2-vaks Favorite Box juli

Voor de juli Favorite box hebben wij een bijzondere toevoeging: een verfrissende Pet Nat (pétillant naturel) uit Italië, gemaakt van 100% Vernaccia-druiven. Deze wijn is een feest in het glas met zijn natuurlijke bruis en levendige smaak.

Daarnaast hebben we een hele mooie Spaanse wijn van het wijnhuis Tomas Postigo uit de Ribera del Duero streek. Deze 100% Verdejo wijn heeft 8 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten, met periodieke bâtonnage in het vat. Dit proces geeft de wijn een geheel nieuwe dimensie. Een tip: drink de wijn eerst gekoeld en laat hem vervolgens in je glas ademen en opwarmen, waardoor de smaakbeleving compleet verandert.

Onderaan de pagina lichten wij het wijnhuis Tomas Postigo en deze unieke wijn verder uit. Geniet van een heerlijke en ontspannen juli met deze bijzondere selectie!

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Donna@vinvinwines.nl.

Podere San Cristoforo – Fattoria Amo Rebel Vernaccia Pet Nat 2022

Toscane – Italië

Fattoria Amo bevindt zich op een eeuwenoude locatie die al duizend jaar ongewijzigd is gebleven, met ongerepte heuvels bedekt met wijngaarden, olijfbomen en eeuwenoude eiken, vlakbij de middeleeuwse stad San Gimignano. Dit nieuwe wijnhuis is van de beroemde wijnmaker Lorenzo Zonin, die bekendstaat om zijn respect voor de natuur en de pure expressie van het terroir.

Zonin, afkomstig uit een van de oudste en meest gerenommeerde wijnfamilies van Italië, nam in 2000 ook Podere San Cristoforo over, een wijngaard die sinds 1901 bekendstaat om zijn ideale wijnbouwomstandigheden: frisse, steenachtige bodems en constante zeewind die bijdragen aan de gezonde rijping van de druiven. Nadat de wijngaard ongeveer 80 jaar verlaten was, vond Zonin de bodem zeer zuiver en besloot hij dit delicate evenwicht te bewaren door biologische wijnbouw toe te passen. Zijn aanpak weerspiegelt een diepe eerbied voor de natuur en het terroir, met als doel de oorspronkelijke schoonheid en vruchtbaarheid van de wijngaarden te behouden.

Proefnotitie

Deze licht troebele wijn heeft een aanhoudende mousse met aroma’s van appel, peer, citrusfruit en heerlijke gisttonen.

Wijn-Spijs

Serveer deze wijn als aperitief of bij lichte salades en zeevruchten.

Tomás Postigo – The Blanco 2021

Ribera del Duero – Spanje

Tómas Postigo is een vooraanstaande wijnmaker in Ribera del Duero met meer dan 35 oogstjaren op zijn naam. Hij hecht veel waarde aan familie en het voortzetten van tradities, wat blijkt uit zijn passie om zijn liefde voor wijn over te dragen op zijn kinderen. Zijn vier zoons – Gabriel, Alberto, Juan en Nicolás – zijn opgegroeid in het wijnhuis, waar ze hebben geleerd dat kwaliteit en aandacht voor detail essentieel zijn in het wijnmaken in Ribera del Duero.

Deze passie heeft ervoor gezorgd dat zij nauw betrokken zijn bij het leiden van het wijnhuis, waarbij ze traditie en voortdurende innovatie combineren. Tómas streeft ernaar zijn kennis en ideeën over te dragen, zodat zijn kinderen zijn nalatenschap kunnen voortzetten. Sinds de oprichting in 2008 hebben ze voortdurend gezocht naar manieren om het wijnmaken te verbeteren, met respect voor traditie en openstaand voor passende innovaties.

Proefnotitie

De eerste aroma’s die opvallen zijn de geroosterde kruiden van de eik, gevolgd door klassieke tonen van verdejo zoals anijs, venkel, en wit en steenfruit. Deze aroma’s worden verweven met een diepe en intense complexiteit, vergezeld van subtiele tonen van gebak. De wijn heeft een geweldig mondgevoel, diep en romig, elegant en complex, met een verfrissende citrusbalans en levendige zuurgraad. Hij is diep, vol en goed gestructureerd, met een lange, kruidige afdronk die eindigt met een lichtzure toets.

Wijn-Spijs

De verdejo met houtlagering past uitstekend bij gerechten zoals varkensvlees, schelpdieren en charcuterie.

.

.

Tomás Postigo

Welkom bij Tómas Postigo, gelegen in het hart van de prestigieuze Ribera del Duero wijnstreek, bij Peñafiel, Spanje. Tómas Postigo’s wijncarrière begon meer dan 40 jaar geleden, toen hij bij Protos kwam in 1984 en Pago de Carraovejas oprichtte in 1988. In 2008 realiseerden hij zijn droom met de oprichting van zijn eigen wijnhuis, waar zijn vier zoons nu ook actief bij betrokken zijn.

Bij Tómas Postigo streven zij naar perfectie in elke fase van het wijnmaakproces. Hun wijngaarden, verspreid over ongeveer 30 hectare, vormen de basis van hun productie. Ze gebruiken uitsluitend druiven van hun eigen wijngaarden en van vertrouwde lokale telers, met wie ze al vele jaren samenwerken.

Duurzaamheid en respect voor het milieu staan centraal bij hun werk. Hun druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd op de sorteertafel om de hoogste kwaliteit te waarborgen. In hun kelder worden al hun bewegingen zorgvuldig uitgevoerd met gebruik van zwaartekracht, om de druiven te beschermen tegen beschadiging.

De rode wijnen, zoals Tempranillo, Merlot, Malbec en Cabernet Sauvignon, rijpen minimaal 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan hun unieke karakter en complexiteit. De witte wijn, de Tomás Postigo Blanco Fermentado en Barrica, gemaakt van Verdejo druiven, biedt een minerale elegantie en verfijning die uniek is voor de regio.

Bij Tómas Postigo streven ze naar niets minder dan uitmuntendheid, waarbij traditie en innovatie samenkomen om wijnen te creëren die de essentie van Ribera del Duero belichamen.

.

.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via