2-vaks Favorite Box oktober

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de oktober box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de herfstmaand een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij de wisselende temperaturen.

Omdat de Oktober maand bij VINVIN in het teken van Italië staat hebben we de Favorite box opgevuld met de mooiste Italiaanse wijnen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen en leuke foto’s van de wijnmakers.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Santa Barbara – Verdicchio La Vaglie Castelli di Jesi DOC  Anniversary 2022

Marche, Italië

Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.

De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze hebben besloten om het wijnhuis op te bouwen. Het verbeteren van de kwaliteit van de druiven, rekening houdend met enerzijds de traditie en de geschiedenis van het land en anderzijds het toepassen van alle nieuwe inzichten en innovaties, met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin heeft het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivenrassen en de gebieden van Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba en anderzijds om wijnen te maken die een beroep doen op de internationale smaak en een geweldig karakter hebben zoals de Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.

“Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die al sinds zijn kindertijd door zijn aderen stroomt. “

De 100% Verdicchio wijn heeft een heldere gele kleur met een lichte zweem van goud. Met een rijke geur van bloemen, tropisch fruit en verse appel. In het begin is het een frisse basiswijn, maar de wijn heeft vulling. Mooie balans met fruit, frisse zuren en een minerale smaak waardoor het puur en levendig lijkt. De zilte smaken blijven hangen in de afdronk en de bitterheid met amandelen.

Deze wijn is mooi vol en past goed bij rijke visgerechten en schaaldieren, vooral door zijn zilte karakter. Denk aan een pasta met vongole of andere ‘frutti di mare’. De wijn past ook goed bij kalfsvlees.

Aldrighetti – Ponte de la Tor 2015

Valpolicella – Italië

Wijnhuis Aldrighetti is opgericht in 1930 en is een van de meest authentieke wijnhuizen in Veneto. Het wijnhuis is gevestigd in Marano: het hart van Valpolicella de familie bezit slechts 4 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met Corvina, Corvinone en Rondinella druiven. Ze focussen zich volledig op het maken van exclusieve niche wijnen waarbij ze in hun zoektocht naar kwaliteit de natuur respecteren. De zorgvuldige drogingsperiode van de druiven gevolgd door de langdurige rijpen in grote vaten toont de enorme passie en toewijzing die de familie Aldrighetti heeft aan de tradities van deze regio.

“We zijn een klein bedrijf dat nichewijnen van hoge kwaliteit produceert met respect voor de natuur.”

De wijngaarden liggen 15 km ten noorden van de stad Verona. Daarvan bevindt een gedeelte zich in het dorp Valgatara op een hoogte van 200 meter, de rest bevindt zich in het dorp Fumane op een hoogte van 500 meter.

De Ponte de la Tor is een bijzondere wijn die gemaakt is op de Amarone methode, maar met onbekende druiven als Ancellotta, Negrara en Oseleta. Het is een paarsrode wijn met lichte violet nuances. In de neus vooral geuren van rood fruit, bramen, rode bes, kruiden en een vleugje geroosterd hout. Volle body en stevige tannines in de mond met een verwarmende en rijpe afdronk.

Deze wijn gaat door zijn wat hogere tannines goed bij gerechten met een vettiger en sappig karakter zoals entrecote of een mooie t-bone steak.

Stefano Antonucci – Santa Barbara

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Druiven van het wijnhuis Aldrighetti voor de Ponte de la Tor

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via