Favorite Box juni

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de juni box zitten. Met de komst van de eerste zomermaand introduceren we een prachtige selectie wijnen in onze Favorite Box.

Op 18 juni vieren we Vaderdag! Om deze speciale dag te eren, hebben we een prachtige toevoeging aan de Favorite Box: een heerlijke Pinot Gris Estate, perfect om te schenken bij een smakelijk aspergegerecht (het recept staat onderaan de pagina). Zo maak je van Vaderdag echt een feestelijke gelegenheid!

Daarnaast hebben we een fruitige Vermentino van Podere San Cristoforo, een bijzondere witte wijn uit Bordeaux van wijnmaker Jean-Pierre Moueix en een geweldige zomeractie met de Rosé d’Azur van Château la Tour de l’Evêque: koop een doosje en ontvang de 6e fles gratis met de code ‘AZUR‘.

Verder hebben we nog een heerlijke frisse Verdicchio uit de Marche en sluiten we af met een fluweelzachte Valpolicella Ripasso Classico van het wijnhuis Aldrighetti.

Onderaan de pagina vind je een leuke video van het wijnhuis, waar onze collega’s een paar weken geleden een geweldige ervaring hebben gehad.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Donna@vinvinwines.nl.

Podere San Cristoforo – Luminoso Vermentino DOC 2022

Toscane – Italië

Podere San Cristoforo, opgericht in 1901 door een familie van landbouwers, is zorgvuldig gekozen vanwege de ideale wijnbouwomstandigheden: een frisse, steenachtige bodem afkomstig van de mineraalrijke heuvels van Gavorrano en een constante zeewind die bijdraagt aan de gezonde rijping van de druiven.

Sinds 2000 is de wijngaard in de Maremma eigendom van Lorenzo Zonin, een gepassioneerde wijnmaker uit een van de oudste en bekendste wijnfamilies van Italië. Zonin bezit meerdere wijngaarden door heel Italië en streeft naar een viticultuur die de natuur respecteert en het terroir puur tot uiting laat komen. Na ongeveer 80 jaar verlaten te zijn geweest, was de bodem van de wijngaard zeer zuiver. Om dit delicate evenwicht te behouden, koos Zonin voor een biologische aanpak.

Proefnotitie

Een dichte en rijke witte wijn met het karakter van gesneden appel, perzik en abrikoos. Heldere zuurgraad en een lange afdronk.

Wijn-Spijs

“Luminoso” kan geserveerd worden als aperitief of samen met lichte gerechten op basis van groenten of vis, zoals een “Carpaccio van Zeebrasem” op smaak gebracht met limoen en munt.

Jean-Pierre Moueix – Lions de Suduiraut Blanc Sec 2021

Bordeaux – Frankrijk

Christian Moueix trad in 1970 toe tot het familiebedrijf en streefde naar de hoogste kwaliteit door nauwgezette selectieprocessen toe te passen, zoals ontbossing, wijntakbeheer en groene oogsten, een praktijk die hij in 1973 introduceerde. Met zijn passie voor wijnbouw breidde hij het bedrijf uit door opmerkelijke wijngaarden aan te kopen. Vandaag de dag bezit en produceert het bedrijf prestigieuze crus in Pomerol, Saint-Émilion en Napa Valley, Californië.

“Wat maakt een geweldige wijn? Een goede wijn is voor mij een wijn die goed reist. Het is als een individu.” – Christian Moueix.

De filosofie van de Jean-Pierre Moueix is eenvoudig: om uitzonderlijke wijnen te produceren, moet men beginnen met de beste druiven, wat alleen mogelijk is door onberispelijke wijngaarden te cultiveren en het grootste respect voor de natuur op te brengen.

Proefnotitie

De wijn bestaat voor 52% uit Semillon druiven en voor 48% uit Sauvignon Blanc druiven. Lions de Suduiraut Blanc Sec heeft een lichtgele kleur met groene accenten. De subtiele neus belooft veel met citrusaroma’s, witte bloemen en wit fruit. De wijn begint zacht en blijft fris, met smaken van peer, zoete citroen en pomelo. De afdronk is mineraal, fruitig en lang. De cuvée kenmerkt zich door vrijgevigheid, dichtheid en voldoende frisheid.

