Tenuta Campo al Mare

Italy, Tuscany

Tenuta Campo al Mare is gevestigd in Bolgheri, de thuisbasis van Super Tuscans en internationale druiven in Toscane. Het gebied is een natuurlijk theater, in het oosten beschermd door de Metaalhoudende Heuvels die aflopen naar de kust van de Tyrrheense Zee. De bijzondere omstandigheden geven structuur maar ook elegantie en frisheid aan de wijnen van Bolgheri.

Italië, Toscane

Tenuta Campo al Mare

Tenuta Campo al Mare strekt zich uit over 30 hectare verdeeld over zes percelen gelegen in de gebieden met de hoogste wijnbouwgeschiktheid van Bolgheri. Van de Fornacelle wijngaard nabij de Tyrreense Zee, gekenmerkt door zandgronden die geschikt zijn voor de Segalari wijngaard op het hoogste productiegebied van Bolgheri, waar cabernet franc zijn belangrijkste kenmerken uitdrukt, is elk perceel gewijd aan de teelt van een enkele wijnstokvariëteit volgens zijn geschiktheid.

Het gebied is een natuurlijk theater, in het oosten beschermd door de Metaalhoudende Heuvels die aflopen naar de kust van de Tyrreense Zee. De omstandigheden van dit gebied leiden tot een speciaal microklimaat dat wordt gekenmerkt door hete zomers die altijd worden gekoeld door de voortdurende wind die uit de zee komt en wordt getemperd door de Toscaanse archipel Bij het naderen van de kust variëren de bodems van klei tot leem. Deze bijzondere omstandigheden geven structuur, maar ook elegantie en frisheid aan de wijnen van Bolgheri.

“The wine modernity of Bolgheri”

Wijnmaker- en eigenaar

Ambrogio e Giovanni Folonari Tenute

Tenute Folonari wordt geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter. Giovanna Cornaro, de vrouw van Ambrogio, is de eigenaar van de twee Charming Relais, respectievelijk Borgo del Cabreo en Pietra del Cabreo, en Tenuta La Fuga, drie faciliteiten waarvan zij toezicht hield op de herontwikkeling. Francesca en Angelica Folonari, de zussen van Giovanni, zijn betrokken bij de bedrijfsactiviteiten en in het bijzonder bij het beheer en de ontwikkeling van accommodatiestructuren.

Ambrogio en Giovanni Folonari vertegenwoordigen de exclusiviteit van Toscane met zijn rijke grondgebied en tradities. Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis. In 2000 richtten Ambrogio en Giovanni Folonari – respectievelijk zoon en kleinzoon van Nino – het bedrijf Ambrogio en Giovanni Folonari Tenute op, waarbij ze de vijf agrarische landgoederen, uitdrukking van de beste Toscaanse gebieden, overnamen. De geschiedenis van de familie Folonari en haar bedrijf begon aan het einde van de 18e eeuw. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter.

Wijnmaken

Onze filosofie

Elegantie, sterke identiteit en sterke band met het territorium waarvan ze de diversiteit en waarden diep respecteren

  • De Estates van Folonari vertegenwoordigen het ultieme Toscane

  • Meerdere wijnhuizentonen de diversiteit van de terroirs

  • Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis

  • Geleid door een familie met meer dan twee eeuwen aan geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Bolgheri is een gebied dat wordt gekenmerkt door internationale druiven. De klimatologische kenmerken hebben de wijnbouw van dit deel van Toscane geconditioneerd en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot geïdentificeerd als de juiste druivensoorten voor dit gebied dat doet denken aan bordeaux. Kracht, elegantie, finesse en een grote neiging tot veroudering zijn de bijzondere kenmerken van de wijnen gemaakt van deze druiven die als blend of in zuiverheid worden gebruikt.