Cordero di Montezemolo

ITALY, Piedmont

Located in the town of La Morra in the heart of the appellation, the Cordero family’s farm is one of Barolo’s most renowned and revered. Cordero di Montezemolo is one of just a handful of wineries to own contiguous vineyards in Barolo, where the majority of producers make wines from a patchwork of growing sites.

The family’s farmstead (Monfalletto) covers 28 hectares planted to vine including a southeastern and southwestern-facing amphitheater planted to Nebbiolo for the production of Barolo. Dolcetto, Barbera, and Arneis are planted on the northern-facing side of the hill with smaller amounts of Chardonnay and Barbera planted in the lower-lying vineyards.

In 1965, the Cordero family purchased two hectares in the Villero cru, one of Barolo’s most coveted growing sites. It is there that they make their flagship wine, Barolo Enrico VI. Altogether, the family owns and makes wine from 51 hectares of land, all estate-owned and managed.

Since 2013, the family has farmed all of its vineyards using organic practices — no herbicides, no pesticides, and no fungicides are used — and today all of their properties are certified organic.

Wijnmaker- en eigenaar

Alberto Cordero di Montezemolo

“ Cordero do Montezemolo is van de meest historische eigendommen in Piemonte, sinds 1340 is dit landgoed al 20 generaties in handen van dezelfde familie in het hart van La Morra op het hoogste punt van de Gattera cru. Wijnmaker Alberto Cordero di Montezemolo, wiens grootvader verantwoordelijk is voor het afbakenen van het gehele cru-systeem van Barolo, maakt elegante en pure wijnen, biologisch, en met respect voor traditie en geschiedenis. ”

Wist je dat? De beroemde Libanon ceder, geplant op het hoogste punt van Cordero di Montezemolo’s landgoed Monfalletto in La Morra, is een van de symbolen van de Barolo-appellation en een van de meest iconische oriëntatiepunten van de Langhe heuvels. Het wordt zelfs gebruikt door de Italiaanse luchtmacht voor navigatie.

Cordero fles

Wijnmaken

Onze filosofie

Meer dan 50 hectare wijngaarden, die we altijd hebben verzorgd met respect voor het milieu en de biodiversiteit, geven ons de kostbare druiven die de basis vormen van onze wijnen. Wij hebben altijd speciale aandacht aan onze klanten geschonken, zoals wij dat ook voor onze wijngaarden doen.

  • Een van de meest historische eigendommen in Piemonte sinds 1340

  • Familiebedrijf: Cordero familie

  • Biologische landbouw

  • Respect voor traditie en geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Wereldwijde reputatie voor Piemonte wijnen met hoge scores en medailles van internationale wijnjournalisten

WITTE WIJN

Langhe Arneis

In het hart van de Langhe, in het centrum van de Barolo regio en in de wijngaarden van Cordero di Montezemolo, staat een cederboom die al 150 jaar boven de 30 hectare wijnstokken staat. Van dit gewaardeerde en beroemde stuk grond komen de wijnen die Piemonte beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

Heldere licht gele kleur; intens bouquet van perzik en acaciabloesem, kamille, meloen en mooi floraal. Uitnodigend en fris, elgant en in balans, met een zachte afdronk.

90 punten – Wine Advocate

RODE WIJN

Barolo Monfalletto, Piemonte

In het hart van de Langhe, in het centrum van de Barolo regio en in de wijngaarden van Cordero di Montezemolo, staat een cederboom die al 150 jaar boven de 30 hectare wijnstokken staat. Van dit gewaardeerde en beroemde stuk grond komen de wijnen die Piemonte beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

Intens granaat rode kleur, de neus geeft florale en kruidige tonen die mooi in balans zijn: tabak, kersen, cacao en frisse frambozen accenten. Een rijke wijn, mooie lengte, vol en elegant.

07 juli 2020: 95 punten Robert Parker