Wijn-Spijs

Witte Bordeaux gaat mooi bij eendenborst met sinaasappelsaus en groene asperges.

Famille Hugel – Pinot Gris Estate 2021

Elzas – Frankrijk

Al meer dan 380 jaar en 13 generaties is Hugel synoniem met Elzaswijnen. Opgericht door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr, is het familiebedrijf een van de belangrijkste in de wijnwereld. De wijngaarden van de familie beslaan meer dan 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied. Hugel staat voor passie, kwaliteit en consistentie, wat hen wereldwijd beroemd heeft gemaakt met hun herkenbare gele label. De Hugels worden vaak beschouwd als de ambassadeurs van Elzaswijn.

De Hugel wijngaarden zijn uitsluitend beplant met “edele” Alsace druivenrassen, waarvan de wijnstokken gemiddeld 35 jaar oud zijn.

Proefnotitie

Deze jeugdige wijn heeft een volle, ronde, en krachtige structuur met fluweelachtige tranen. De wijn toont pastelgele en lindebloesemgroene accenten op een zilverachtige kristallijne basis. Het boeket is direct, dicht, harmonieus, en verfrissend etherisch, met aroma’s van abrikoos, zoethout, gele perzik, honing, lelie, reseda, rook, rabarber, limoen en yuzu. In de mond biedt de wijn harmonieuze, zachte sensaties, is hij glad en verfijnd, en heeft hij een geurende, etherische afdronk. De wijn heeft veel karakter en een mooie uitdrukking van de kalkstenen terroir, wat zorgt voor een langdurige basis.

Wijn-Spijs

De Pinot Gris Estate is een droge, gastronomische wijn die uitstekend past bij rijkere gerechten zoals terrines, witvlees (zoals kalf en gevogelte), rijkere visgerechten (zoals rode mul, kreeft en langoustines) en asperges.

Château la Tour de l’Evêque – Rose d’Azur 2023

Côtes de Provence – Frankrijk

In 1958 werd het landgoed Font-Freye verworven door de familie Sumeire, die al sinds 1933 eigenaar is van het land. Gelegen in het hart van de Provence, diende het ooit als zomerresidentie voor de aartsbisschoppen van Toulon en wordt het omringd door de heuvels van de Maures.

Onze filosofie:

onze filosofie is het resultaat van een lange familietraditie gebaseerd op kwaliteit en biologische landbouw. De vinificatie is gericht op het respect voor ons terroir.

Rosé d’Azur is een op en top Provence rosé van het wijnhuis Château la Tour de l’Évêque welke wij exclusief op de Nederlandse markt aanbieden. Gemaakt door de vrouwelijke wijnmaker Regine Sumeire die al jarenlang Internationale prijzen wint vanwege haar top rosés

Proefnotitie

De rosé bestaat uit 50% Grenache, 30% Cinsaut, 10% Syrah en 10% rolle druiven. De kleur is licht zalmroze. Droog met een gemiddelde zuurgraad, de wijn biedt een lichte “tannine” toets die structuur aan het gehemelte brengt. De smaakintensiteit is expressief, met aardbeien en kruidigheid en een bloemige achtergrond.

Wijn-Spijs

Een zeer aangenaam aperitief, perfect bij wit vlees, vis en schaaldieren, gerookte zalm en de Aziatische keuken.

chateau-la-tour-de-leveque

Santa Barbara – Back to Basics Verdicchio Castelli di Jesi DOC Bio 2022

Marche – Italië

Santa Barbara, gelegen op 25 km van de Adriatische Zee tussen de rivieren Misa en Nevola, is een wijnmakerij waar Stefano Antonucci en zijn team dagelijks met passie, vastberadenheid en creativiteit werken. Hun aanpak combineert traditionele en moderne technieken om de kwaliteit van de druiven te verbeteren en de schoonheid van het land te behouden. De basis van hun werk is respect voor het land, innovatie en technologie.

Het wijnhuis heeft twee doelen: het herleven van inheemse druivenrassen zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba, en het produceren van internationale wijnen zoals Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon die zowel karaktervol als smaakvol zijn.

Proefnotitie

De Verdicchio heeft een doordringende neus van zeldzame schoonheid, de fermentaties hebben een gelaagdheid gecreëerd die het vrijkomen van de geuren beschermt en molligheid en mineraliteit creëert. Een prachtige wijn in de mond: droog, direct maar omhullend.

