Favorite Box november

Welkom op onze pagina met meer informatie over de wijnen die te vinden zijn in de Favorite Box november!

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de november box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de herfst periode een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij de koudere temperaturen en het wildseizoen.

Scroll naar beneden voor de informatie over de wijnen.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Cordero di Montezemolo Langhe Nebbiolo ’20

100% Nebbiolo-druiven van verschillende wijngaarden van het Langhe-gebied, Italië. De wijnproductie op deze heuvels is gedocumenteerd van meer dan 200 jaar geleden. De wijn heeft een helder violet van gemiddelde intensiteit; aroma’s van framboos, aardbei en violet. Fris en robuust, volle smaak en zachte tannines. Uitstekend te combineren met ravioli met ragu, lekkere risotto’s en diverse vleesgerechten.

Podere San Cristoforo Carandelle Sangiovese, Maremma Toscana DOC

Klassieke pure Sangiovese uit de kust van Toscane geproduceerd volgens biodynamische voorschriften. Het heeft aroma’s van framboos en zwarte bes, met hints van zoethout en kruiden. Carandelle komt van een blend van 6 verschillende Sangiovese sub-variëteiten, geselecteerd in enkele historische Toscaanse wijngaarden en vermeerderd in de “Carandelle” wijngaard. Goed te combineren met traditionele Toscaanse gerechten, van de rijke Caciucco tot de lichte en frisse Panzanella. Uitstekend bij wild en gegrild vlees, vooral de “Bistecca alla Fiorentina”.

Allram Weissburgunder Papageno ’21

Weingut Allram ligt in het hart van Oostenrijk, in het Kamptal-gebied. Deze familie ziet het als hun plicht om de tradities hoog te houden aangezien ze al vier generaties lang wijn maken met hoge normen en oog voor detail vanaf het begin. De minerale neus wordt gecombineerd met enkele hints van peren en appels. Met een perfecte combinatie van strakheid en zoetheid door hoge extracten met robuuste zuren en zachte citroenaroma’s. Serveer deze wijn bij fine dining gerechten zoals kalfs-, lams- of rosbief maaltijden.

Cascina Luisin Dolcetto D’Alba Trifula ’20

De vinificatie van deze wijn duurt ongeveer 10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C om de elegantie van de druif te behouden en te versterken. Malolactische gisting en rijping vinden plaats in Slavische houten vaten van 30 hl, daarna verdere raffinage in roestvrijstalen tanks om de frisheid en fruitige tonen te behouden. Tenslotte rijpt de wijn 12 maanden op fles. De Dolcetto D’Alba Trifula ’20 bestaat voor 100% uit de Dolcetto-druif. Heeft mooie aroma’s van kers, aardbei, gedroogd kruid en aarde. Vol romige tannines. Rond en sappig in de mond met een zachte, fluweelachtige textuur. Theenoten op de afdronk. De Dolcetto Trifula heeft een goede frisse stijl die goed smaakt bij lichtere of zelfs koude gerechten. Ook een mooie begeleider van het Piemontese gerecht Bagna Cauda.

Géraldine Louise Bourgogne Aligoté ‘Cousu Mains’ ’20

Wine artist Géraldine Louise is a brave, enthusiastic and sparkling woman who uses a lot of know-how to create top cuvées in Burgundy. The winery is located in the medieval village of Rosey, between Givry and Buxy, on the edge of the Côte Chalonnaise. Maison Géraldine Louise is a so-called micro-négoce, so she makes most of her wines with only a few barrels. It is clear that her focus is on quality rather than quantity. The wine consists for 100% of the Aligoté grape. The 2020 is the first harvest that Géraldine has made for this Aligoté wine. The result is promising: dusty fruit aromas. In the mouth you recognize the beautiful juicy fresh acidity supplemented with elegance and a mineral touch. This wine is delicious as an aperitif, but also combines with various white meat and fish dishes and goat cheeses.

Aldrighetti – Valpolicella Classico 

De wijnmakerij van de familie Aldrighetti, opgericht in 1930, is een van de meest authentieke wijnhuizen in Veneto. Gelegen in Marano, het hart van Valpolicella, hebben ze slechts 4 hectare wijngaarden met Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druivensoorten. Ze maken enkel nichewijnen van hoge kwaliteit met respect voor de natuur op zoek naar kwaliteit. In de kelder toont de zorgvuldige droogperiode en lange rijping in grote vaten de passie en toewijding aan traditie en de hoge normen bij de wijnmakerij Aldrighetti. De robijnrode wijn met zijn lichtheid en zuurgraad is gemakkelijk te drinken. De parfums doen denken aan rode bes en framboos. Fris in de mond met hints van vers fruit. Deze wijn past goed bij voorgerechten, groentesoepen, vleesvoorgerechten, hoofdgerechten met wit vlees en verse kaas.

Wij hopen dat deze video’s jou op een leuke manier hebben weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via