2-vaks Favorite Box juni

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de juni box zitten. Met de komst van de eerste zomermaand introduceren we een prachtige selectie wijnen in onze Favorite Box.

Op 18 juni vieren we Vaderdag! Om deze speciale dag te eren, hebben we een prachtige toevoeging aan de Favorite Box: een heerlijke Pinot Gris Estate, perfect om te schenken bij een smakelijk aspergegerecht (het recept staat onderaan de pagina). Zo maak je van Vaderdag echt een feestelijke gelegenheid!

Daarnaast hebben we een geweldige zomeractie met de Rosé d’Azur van Château la Tour de l’Evêque: koop een doosje en ontvang de 6e fles gratis met de code ‘AZUR‘.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Donna@vinvinwines.nl.

Famille Hugel – Pinot Gris Estate 2021

Elzas – Frankrijk

Al meer dan 380 jaar en 13 generaties is Hugel synoniem met Elzaswijnen. Opgericht door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr, is het familiebedrijf een van de belangrijkste in de wijnwereld. De wijngaarden van de familie beslaan meer dan 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied. Hugel staat voor passie, kwaliteit en consistentie, wat hen wereldwijd beroemd heeft gemaakt met hun herkenbare gele label. De Hugels worden vaak beschouwd als de ambassadeurs van Elzaswijn.

De Hugel wijngaarden zijn uitsluitend beplant met “edele” Alsace druivenrassen, waarvan de wijnstokken gemiddeld 35 jaar oud zijn.

Proefnotitie

Deze jeugdige wijn heeft een volle, ronde, en krachtige structuur met fluweelachtige tranen. De wijn toont pastelgele en lindebloesemgroene accenten op een zilverachtige kristallijne basis. Het boeket is direct, dicht, harmonieus, en verfrissend etherisch, met aroma’s van abrikoos, zoethout, gele perzik, honing, lelie, reseda, rook, rabarber, limoen en yuzu. In de mond biedt de wijn harmonieuze, zachte sensaties, is hij glad en verfijnd, en heeft hij een geurende, etherische afdronk. De wijn heeft veel karakter en een mooie uitdrukking van de kalkstenen terroir, wat zorgt voor een langdurige basis.

Wijn-Spijs

De Pinot Gris Estate is een droge, gastronomische wijn die uitstekend past bij rijkere gerechten zoals terrines, witvlees (zoals kalf en gevogelte), rijkere visgerechten (zoals rode mul, kreeft en langoustines) en asperges.

Château la Tour de l’Evêque – Rose d’Azur 2023

Côtes de Provence – Frankrijk

In 1958 werd het landgoed Font-Freye verworven door de familie Sumeire, die al sinds 1933 eigenaar is van het land. Gelegen in het hart van de Provence, diende het ooit als zomerresidentie voor de aartsbisschoppen van Toulon en wordt het omringd door de heuvels van de Maures.

Onze filosofie:

onze filosofie is het resultaat van een lange familietraditie gebaseerd op kwaliteit en biologische landbouw. De vinificatie is gericht op het respect voor ons terroir.

Rosé d’Azur is een op en top Provence rosé van het wijnhuis Château la Tour de l’Évêque welke wij exclusief op de Nederlandse markt aanbieden. Gemaakt door de vrouwelijke wijnmaker Regine Sumeire die al jarenlang Internationale prijzen wint vanwege haar top rosés

Proefnotitie

De rosé bestaat uit 50% Grenache, 30% Cinsaut, 10% Syrah en 10% rolle druiven. De kleur is licht zalmroze. Droog met een gemiddelde zuurgraad, de wijn biedt een lichte “tannine” toets die structuur aan het gehemelte brengt. De smaakintensiteit is expressief, met aardbeien en kruidigheid en een bloemige achtergrond.

Wijn-Spijs

Een zeer aangenaam aperitief, perfect bij wit vlees, vis en schaaldieren, gerookte zalm en de Aziatische keuken.

chateau-la-tour-de-leveque

.

.

.

.

Asperges en langoustines – Hugel Pinot Gris Estate

  • Voor 3 personen

  • 15 - 30 minuten

  • 12 witte asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 8 langoustine staarten
  • Klein blikje mais
  • 2 el. room
  • 2 el. honing
  • 2 el. cocktailsaus
  • Klein handje sla

.

.

Bereiding

  1. De maïs laten uitlekken en pureren in een keukenmachine en door een zeef wrijven.
  2. De room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  3. De asperges koken in water met 12 gram zout per liter water en af laten koelen.
  4. De aspergekoppen (7 cm) eraf snijden en in de lengte doorsnijden, met de platte kant naar buiten gericht en rechtop in een rond vormpje (Ø 5 cm) verdelen.
  5. De steker afvullen met Hollandse garnalen en in de koelkast wegzetten.
  6. De garnalen met een klein beetje cocktailsaus aan elkaar binden.
  7. De honing verhitten op middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag.
  8. Als de honing wat bruin wordt de overgebleven aspergestelen hierin karamelliseren.
  9. De langoustinestaarten in olijfolie aanbakken (2 minuten).
  10. De stekers op borden zetten en voorzichtig het taartje lossen.
  11. De aspergestelen schuin ervoor leggen, daarop de langoustines leggen.
  12. Als laatste met een lepel een mooie streep zalf van maïs ervoor leggen.
  13. Eventueel nog garneren met wat blaadjes mooie sla.
  14. De Pinot Gris Estate gekoeld uitgeschenken.
  15. Genieten van het ‘Vaderdag’ Diner!

.

.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via