Favorite Box juli

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen van de Favorite Box juli.

Chablis liefhebbers opgelet! Deze maand bevat de Favorite box de Le Domaine d’Henri – Troesmes. Het unieke karakter van de Chablis is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. De grond heet Kimméridgen, naar het plaatsje Kimmeridge aan de Engelse Kanaalkust. De krijtrotsen van Dover staan dan ook rechtstreeks in verbinding met de terroir in de beroemde Fransewijnstreek. De karakteristieke kerk, L’Église Saint-Pierre in Chablis, straalt net als deze wijneen beeld uit van kracht en oprechtheid. Dit verklaart de naam op het etiket!

Mocht je nog vragen hebben over de Favorite Box neem dan gerust contact met ons op via Robbi@vinvinwines.nl 

RSS, Source Gabriel Rose ’21

De Rosé La Source Gabriel wordt geproduceerd van druiven die zijn geteeld en gevinifieerd door Roger Blanc Sumeire, neef van Régine Sumeire, in Pierrefeu du Var,

op het familielandgoed van Font-Freye, tegenover het Château La Tour de l’Evêque. de wijn biedt een lichte “tannine” toets die structuur aan het gehemelte geeft. De smaakintensiteit is expressief, met tonen van aardbei en kruidigheid.

Hugel Pinot Gris Estate

Een nieuwe selectie van zorgvuldig gekozen percelen van het landgoed Famille Hugel gelegen in Riquewihr in zijn meest prestigieuze crus. De meeste percelen die voor deze nieuwe wijn zijn gekozen, worden omgebouwd tot biologische wijnbouw. De unieke kleigronden van Riquewihr, in en rond deze crus geven een karakteristieke dichtheid aan wijnen uit dit opmerkelijke terroir. Een wijn van diepgang en geduld.

Valdecuevas Sauvignon Blanc’21 

Een 100% Sauvignon Blanc van Valdecuevas uit de Rueda. Lichtgele kleur met levendige tinten. In de neus vind je tonen van steenfruit, kruisbes en hints van grapefruit. Zeer soepel en evenwichtig in de mond met een aanhoudende en lange zuurgraad. Perfect in combinatie met een frisse salade.

Le domaine d’Henri – Troesmes premier cru

De biologisch geteelde druiven komen van 30 jaar oude stokken die geplant zijn in Chablis en de lieu-dits Fyé en Fleys met een rendement van 35 hl/ha. De rijpe druiven worden deels gevinifieerd in roestvrijstalen tanks (84%) en deels op eiken vaten (16%). Na de malolactische gisting rijpt de wijn nog 11 maanden op zijn lie, 25% op fust en de75% op tank. Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit naar voren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk.

Bleek geel van kleur, met een zacht, romig bouquetdat schitterend in balans wordt gehouden door de frisse zuurgraad, mineraliteit en solide structuur.

Hogl GV Federspiel R.Schon’19

Een wijn die het elegante benadrukt en delicate kant van de wijngaard. De Gruner Veltliner Fiederspiel heeft een harmonieuze structuur. De wijn is levendig, fragiel en toch compact. Heeft 1 jaar nodig om volledig open te zijn, en daarna 2-3 jaar (afhankelijk van de jaargang) om zich in steeds nieuwe facetten te presenteren.

Aldrighetti – Classico Superiore

Deze kleine realiteit begon in de 13e eeuw als een familieboerderij voor ondersteuning van de familiebehoeften met verschillende teelten: tarwe, gerst, kersenbomen, olijfbomen, wijnstokken… vanaf de jaren ’30 begon de familie met wijn produceren om te verkopen, dus begon het een wijndomein. De wijngaarden liggen hoog op de heuvels in de Hart van Valpolicella Classica.

Een boeket van zwarte kersen en frambozen. Hints van munt en granaatappel, direct zacht en lang, fluweelzachte tannines.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via