2-vaks Favorite Box februari

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de februari box zitten. Onze wijnexperts hebben voor deze maand een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij het seizoen.

Voor de februari box hebben wij een heerlijke Verdicchio van het wijnhuis Santa Barbara en een karakteristieke Bordeauxwijn uit de Franse gemeente Lalande-de-Pomerol samengesteld.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen en een leuke video van het wijnhuis Santa Barbara.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Robbi@vinvinwines.nl.

Santa Barbara – Pignocco Verdicchio Castelli di Jesi DOC ’22

Marche – Italië

Santa Barbara, gelegen in het hart van de Marche, is een wijnmakerij die het resultaat is van wijnmaker Stefano die zijn passie volgde. Hun wijnen werken met zowel inheemse als internationale druiven en zijn een prachtige manier om de resultaten van hun innovatieve manier van wijnmaken te laten zien.

Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.

Onze filosofie:

“Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die al sinds zijn kindertijd door zijn aderen stroomt. “

  • Wijn maken die de harten van wijnliefhebbers verovert.
  • Wijnmaker die zijn passie volgde
  • Respect voor het land en vastberadenheid om te innoveren
  • Heropleving van inheemse druiven en internationale smaken
  • Innovatieve onderzoeken en experimenten

De naam Pignocco werd volgens een oud volksverhaal door de inwoners van Barbara gegeven aan een bijzonder imposante en bossige den, gelegen op de top van een heuvel omringd door de wijngaarden.

Proefnotitie

De verdicchio is bloemig, vooral benadrukt door meidoorn; fruitig met amandel en perzik. Fris en hartig, aanhoudend met een amandelafdronk.

Wijn-Spijs

Serveer deze wijn bij oesters, ‘frutti di mare’, sushi en sashimi of frisse salades.

Château de Sales Château Chantaloutte ’20

Bordeaux – Frankrijk

Met 47,5 hectare aan wijngaard is Château de Sales verreweg het grootste wijndomein van Pomerol. Het kasteel is indrukwekkend en behoort tot de mooiste bouwwerken van de streek. Al meer dan vijf eeuwen is dit domein eigendom van de familie De Lambert. De huidige eigenaar Bruno de Lambert (afgestudeerd oenoloog) nam in 1982 de leiding over van zijn vader Henri en bracht Château de Sales naar een nog hoger niveau. De wijngaarden van het chateau zijn zeer kiezelhoudend met een ijzerrijke onderlaag, de zogenaamde ‘crasse de fer’.

Onze filosofie:

‘Bordeaux staat voor kwaliteit’

Deze tweede wijn van Château de Sales wordt vergist op betonnen vaten om het fruitrijke karakter te bewaren. Slechts een derde van wijn wordt op eikenhouten vaten opgevoed. Een assemblage van 73% merlot, 16% cabernet-sauvignon en 11% cabernet franc.

Proefnotitie

Mooi fris met zwoele zwarte kersen en een prachtige zuivere afdronk.

Wijn-Spijs

Bij stevige vleesgerechten als tournedos, ossenhaas en lamskoteletjes. Of natuurlijk als avondwijn bij een mooi plateau met gerijpte kazen.

Video – Santa Barbara

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via