Metaverse VINVIN Wines

PRIMEUR: VINVIN Wines zet als eerste in de wereld van wijn stappen in de metaverse en neemt liefhebbers mee op een nieuwe, virtuele experience

Rotterdam, 14 februari 2022 – Het gaat nu écht gebeuren: VINVIN Wines, gamechanger in de wereld van wijn, treedt als eerste wijnimporteur toe aan de metaverse.

Het is al maanden het gesprek van de dag: de metaverse. De aanleiding daarvan was het nieuws dat Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, in juli 2021 liet weten dat hij in de komende vijf jaar van zijn social mediabedrijf een metaverse bedrijf wil maken.

“De metaverse kun je eigenlijk zien als de nieuwe fase van het internet”, vertelt Marcel Just de la Paisières van VINVIN Wines. “Het tweedimensionale en platte internet verandert de komende jaren naar een driedimensionale, ruimtelijke vorm. De metaverse speelt zich voor iedereen synchroon on- en offline in realtime af. Zie het als een virtuele ontmoetingsplek. Op het moment is de metaverse voor velen nog een onbekende wereld – een ver van je bed show. Hoewel de optimalisatie hiervan nog ruim tien jaar kan duren, worden de eerste stappen door ons al gezet.

Nu de technische en culturele fundamenten worden gelegd, duikt VINVIN Wines op maandag 14 februari als allereerste ter wereld in onze wereld in het gloednieuwe metaverse.”

VINVIN Wines’ metaverse

Marcel Just de la Paisières: “De eerste stappen die wij in onze metaverse gaan zetten zijn onder anderen unieke lanceringen van exclusieve champagnes en wijnen van top wijnhuizen. We bieden de producten eerst exclusief in de virtuele wereld aan. Daarna krijgen wijnliefhebbers deze ook aangeboden via onze webshop en/of partners. Maar daar blijft het niet bij: we bieden ook virtuele masterclasses aan, bieden we meerdere keren per week advies door onze wijnspecialist aan en geven we onze partners een podium. Denk hierbij aan een virtuele galerie waar het werk van verschillende kunstenaars zoals Pablo Lucker uit Amsterdam of de Rotterdammers Roderik Faasen, Hans Kleinjan en Maikel Kleinjan van AAAFRESH123 Gallery wordt tentoongesteld en kan worden aangekocht.

Als onderdeel van onze metaverse ontvangen bezoekers ook speciale promoties. And last but not least verkennen we de mogelijkheden om met VINVIN Wines NFT’s uit te brengen. Denk hierbij aan een exclusief lidmaatschap waar jouw NFT toegang geeft tot unieke voordelen. Kortom: genoeg te doen in de metaverse van VINVIN Wines.

Op dit moment is ons voornaamste doel om de online wijnbeleving en customer experience naar een hoger niveau te tillen. Vooralsnog bieden we op het moment een selecte groep toegang tot onze metaverse. Later in het jaar wordt het voor iedereen toegankelijk.

Metaverse VINVIN Wines 3