Fattoria dei Barbi

ITALY, Montalcino

Fattoria dei Barbi is een van de slechts vijf landgoederen in Montalcino die al meer dan 100 jaar onafgebroken in bedrijf zijn. De Colombini-familie stichtte het prestigieuze landgoed in 1790. Vandaag de dag strekt het zich uit over 306 hectare (ongeveer 757 hectare) in Montalcino en Scansano. d. De familie hielp de reputatie van Brunello di Montalcino op te bouwen als een wijn van grote kwaliteit en prestige wereldwijd.

Wijnmaker- en eigenaar

Stefano Cinelli Colombini

“Het landgoed Fattoria dei Barbi is eigendom van en wordt beheerd door de erfgenaam van de 20ste generatie, Stefano Cinelli Colombini. Hij volgt de aanwijzingen van zijn grootvader Giovanni en beheert en vernieuwt het landgoed met dezelfde toewijding aan de traditie en smaak voor moderniteit, vasthoudendheid en oneindige liefde voor zijn land”.

“Wijn is voor mij puur genieten. Je kunt ervan genieten met je zintuigen en met je geest. Het is ook iets om te delen, of het nu met je vrienden is of met je geliefde.”

botti

Wijnmaken

Onze filosofie

De filosofie van de Cinelli Colombini-familie is altijd al die van de harmonie tussen de modernste technologie met traditie geweest om al haar producten te verbeteren zonder ooit het klassieke karakter ervan te veranderen.

  • Familiebezit door de Colombini-familie sinds 1352

  • Historische producent in Brunello & eerste exporteurs van Brunello in 1817

  • Een van de meest bekroonde Brunello-kelders uit de geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

De beroemdste wijn is ongetwijfeld de Brunello, een van de bekendste en meest gezochte wijnen van Italië.

RODE WIJN

Brusco dei Barbi

Brusco dei Barbi werd voor het eerst uitgebracht met de 1969 vintage als een IGT Toscana. De wijn is vernoemd naar een vrijgevochten heer genaamd “Bruscone” die in de bossen bij het Barbi landgoed woonde. Deze wijn is zeer veelzijdig en toegankelijk, ideaal als alledaagse metgezel om rond de tafel te zitten met familie en vrienden. Hij wordt meestal geproduceerd met Sangiovese, wat het typische fruitige aspect van dit ras versterkt wanneer hij jong gedronken wordt.

In de neus helder fruit met rode bessen en wilde aardbeien, verrijkt met subtiele florale noten. Soepel in de mond, zachte tannines, fris en heerlijk drinkbaar.

RODE WIJN

Brunello di Montalcino

Deze rode wijn wordt sinds 1892 geproduceerd en werd vele malen bekroond voor zijn kwaliteit. Deze wijn is het “hart” van de Barbi-productie en wordt gemaakt met 100% Sangiovese druiven van de beste wijngaarden in Montalcino.

Kruidig, hints van roze peper, wilde kruiden, pruim, bosbes en rabarber. Een goed gestructureerde wijn, lang, sappig en hartig. Zeer persistent.

Wine Spectator
Author: Bruce Sanderson
Datum: Donderdag, 7 mei, 2020
“Plum, cherry, iron, earth and salty notes mark this vibrant red. Lean and sinewy, with firm, dusty tannins plying the finish. This comes together well overall, delivering a solid core of ripe fruit. Best from 2023 through 2040. 200 cases imported.”
Score: 92 Points

Wine Enthusiast
Author: Kerin O’Keefe
Datum: Vrijdag, 27 maart, 2020
“Menthol, blue-flower and tilled soil aromas emerge from the glass along with a whiff of dried tobacco leaf. The full-bodied palate offers dried cherry, vanilla and clove before finishing on a note of powdered sage. Close-grained tannins grip the close. Drink 2023–2030.”
Score: 91 Points

The Wine Advocate
Author: Monica Larner
Datum: Vrijdag, 31 januari, 2020
“The Fattoria dei Barbi 2015 Brunello di Montalcino is a extremely polished and precise expression that hits all the right buttons for those seeking a classic expression of Sangiovese. In appearance, the wine shows a bright ruby hue with brilliant garnet reflections. The bouquet is tempered and shy at first, but it opens quickly to reveal those characteristic aromas of wild berry, candied cherry, licorice and pressed blue flowers that are so beautifully tied to this mighty Tuscan grape. Some 149,000 bottles were released in January 2020.”
Score: 94 Points

JamesSuckling.com
Author: James Suckling
Datum: Vrijdag, 4 oktober, 2019
“Ripe plum and cherry aromas with dried flowers and spices. Some lavender and cedar, too. Full bodied, tight and chewy. Needs time to soften and come together. Better after 2022.”
Score: 96 Points