Wijn-Spijs

Deze prachtige frisse wijn is uitstekend geschikt als aperitief. Het combineert ook goed met zeevruchten zoals vongole of lichte visgerechten zoals dorade. Ook een goede combinatie met lichte pasta’s met bijvoorbeeld alleen pesto en groenten of een frisse salade met mozzarella.

Aldrighetti – Valpolicella Ripasso Classico 2020

Verona – Italië

Opgericht in 1930, is Wijnhuis Aldrighetti een van de meest authentieke wijnproducenten in Veneto. Gelegen in Marano, het hart van Valpolicella, bezit de familie slechts 4 hectare wijngaarden beplant met Corvina, Corvinone en Rondinella druiven. Hun focus ligt op het produceren van exclusieve niche wijnen met volledige respect voor de natuur. De zorgvuldige droogperiode van de druiven gevolgd door langdurige rijping in grote vaten getuigt van de enorme passie en toewijding van de familie Aldrighetti aan de tradities van deze regio.

Onze filosofie:

“We zijn een klein bedrijf dat nichewijnen van hoge kwaliteit produceert met respect voor de natuur.”

Wijnmakerij Aldrighetti onderscheidt zich door haar kleinschalige aanpak, waarbij ze alleen hoogwaardige wijnen produceren van de 4 hectare wijngaarden in het hart van het Valpolicella-gebied, gelegen op een heuvel bij Marano. Als familiebedrijf, overgedragen van vader op zoon sinds de oprichting in 1930, koesteren ze kennis en tradities. Met een diepgaand respect voor de natuur minimaliseren ze het gebruik van chemicaliën en dunnen ze de overtollige druiven uit om de kwaliteit te waarborgen. Deze zeldzame methode, samen met de handmatige oogst en het drogen van de druiven voor Amarone en Reciotio in de kelder, getuigt van hun streven naar maximale kwaliteit en authenticiteit.

Proefnotitie

Robijnrode kleur met lichte granaat nuances. De neus toont aroma’s van wilde bessen, kersen, tabak, vanille en kruiden. Volle body met een hoge smaakintensiteit, gevolgd door fluweelzachte en rijpe tannines.

Wijn-Spijs

Deze wijn gaat goed samen bij gegrild rood vlees, wildvlees en gerijpte kazen.

.

.

.

.

Video Aldrighetti

.

.

Asperges en langoustines – Hugel Pinot Gris Estate

  • Voor 3 personen

  • 15 - 30 minuten

  • 12 witte asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 8 langoustine staarten
  • Klein blikje mais
  • 2 el. room
  • 2 el. honing
  • 2 el. cocktailsaus
  • Klein handje sla

.

.

Bereiding

  1. De maïs laten uitlekken en pureren in een keukenmachine en door een zeef wrijven.
  2. De room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  3. De asperges koken in water met 12 gram zout per liter water en af laten koelen.
  4. De aspergekoppen (7 cm) eraf snijden en in de lengte doorsnijden, met de platte kant naar buiten gericht en rechtop in een rond vormpje (Ø 5 cm) verdelen.
  5. De steker afvullen met Hollandse garnalen en in de koelkast wegzetten.
  6. De garnalen met een klein beetje cocktailsaus aan elkaar binden.
  7. De honing verhitten op middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag.
  8. Als de honing wat bruin wordt de overgebleven aspergestelen hierin karamelliseren.
  9. De langoustinestaarten in olijfolie aanbakken (2 minuten).
  10. De stekers op borden zetten en voorzichtig het taartje lossen.
  11. De aspergestelen schuin ervoor leggen, daarop de langoustines leggen.
  12. Als laatste met een lepel een mooie streep zalf van maïs ervoor leggen.
  13. Eventueel nog garneren met wat blaadjes mooie sla.
  14. De Pinot Gris Estate gekoeld uitgeschenken.
  15. Genieten van het ‘Vaderdag’ Diner!

.

.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via

.

.

Wij hopen dat deze pagina jou op een leuke manier heeft weten te informeren en inspireren.

Mocht je nog vragen hebben over de wijnen of persoonlijk wijnadvies nodig hebben laat het ons dan weten! Stuur een mail naar Donna@vinvinwines.nl of klik op onderstaande Whatsapp button.