Favorite Box maart

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de maart box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de voorjaar periode een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij de temperaturen.

De box zit vol met kwalitatieve goede wijnen passend bij het seizoen, zoals u van ons gewend bent.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen en een video van wijnmaakster Tatiana Sáez van het wijnhuis Valdecuevas uit het Rueda gebied, Spanje.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Pascal Jolivet – Sancerre Blanc Signature

Pascal Jolivet Sancerre Blanc is afkomstig van drie wijngaarden in het hart van de appellatie. De “Les Caillottes” wijngaard en zijn kalkachtige bodems vormen 50% van de blend, gevolgd door de heuvelwijngaard van “Les Terres Blanches” voor 30% en de met kalksteen en vuursteen doorzeefde wijngaard van “Silex” voor de resterende 20%.

De Pascal Jolivet Sancerre is fris, schoon en schreeuwend met pittige zuren. In de mond is het fris en strak opgewonden; zuurgraad wordt getemperd door zeer subtiele restsuiker. Al met al een droge en elegante wijn.

Santa Barbara – Marche Rosso IGT

Wijnmakerij Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die tussen de rivieren Misa en Nevola lopen. Hier werkt wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de wijnmakerij en wijngaarden, gevoed door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.

De druiven Montepulciano, Merlot & Cabernet Sauvignon geven de wijn een robijnrode kleur met granaatreflecties. De smaak heeft intens gerijpt fruit, voornamelijk met frambozen en zwarte bessen. De afdronk is lang en intens. Uitstekend bij rood vlees en bereidingen op basis van wild met een flinke dosis kruiden.

Chateau La Tour de l’Eveque – Rouge

Een wijngaard in het hart van de Provence. De familie Sumeire, die sinds 1933 eigenaar is van het landgoed Font-Freye, verwierf dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, in de Var, in 1958. De wijngaard was vroeger de zomerresidentie van de aartsbisschoppen van Toulon en wordt omringd door de heuvels van de Maures.

Eén wijngaard, twee terroirs: onze filosofie is het resultaat van een lange familietraditie gebaseerd op kwaliteit en biologische landbouw. De vinificatie is gericht op het respect voor ons terroir. De biologische rode wijnen zijn elegant en zijn tegelijkertijd perfect om te verouderen. Robijn paarse kleur, intense neus, tonen van zwart fruit en aromatische kruiden. Het is perfect bij vleeswaren, kazen en chocolade.

Cordero di Montezemolo- Barbera d’Alba

De wijnproductie op de heuvel van het Alba gebied in Italië is gedocumenteerd van meer dan 200 jaar geleden. De Barbara d’Alba wordt door velen een ‘kunstwerk’ genoemd of zelfs de term ‘agrarische opera’ wordt vaak gebruikt. Dit komt door de samenstelling van de natuur, het werk van de zon, het klimaat en de bodem.

De wijn heeft een intense violette kleur. De neus heeft rijp fruit, cacao en pruimen. Met een volle en frisse mond met zeer zachte tannines. De Barbera past perfect bij klassieke gekookte salami met linzen, groentevlaai en de traditionele “bagna coada” (warme dip of fondue).

Bon Vivant – Viognier

De Viognier druiven zijn afkomstig van terroirs op basis van klei. Hier is voor gekozen omdat dit grondtype de neiging heeft koeler te blijven en water vast te houden, wat bijzonder goed is aangepast aan deze delicate druivenvariëteit. Dankzij een mooie zuidelijke ligging en een goede waterafvoer, produceren de wijnstokken frisse aromatische wijnen met een elegante mineraliteit.

De goudgele viognier heeft een grote complexiteit in de neus met tonen van vers steenfruit (abrikoos, perzik), verse mango en wilde honing. Deze prachtige witte wijn is strak en goed uitgebalanceerd. Het romige mondgevoel en de geroosterde tonen van het eikenhout worden in evenwicht gehouden door een rijke mineraliteit. Geniet van deze licht gekoelde wijn, met kip en romige champignonsaus, groentecurry en gerechten met saffraan.

Valdecuevas – Fermentado En Barrica

De Fermentado en Barrica van Valdecuevas is gemaakt van 100% Verdejo druiven, gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten. Verwerkt van geselecteerde druiven bij optimale rijpheid en op zoek naar hun hoogste aromatische expressie. Met fijne toasting en graan. Het wordt zeven maanden op de droesem gerijpt, waarover dagelijks een batonnage heeft plaatsgevonden.

De wijn heeft een heldere strogele kleur met gouden accenten. Vanille, licht geroosterd, gecombineerd met fruitige tonen en anijs. Het heeft een geweldig mondgevoel in combinatie met een vleugje zuurgraad die frisheid aan het geheel toevoegt. De juiste wijn om te consumeren met vis, zeevruchten, rijst, pasta, kaas, worst en licht vlees.

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via