Cordero di Montezemolo

ITALIE, Piemonte

Cordero di Montezemolo, gelegen in het stadje La Morra in het hart van de appellatie, is een van de meest gerenommeerde en beroemde huizen van Barolo. Cordero di Montezemolo is een van de weinige wijnhuizen die aaneengesloten wijngaarden bezit in Barolo, 51 hectare.

Het landgoed (Monfalletto) heeft 28 hectare beplant met wijnstokken waaronder een amfitheater op het zuidoosten en zuidwesten, beplant met Nebbiolo voor de productie van Barolo. Dolcetto, Barbera en Arneis staan aangeplant aan de noordelijke kant van de heuvel en kleinere hoeveelheden Chardonnay en Barbera staan in de lager gelegen wijngaarden.

In 1965 kocht de familie Cordero twee hectare in de Villero cru, een van de meest begeerde wijngaarden van Barolo. Daar maken zij hun icoon wijn, Barolo Enrico VI. In totaal bezit en maakt de familie wijn van 51 hectare grond, allemaal eigendom van en beheerd door de familie.

Sinds 2013 bewerkt de familie al haar wijngaarden volgens biologische richtlijnen – er worden geen onkruidverdelgers, geen pesticiden en geen fungiciden gebruikt – en vandaag de dag zijn al hun wijngaarden biologisch gecertificeerd.

Wijnmaker- en eigenaar

Alberto Cordero di Montezemolo

“ Cordero do Montezemolo is van de meest historische eigendommen in Piemonte, sinds 1340 is dit landgoed al 20 generaties in handen van dezelfde familie in het hart van La Morra op het hoogste punt van de Gattera cru. Wijnmaker Alberto Cordero di Montezemolo, wiens grootvader verantwoordelijk is voor het afbakenen van het gehele cru-systeem van Barolo, maakt elegante en pure wijnen, biologisch, en met respect voor traditie en geschiedenis. ”

Wist je dat? De beroemde Libanon ceder, geplant op het hoogste punt van Cordero di Montezemolo’s landgoed Monfalletto in La Morra, is een van de symbolen van de Barolo-appellation en een van de meest iconische oriëntatiepunten van de Langhe heuvels. Het wordt zelfs gebruikt door de Italiaanse luchtmacht voor navigatie.

Cordero fles

Wijnmaken

Onze filosofie

Meer dan 50 hectare wijngaarden, die we altijd hebben verzorgd met respect voor het milieu en de biodiversiteit, geven ons de kostbare druiven die de basis vormen van onze wijnen. Wij hebben altijd speciale aandacht aan onze klanten geschonken, zoals wij dat ook voor onze wijngaarden doen.

  • Een van de meest historische eigendommen in Piemonte sinds 1340

  • Familiebedrijf: Cordero familie

  • Biologische landbouw

  • Respect voor traditie en geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Wereldwijde reputatie voor Piemonte wijnen met hoge scores en medailles van internationale wijnjournalisten

WITTE WIJN

Langhe Arneis

In het hart van de Langhe, in het centrum van de Barolo regio en in de wijngaarden van Cordero di Montezemolo, staat een cederboom die al 150 jaar boven de 30 hectare wijnstokken staat. Van dit gewaardeerde en beroemde stuk grond komen de wijnen die Piemonte beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

Heldere licht gele kleur; intens bouquet van perzik en acaciabloesem, kamille, meloen en mooi floraal. Uitnodigend en fris, elgant en in balans, met een zachte afdronk.

90 punten – Wine Advocate

RODE WIJN

Barolo Monfalletto, Piemonte

In het hart van de Langhe, in het centrum van de Barolo regio en in de wijngaarden van Cordero di Montezemolo, staat een cederboom die al 150 jaar boven de 30 hectare wijnstokken staat. Van dit gewaardeerde en beroemde stuk grond komen de wijnen die Piemonte beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

Intens granaat rode kleur, de neus geeft florale en kruidige tonen die mooi in balans zijn: tabak, kersen, cacao en frisse frambozen accenten. Een rijke wijn, mooie lengte, vol en elegant.

07 juli 2020: 95 punten Robert Parker