Favorite Box juli

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de juli box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de zomer een mooie selectie wijnen samengesteld inclusief een bijzondere wijn van het wijnhuis Tenuta di Ghizzano. Onder aan de pagina hebben wij nog een leuke video toegevoegd gemaakt door Kirsten van Harten over de Bon Vivant, Grenache rosé.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Tenuta Baron – Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut ’22

Recent toegevoegd aan het portfolio van VINVIN Wines Tenuta Baron uit Veneto Italië. De filosofie van Tenuta Baron is dat wijn wordt gemaakt in de wijngaard, uitgaande van duurzame en precisie landbouw. Om deze reden gebruiken ze nooit pesticiden, werken ze alleen met de hand in de wijngaarden en gebruiken ze geen synthetische meststoffen. De vinificatie- en opslagkelder voor de wijnen bevindt zich ten noorden van het landgoed en is uitgegraven in de heuvel, waardoor een natuurlijk geklimatiseerde omgeving ontstaat, waar de temperaturen nooit boven de 19/20 °C komen, zelfs niet in de heetste periodes van het jaar. Dit alles draagt bij aan een grote frisheid en een lange levensduur van de wijnen.

De wijn heeft een verfijnde, gele kleur met glanzende groene randen van romige perlage. De geuren zijn rijk en divers, frisheid van de bloemen, van blauwe regen en witte peer, aangevuld met citrus en appel. Een droge, perfect uitgebalanceerde smaak met veel levendigheid en een buitengewone lengte.

De prosecco is heerlijk als bruisend en fruitig aperitief, maar ook goed te combineren met bijvoorbeeld sushi en sashimi of lichte antipasti gerechten.

Valdecuevas – Verdejo ’22

valdecuavas verdejo

De Valdecuevas-wijngaard ligt in het hart van de Rueda-appellatie op 770 meter boven zeeniveau, waar het werk dat in het terroir is ontwikkeld de sleutel is, waarbij de inheemse druif “Verdejo” met speciale en bijzondere zorg wordt behandeld om de maximale expressie van deze variëteit te laten zien.

De familie Martin is al meer dan 70 jaar actief in de agrovoedingssector en heeft in die tijd de gastronomische rijkdom van hun regio laten zien, een plek met een onmiskenbare waarde: Castilië en León. In 2013 heeft de 3e generatie van de familie zich ten doel gesteld om een ​​wijnmakerij van referentie te worden langs de Rueda-appellatie, zeer bekend om de inheemse Verdejo-druif.

Klassieke stijl Verdejo. Volledig gemaakt van Verdejo-druiven van de oudere en minder productieve wijngaarden in Rueda. Deze wijngaarden liggen op meer stenige grond, wat een goede rijping en balans van de oogst bevordert. De wijn heeft tonen van steenfruit (perzik en abrikoos) en een dominantie van venkel smaak. Hoge, en aangename aromatische intensiteit. Zeer soepel, evenwichtig, persistent en heeft een lange zuurgraad.

Perfect te combineren met vis en verse zeevruchten, pasta, rijst en wit vlees.

Chateau La Tour l’eveque – Blanc ’21

Het wijnhuis Chateau la tour l’eveque is gelegen in de Provencé, ze maken voornamelijk heerlijke rosé wijnen maar hebben ook een witte wijn aan hun portfolio toegevoegd.  Gemaakt van 60% Rolle (Vermentino) en 40% Semillion druiven.

Een wijngaard in het hart van de Provence. De familie Sumeire, die sinds 1933 eigenaar is van het landgoed Font-Freye, verwierf dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, in de Var, in 1958. De wijngaard was vroeger de zomerresidentie van de aartsbisschoppen van Toulon en wordt omringd door de heuvels van de Maures.

De wijn is uitgesproken in de neus, met perzikachtige primaire aroma’s, aangevuld met gouden appels op een bloemrijke achtergrond, die doet denken aan kamperfoelie. Het palet is droog, met knapperige, citrusachtige zuren in evenwicht gehouden door het zijdezachte mondgevoel. De smaken herinneren aan de pomelo en zijn schillen, samen met aroma’s uit de neus, die blijven hangen in de lange afdronk.

Heerlijk in combinatie met een frisse quinoa salade of ceviche.

Tenuta di Ghizzano – Mimesi Vermentino ’20

De Mimesi Vermentino van het wijnhuis Tenuta Ghizzano uit Toscane is geboren uit een speciaal project van wijnmaakster Ginevra Venerosi Pesciolini.

