het toepassen van alle nieuwe inzichten en innovaties, met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin heeft het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivenrassen en de gebieden van Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba en anderzijds om wijnen te maken die een beroep doen op de internationale smaak en een geweldig karakter hebben zoals de Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.
“Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die al sinds zijn kindertijd door zijn aderen stroomt. “
De 100% Verdicchio wijn heeft een heldere gele kleur met een lichte zweem van goud. Met een rijke geur van bloemen, tropisch fruit en verse appel. In het begin is het een frisse basiswijn, maar de wijn heeft vulling. Mooie balans met fruit, frisse zuren en een minerale smaak waardoor het puur en levendig lijkt. De zilte smaken blijven hangen in de afdronk en de bitterheid met amandelen.
Deze wijn is mooi vol en past goed bij rijke visgerechten en schaaldieren, vooral door zijn zilte karakter. Denk aan een pasta met vongole of andere ‘frutti di mare’. De wijn past ook goed bij kalfsvlees.