Jean-Pierre Moueix

FRANCE, Bordeaux

Het wijnhuis, die sinds 1937 door de familie wordt gerund, is internationaal bekend geworden – een keurmerk voor de topwijnen van Bordeaux. Vandaag de dag is het ook de eigenaar en producent van verschillende prestigieuze crus, waaronder Château La Fleur-Pétrus, Château Trotanoy en Château Hosanna in Pomerol; Château Bélair-Monange Premier Grand Cru Classé in Saint-Émilion; en, in Napa Valley, Californië, Dominus Estate en Ulysses..

Wijnmaker- en eigenaar

Christian Moueix

“ Christian Moueix trad in 1970 toe tot het familiebedrijf. Met de wens om de hoogste kwaliteit te bereiken, worden nauwgezette selectieprocessen toegepast, zoals het verkleinen van het gewas door middel van ontbossing, het bijhouden van de wijntakken en groene oogsten (voor het eerst beoefend door Christian Moueix in 1973). Gepassioneerd door de wijnbouw, voegde hij dit toe aan de wijnbouwplantsoenen van het bedrijf door de aankoop van opmerkelijke wijngaarden. Vandaag de dag is hij ook de eigenaar en producent van een aantal prestigieuze crus in Pomerol, Saint-Émilion en Napa Valley, Californië. ”

Wat maakt een geweldige wijn?A great wine, for me, is a wine that travelswell. It’s like an individual.” – Christian Moueix.

Wijnmaken

Onze filosofie

De filosofie van de Jean-Pierre Moueix is eenvoudig: om uitzonderlijke wijnen te produceren, moet men beginnen met de beste druiven, wat alleen mogelijk is door onberispelijke wijngaarden te cultiveren en het grootste respect voor de natuur op te brengen.

  • Negociants & proprietaires in Bordeaux en Californie sinds 1937

  • Internationaal erkend

  • Het bedrijf is de grootste wijnhandelaar op de rechteroever, die wereldwijd verfijnde wijnen uit Bordeaux en Californië distribueert.

Collectie

Onze wijnen

“The wines from Jean-Pierre Moueix, are crafted with care to express the nuances of fruit and terroir from these storied appellations”.