Bodega Tomás Postigo

Het overbrengen van zijn passie in de opvolgende generatie speelt een belangrijke binnen het wijnhuis van Tómas Postigo. Het werk en de aandacht voor vakmanschap moet een persoonlijke stempel drukken op de wijnen en het is dan ook zijn doel om al zijn kennis en ideeën over te brengen zodat zijn vier kinderen het wijnhuis kunnen voortbrengen. Vanaf de start in 2008 hebben ze bij het proces van wijnmaken altijd gezocht naar manieren om constant te blijven verbeteren. Dit doen ze door te zoeken naar passende innovaties, maar met het behoud van de tradities. “

We hebben altijd de overtuiging gehad dat vakmanschap en innovatie hand in hand moeten gaan”. Zo werken ze met een een innovatief systeem van micro-irrigatie, zodat irrigeren op een gecontroleerde manier wordt toegepast zonder verspilling. Een ander goed voorbeeld is dat ze alleen inheemse gisten uit hun eigen wijngaarden gebruiken bij de vinificatie Dit geeft de wijnen een eigen persoonlijkheid en stijl mee en het gebruik van deze inheemse gisten is dan ook een van de belangrijkste kenmerken van de wijnen van Tomás Postigo. Tomás Postigo leidt het wijnhuis op een manier waarbij hij het milieu respecteert, vanuit het perspectief dat duurzame vinificatie waarde zal toevoegen aan het leven maar ook aan de kwaliteit van de wijnen. Het was de eerste wijnmakerij in Spanje die de “Ecological Carbon Footprint” award ontving.