Het Mimesi-project werd geboren in Tenuta di Ghizzano, op de glooiende heuvels van de Terre di Pisa, na een lange periode van onderzoek en experimenteren is het doel van Tenuta Ghizzano om steeds meer identiteitswijnen tot leven te brengen die in staat zijn om de natuur, haar perfectie en haar evenwicht getrouw te vertalen. Mimesi wil, uitgaande van inheemse druiven uit langlevende wijngaarden, een authentieke uitdrukking laten zien zonder bovenbouw, maar met de finesse en elegantie die typisch zijn voor grote wijnen. Vandaar de keuze om de Drunk Turtle cocciopesto amforen te gebruiken voor de Sangiovese en de Tava terracotta amforen voor de Vermentino voor veroudering, die de micro-oxygenatie garanderen die nodig is om de wijn te laten rijpen door de aroma’s te versterken en een echt portret van het territorium te geven.

De naam Mimesi werd gekozen omdat “mimesis” in de klassieke literatuur en kunst duidt op een verlangen om de natuur, haar perfectie, haar evenwicht te imiteren. En om een ​​entiteit volledig te omvatten en te imiteren, moet men er eerst een even grondig begrip van krijgen.

De kleur van de wijn is bleek goud. Een beetje (niet onaangenaam) zuur in de neus en dan echte korreligheid in de mond. Smaakt heel anders dan de ronde zoetheid van bijvoorbeeld een typische Sardijnse Vermentino. Een wijn van intentie! De wijn gaat goed samen met carpaccio, gegrild vlees of stoof vlees.

Bon Vivant – Grenache Rose ’22

Deze wijn is het resultaat van de ontmoeting van 4 typische elementen van onze mooie regio (de Languedoc, Frankrijk): het water dat leven en rijpheid brengt, de aarde die de aroma’s beïnvloedt, de wind die de wijnstokken beschermt tegen vocht en de zon die de druiven met zachtheid vult.

De nieuwe 2022 vintage van de Bon Vivant Grenache rosé. Een heerlijke zalmroze rose met hints van rode bessen en “garrigue” kruidigheid. Royale tonen van fruit en kruiden in de mond. Zeer intens en verfrissend met een lange afdronk.

De wijnstokken profiteren van een mozaïek van bodems: van mergel en krijtachtige klei die vocht vasthouden voor een mooie aromatische frisheid tot kalksteengrind en rode klei met kiezels die een rijper fruitkarakter geven. Twee verschillende klimaatzones vullen elkaar aan: Puichéric gebied, ten oosten van Carcassonne, getemperd door een oceanische invloed en blootgesteld aan Tramontane, sterke noordwestenwind; en Ensérune, ten westen van Béziers, met een heet en droog mediterraan klimaat

Ideaal in combinatie met gazpacho, gemarineerde zalm of tapas.

Pascal Jolivet – Attitude Pinot Noir ’20

Pascal Jolivet Attitude Rouge

De familie Jolivet betrad de wijnwereld in 1926, toen de Société de négoce Jolivet et fils werd opgericht. Tot dan volgden Louis Jolivet en Lucien Jolivet elkaar op als keldermeesters op het Château de Tracy. Louis en Lucien maakten hun selectie, kochten groot in, bottelden en brachten hun wijnen op de markt in de regio Sancerre.
Jacques Jolivet, zoon van Lucien, ontwikkelt deze activiteit terwijl hij een drankendistributiestructuur creëert. Wijn is een passie voor hem en hij beveelt zijn zoon Pascal aan om op 22-jarige leeftijd agent te worden voor het beroemde champagnehuis van Pommery, dat hij nog steeds vertegenwoordigt. In 1983 verwierf Jacques Jolivet een klein handelsbedrijf “Les Grands Vins du Val de Loire” en bood zijn oudste zoon Pascal, toen 25 jaar oud, aan om de leiding over te nemen.
Gérard Boyer, chef-kok met drie sterren in het restaurant “Les Crayères” in Reims (een van de allereerste klanten en vriend van Pascal), stelde hem toen het idee voor om zijn naam te promoten om zijn landgoed en zijn eigen merk te ontwikkelen.

“Attitude” Pinot Noir van het befaamde wijnhuis Pascal Jolivet uit de Loire heeft een briljante robijnrode kleur met elegante smaken van rood fruit, kersen en zwarte bessen. Kruidige tonen leiden tot een afdronk die elegantie en evenwicht uitstraalt, terwijl het fruit en de subtiele eik de nobelheid van de Pinot Noir tonen.

Deze aromatische wijn kan licht gekoeld gedronken worden. Pinot Noir is een van de zeldzame druiven die zowel bij vis als bij vlees perfect past. 

Video Bon Vivant – Grenache Rosé

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via