Favorite Box Mei

Welkom op onze pagina met meer informatie over de wijnen die te vinden zijn in de Favorite Box Mei!

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen en daarnaast hebben wij 3 video’s van “Winefluencers” die jou graag meer vertellen over de PINK rosé, de Pascal Jolivet Signature Blanc en de Château la Mission, Lalande Pomerol.

Scroll naar beneden voor de informatie over de wijnen en de verschillende video’s.

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via info@vinvinwines.nl 

Pascal Jolivet Attitude Blanc

Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc

Met deze Attidude gemaakt van de Sauvignon Blanc druif wil Pascal Jolivet een nieuwe stijl Loire wijnen bewijzen. De Sauvignon Blanc druiven zijn afkomstig uit het beroemde “Loire Châteaux” gebied in Touraine. Daar komen de beste druiven vandaan en dat proef je zeker terug in deze wijn. In de geur een stuivend aroma van onder andere limoen, grapefruit, groene appel en kiwi. In de smaak komt de stijl van het wijngebied Touraine erg terug, mooie fris droog en rijpe nuances van appel, persen, citrus en passievrucht. De minerale tonen en de finesse en elegantie zijn kenmerkend voor de wijnen van Pascal Jolivet.

valdecuevas verdejo barrel fermented

Valdecuevas Barrel Fermented Verdejo

De wijngaarden van Valdecuevas liggen in het hart van de Rueda appelatie op 770 meter boven de zeespiegel. Hier wordt de inheemse “Verdejo” druif met speciale en bijzondere zorg behandeld om de maximale expressie van deze variëteit in haar best tot uiting te laten komen. In deze wijn tonen van specerijen, vanille, lichte hinten van toast met daarbij de frisse fruitige tonen en anijskenmerken van Verdejo. De wijn heeft een geweldige textuur in combinatie met een aangename zuurgraad dat zorgt voor frisheid en evenwicht.

Xavier Monnot Grandes Coutures

Domaine Xavier Monnot Grandes Coutures Chardonnay

Xavier Monnot is één van de meest gewaardeerde namen aan de Côte de Beaune met wijngaardpercelen die zich uitstrekken van Beaune tot Maranges en heeft een familie-wijnbouw historie van zes generaties.

De Chardonnay Les Grandes Coutures is afkomstig van drie percelen grenzend aan Meursault met wijnstokken van 15 tot 51 jaar oud. De bodem bestaat overwegend uit klei, wat gewicht en textuur geeft aan deze Bourgogne Blanc. De wijn heeft 12 tot 14 maanden gerijpt in 15-20% nieuw Frans eiken.

Dit is al een heerlijke wijn met zijn rijpe fruitigheid, met hints van tropisch fruit en rode appels. Rond en zacht van structuur, met sappige zuren en een eikenhouten afdronk.

PINK rose

Podere San Cristoforo, PINK rosé

Het label van de Podere San Cristoforo, PINK Rosé is een echt creatief juweeltje: geïnspireerd door de legendarische Algie – het opblaasbare varken dat Pink Floyd gebruikte voor de albumhoes “The Animals” – een symbool van vrijheid voor de beste muziekfans!

De PINK rosé heeft tonen van witte perzik en grapefruit met een zuivere, verfrissende afdronk die hints geeft van citrus en rozenblaadjes. Deze wijn is ideaal om te drinken tijdens de komende zomermaanden.

Pascal Jolivet Attitude Rouge

Pascal Jolivet Attitude Pinot Noir

De druiven van de Attitude Pinot Noir worden handmatig geplukt en na een koude maceratie van minimaal 15 dagen, start de fermentatie gedurende 12 tot 15 dagen. 10% van de wijn rijpt vervolgens op nieuwe, eiken vaten. De overige 90% in RVS. De Pascal Jolivet Attitude Pinot Noir heeft een briljante, robijnrode kleur en elegante aroma’s van rood fruit en bessen. In de smaak kruidige tonen en een goede balans tussen het rode fruit en de houttonen.

Château la Mission, Lalande de Pomerol

Ch. La Mission te Lalande Pomerol is een kleine eigendom van 2ha en behoort toe aan de familie Garde-Lasserre, zij zijn tevens eigenaars van Ch. Clos René in Pomerol. De naam “La Mission” dateert van ten tijde van de kruistochten, toen de ridders op hun weg naar Compostella hier stopten om te bidden voor het kruis van La Mission, dat nog steeds aanwezig is in het eigendom. Het terroir bevindt zich ten zuid-westen van de appelatie, paalt aan Pomerol en bestaat uit klei met een ijzerhoudende ondergrond. Dankzij de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken (40 jaar), de nauwgezette en nauwkeurige wijnbouw (net zoals op hun Château Clos René) en de manuele oogst is dit een juweeltje binnen de appelatie met een redelijk beperkte distributie en productie.

Vanaf de aanzet wordt de mond gevuld met een rijke concentratie van rijp, fris fruit dat aan de smaak een zijdezacht mondgevoel geeft. Het fruit spat als het ware open in de mond en heeft een zeldzame frisheid en elegantie. Tenslotte volgt een zeer lange afdronk vol fruit en finesse.


Winefluencers aan het woord

Bekijk hieronder de bevindingen van 3 gepassioneerde “Winefluencers” die actief zijn op Instagram. Allereerst Wout Deterink (thesocialsommeliernl) die zijn toelichting geeft op de Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blanc. Vervolgens vertelt Ferdinand Stijn (winestijn) meer over de Château la Mission, Lalande de Pomerol. Antoin Peters (Klarewijn) sluit af met zijn toelichting op de PINK rosé van Podere San Cristoforo, een zeldzame rosé wijn waarvan er 2.000 zijn geproduceerd!

Wij hopen dat deze video’s jou op een leuke manier hebben weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via