2-vaks Favorite Box juli

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de september box zitten. Onze wijnexperts hebben voor de eerste herfst maand twee mooie wijnen uitgezocht passend bij de afwisselende temperaturen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen.

…………………………………………………………………………

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

Tesselaarsdal – Chardonnay

Tesselaarsdal Chardonnay

Eén regio in Zuid-Afrika is vooral geschikt voor lichtere, elegantere stijlen; Hemel-en-Aarde, de thuisbasis van de beroemde wijnmakerij Hamilton Russell. Het is de beschermeling van Anthony Hamilton Russell, Berene Sauls die hier aan de top staat met haar delicate Tesselaarsdal Pinot Noir en Chardonnay.

Tesselaarsdal is in 2015 opgericht door Berene Sauls, een ervaren medewerker van Hamilton Russell Vineyards. Deze wijn is vernoemd naar het historische boerengehucht Overberg in Tesselaarsdal, niet ver van de wijnbenaming Hemel-en-Aarde Ridge, waar Berene werd geboren.

Een heldere, strakke en pure Chardonnay met opgeheven primair fruitkarakter en tonen van citrusbloesem, zoet citroengras en droesem met een fijne stoffige mineraliteit, introduceert een lang, zacht gehemelte, opnieuw zeer expressief maar ook heerlijk klassiek en ingetogen. Dit is een sierlijke en leeftijdswaardige wijn met een bijna kristallijne zuiverheid.

Deze Chardonnay past goed bij wit vlees, gevogelte en witvis zoals kabeljauwfilet of lichtgegaarde schaaldieren zoals krab en garnaal

Hugel – Pinot Noir Classic

Hugel is een naam die synoniem is met de Elzas. Het door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr opgerichte familiebedrijf, waarvan de initialen nog steeds op het familiewapen staan, staat vandaag de dag bekend als een van de belangrijkste familiebedrijven in de wijnwereld. De wijngaarden van de familie Hugel beslaan meer dan 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied ligt. De Hugel familie staat voor passie, kwaliteit en consistentie; waarden die het authentieke wijnhuis beroemd hebben gemaakt over de hele wereld met haar beroemde flessen met het opvallende gele label. De Hugels worden vaak aangeduid als de ambassadeurs van de Elzas wijn.

De diepe robijnrode kleur springt meteen in het oog, briljant, aantrekkelijk. De neus is klassiek, subtiel en elegant, met kleine rode vruchten: kers en aalbes. De smaak is rijk, ruim, met een goede textuur, de tannines zijn zacht, rijp en delicaat en tonen de perfecte stijl voor een Hugel Classic Pinot Noir.

De soepele, fruitige Pinot Noir kan goed gedronken worden bij charcuterie, rood vlees en kaas.

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar info@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.

Berene - Tesselaarsdal

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via