Favorite box juli

Vermentino liefhebbers opgelet! Deze maand bevat de favorite box een nieuwe toevoeging aan ons assortiment; “Mimesi” Vermentino van Tenuta di Ghizzanno. Het welbekende wijnhuis uit Toscane dat in beheer is van de gezusters Venerosi Pesciolini, wie sinds 2006 organisch en biodynamisch gecertificeerd zijn!

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

RSS, Source Gabriel Rose ’21

De Rosé La Source Gabriel wordt geproduceerd van druiven die zijn geteeld en gevinifieerd door Roger Blanc Sumeire, neef van Régine Sumeire, in Pierrefeu du Var,

op het familielandgoed van Font-Freye, tegenover het Château La Tour de l’Evêque. de wijn biedt een lichte “tannine” toets die structuur aan het gehemelte geeft. De smaakintensiteit is expressief, met tonen van aardbei en kruidigheid.

Hugel Pinot Gris Estate

Een nieuwe selectie van zorgvuldig gekozen percelen van het landgoed Famille Hugel gelegen in Riquewihr in zijn meest prestigieuze crus. De meeste percelen die voor deze nieuwe wijn zijn gekozen, worden omgebouwd tot biologische wijnbouw. De unieke kleigronden van Riquewihr, in en rond deze crus geven een karakteristieke dichtheid aan wijnen uit dit opmerkelijke terroir. Een wijn van diepgang en geduld.

Valdecuevas Sauvignon Blanc’21

Een 100% Sauvignon Blanc van Valdecuevas uit de Rueda. Lichtgele kleur met levendige tinten. In de neus vind je tonen van steenfruit, kruisbes en hints van grapefruit. Zeer soepel en evenwichtig in de mond met een aanhoudende en lange zuurgraad. Perfect in combinatie met een frisse salade.

Tenuta di Ghizzano –Mimesi Vermentino

Het Mimesi-project werd geboren in Tenuta di Ghizzano na een lange periode van onderzoek en experimenten en heeft tot doel het leven te geven aan wijnen die steeds meer identiteit krijgen en die de natuur, haar perfectie en haar evenwicht getrouw kunnen vertalen. De naam Mimesi werd gekozen omdat “mimesis” in de klassieke literatuur en kunst duidt op een verlangen om de natuur, haar perfectie, haar evenwicht na te bootsen. 
De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kisten van 20kg geplaatst. De trossen worden ontsteelt en gedurende 48u in houten vaten gekoeld. De fermentatie gebeurt in betonnen vaten opnieuw gedurende 48u aan een temperatuur van 22 graden. Rijping op terra cotta vaten op de gisten gedurende 4 maand. Dit resulteert in een elegante, soepele en gabalanceerde Vermentino.

Hogl GV Federspiel R.Schon’19

Een wijn die het elegante benadrukt en delicate kant van de wijngaard. De Gruner Veltliner Fiederspiel heeft een harmonieuze structuur. De wijn is levendig, fragiel en toch compact. Heeft 1 jaar nodig om volledig open te zijn, en daarna 2-3 jaar (afhankelijk van de jaargang) om zich in steeds nieuwe facetten te presenteren.

Aldrighetti Ripasso Classico

Deze kleine realiteit begon in de 13e eeuw als een familieboerderij voor ondersteuning van de familiebehoeften met verschillende teelten: tarwe, gerst, kersenbomen, olijfbomen, wijnstokken… vanaf de jaren ’30 begon de familie met wijn produceren om te verkopen, dus begon het een wijndomein. De wijngaarden liggen hoog op de heuvels in de Hart van Valpolicella Classica.

Een boeket van zwarte kersen en frambozen. Hints van munt en granaatappel, direct zacht en lang, fluweelzachte tannines.

Wij hopen dat deze video’s jou op een leuke manier hebben weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via