Favorite Boxes
Leuk dat je onze Favorite box voor de maand februari hebt gekocht!
Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen die wij voor jou hebben geselecteerd.
Leuk dat je onze Favorite box voor de maand februari hebt gekocht!
Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen die wij voor jou hebben geselecteerd.
Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen van de Favorite Box februari.
Daarnaast introduceren wij jou ook graag als eerste het nieuwste wijnhuis in ons portfolio; Cascina Luisin!
Zo’n zestig kilometer ten zuiden van Turijn ligt het bijzondere wijngebied Piemonte. In het prachtige, poëtische heuvellandschap liggen beroemde plaatsjes als Barolo, Barbaresco en Alba (truffels!). Bakermat van de grote Noord-Italiaanse wijnen. Hét gebied waar de wereldberoemde druiven Barbera en Nebbiolo hun oorsprong vonden. In 1913 stichtte de overgrootvader van huidig eigenaar en wijnmaker Roberto Minuto dit familiedomein in het plaatsje Barbaresco. Cascina Luisin omvat 8 ha en is een traditioneel wijnbedrijf in de goede zin des woords. Hard werken in de wijngaard en kelder, altijd met respect voor de natuur, resulterend in pure, elegante wijnen, zonder onnodige opsmuk en exemplarisch voor het Piemonteser karakter.
Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via info@vinvinwines.nl
De Roero Arneis ‘Ave’ Cascina Luisin is een frisse witte wijn. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken van meer dan 25 jaar oud. In de neus zijn er tonen van typische bloemen, wit pulpfruit en zeer lichte minerale hints. De smaak is zeer aangenaam, harmonieus en evenwichtig.
Druivensoort: 100% Arneis.
Vinificatie: Na een zachte persing en lichte persing, vindt de alcoholische gisting plaats in
roestvrijstalen vaten bij gecontroleerde temperatuur (10-12°C) voor een duur van 20 dagen.
Rijping: in roestvrijstalen vaten met minder contact gedurende 3
maanden en nog eens 3 maanden rijping in flessen
Met deze heerlijke rode wijn heeft wijndomein Tenuta di Ghizzano de wijnbars, wijnwinkels en restaurants over de hele wereld veroverd! De Il Ghizzano Rosso is biologisch/biodynamisch geproduceerd (geen gebruik van kunstmest/pesticiden) en men laat vooral de natuur zijn gang gaan dus alleen spontane vergisting.
De wijn is gemaakt van Sangiovese druiven met een klein percentage Merlot die voornamelijk worden verbouwd in de wijngaarden “Santa Maria” en “Il Monte”. De wijngaarden liggen tussen de 150 en 200 meter boven zeeniveau en zijn zuid, zuidoostelijk gelegen. Het prachtige wijnhuis uit het mooie Toscane heeft echt nagedacht over deze wijn. De filosofie is: “een frisse, fruitige, gemakkelijk te drinken wijn maken die alle lieftallige kenmerken van de lokale Sangiovese druif in zich heeft.”
Podere San Cristoforo werd in 1901 gesticht door een familie van landbouwers die dit land zorgvuldig selecteerde vanwege de ideale omstandigheden voor de wijnbouw: de frisse en steenachtige bodem van de wijngaarden – het resultaat van de mineraalhoudende heuvels van Gavorrano – en de constante zeewind zijn van cruciaal belang voor de gezonde rijping van de druiven. Vandaag de dag is de wijngaard eigendom van de beroemde wijnmaker Lorenzo Zonin.
De Carandelle is gemaakt van 100% Sangiovese. Single vineyard, 6 verschillende selecties, lage opbrengsten en veel handenarbeid, vormen de basis voor deze wijn. Alle wijn- en kelderbewerkingen worden volgens de maankalender uitgevoerd en de druiven worden spontaan gefermenteerd met inheemse gisten. Daarna heeft de wijn 10 maanden rijping op eikenhout.
In de mond is de wijn ongelooflijk fris, levendig en verfijnd met zijdeachtige tannines. Maximale variëteitsuitdrukking: elegantie en multidimensionaal.
Deze wijn heeft dezelfde karakteristieken als de Brunello di Montalcino, maar is wat ongedwongener. Hij wordt ook uit Sangiovese druiven gemaakt, deze komen echter uit jongere wijngaarden, die elegantere wijnen met meer aroma produceren, die minder tannine en body hebben dan de Brunello.
De kleur van deze wijn is levendig robijnrood met purperen reflexen. De wijn heeft een complex bouquet met tonen van viooltjes en rood fruit. Het is een elegante, delicate wijn, ideaal om elke dag bij de maaltijd te drinken.
Het familiebedrijf Aldrighetti ligt in de heuvels in het hart van de Valpolicella Classica ten noorden van Verona en beschikt over 4 hectare wijngaarden. Het bedrijf ontstond in de zestiende eeuw als landbouwbedrijf en is sinds 1930 actief als wijnbouwer.
De passie en liefde voor het land, doorgegeven van generatie op generatie alsook de kennis van het gebied en de keuze van de variëteiten van inheemse gecultiveerde druiven zoals Corvina, Corvinon, Rondinella, zijn aan de basis van hun wijnproductie.
Het klein bedrijf Aldrigetti produceert hoogwaardige nichewijnen en dit met respect voor de natuur en een minimale gebruik van fytosanitaire producten.
De Aldrighetti Valpolicella Ripasso Classico is een volle robijnrode wijn neigend naar granaat met veroudering, intense, geur van rijp fruit en bessen. Aanhoudend in de mond met hints van vanille, rijpe kersen, tabak en specerijen.
Het historische wijngaardgebied Azienda Agricola Monfalletto, sinds 1340 hebben 19 generaties na elkaar het landgoed Monfalletto beheerd in de stad La Morra, het centrum van de productie van Barolo-wijn. Zelfs vandaag de dag wordt het landgoed volledig door een familie beheerd, Giovanni Cordero di Montezemolo en zijn kinderen Elena en Alberto. In 1965 verwierf Paolo Cordero di Montezemolo een groot aantal oude wijnstokken in het centrum van het beroemde Villero-gebied in Catiglione Falletto.
In de loop der jaren zijn verdere overnames en langlopende huurcontracten vastgelegd voor de wijngaarden, niet ver van het hoofdkwartier van de wijnmakerij en in de buurt van Alba en Roero. Momenteel is het totale wijnbouwareaal waarop druiven worden geteeld voor de productie van alle Cordero di Montezemolo-wijnen 51 hectare (126 hectare).
De Langhe Nebbiolo van Cordero di Montezemolo heeft een helder violette kleur van gemiddelde intensiteit; aroma’s van framboos, aardbei en violet. Fris en robuust, volle smaak en zachte tannines.
Deze wijn is uitstekend te combineren met agnolotti (kleine ravioli) met ragu, smaakvolle risottos, fettuccine, vleesgerechten, vleesgerechten van kalfskoteletten tot lamsvlees, gevogelte en konijn.
Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl en klik op onderstaande Whatsapp button.
Aarzel niet om je vragen te stellen via