2-vaks Favorite Box maart

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de maart box zitten. Onze wijnexperts hebben voor deze maand een mooie selectie wijnen samengesteld passend bij het seizoen.

Voor de maart box hebben wij ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart, wijnmaakster Ginevra Venerosi Pesciolini van Tenuta di Ghizzano in het zonnetje gezet met de toevoeging van de verfijnde Mimesi Vermentino aan de selectie. Ontdek ook de verrukkelijke Italiaanse wijn van Cascina Luisin, de Dolcetto Trifula uit Piemonte.

Scroll naar beneden voor meer informatie over de wijnen en een leuke video van het wijnhuis Tenuta di Ghizzano.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Robbi@vinvinwines.nl.

Tenuta di Ghizzano Mimesi Vermentino 2021

Toscane – Italië

Ghizzano is een historisch landgoed gelegen in Toscane, te midden van de glooiende heuvels tussen de steden Pisa en het middeleeuwse San Gimignano, in de nabijheid van de Middellandse Zee om te genieten van een zachte zeewind en gematigde temperaturen zonder het risico op voorjaarsvorst. De Venerosi Pesciolini-familie heeft zich in de 14e eeuw in het Colline Pisane-gebied gevestigd. Al gedurende 26 generaties zijn ze toegewijd aan het verbouwen van wijn, olijfbomen en granen met diepe eerbied voor het terroir.

Sinds 1996 heeft gravin Ginevra Venerosi Pesciolini de leiding over het landgoed. Haar visie was om in de 21e eeuw biologische en duurzame landbouw te introduceren op het historische landgoed van haar familie. In 2003 nam Ginevra een radicale beslissing in de Toscaanse wijnbouwkringen door de eerste stappen te zetten in de biodynamische conversie van de wijnbouw.

Onze filosofie:

Ik beschouw mezelf als een ‘natuurlijke wijnmaker’. Met andere woorden, ik probeer mijn wijnen hun terroir zo zuiver en eerlijk mogelijk te laten uitdrukken.

  • Erfgoed: 6 eeuwen van het huis van de familie Venerosi Pesciolini
  • Uniek terroir van de mediterraanse zee invloeden, zonovergoten heuvels en de fossielrijke ondergrond
  • Respect voor de natuur en terroir gedreven
  • Sinds 2006 “organic” gecertificeerd en biodynamische principes

Het Mimesi-project op Tenuta di Ghizzano is ontstaan na grondig onderzoek en experimenteren, met als doel wijnen te produceren die de natuur, perfectie en balans nauwkeurig weerspiegelen. Het project streeft naar authentieke expressie zonder kunstmatige toevoegingen, met behoud van finesse en elegantie.

Proefnotitie

In de mond wordt de vermentino gekenmerkt door de juiste zuurgraad en balans, domineert een balsamico-matrix. De afdronk is lang en aanhoudend.

Wijn-Spijs

Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker met antipasti gerechten als bruchetta en bij gegrilde visgerechten, schelp- en schaaldieren en geitenkaas.

Cascina Luisin – Dolcetto D’Alba Trifula 2020

Piemonte – Italië

Cascina Luisin, een van de oudste en meest iconische producenten van Barbaresco, heeft zijn wortels diep geworteld in de geschiedenis van de Minuto-familie. Sinds 1913 begon de familie met het bottelen van landgoederen en bracht Cascina Luisin een ongeëvenaard niveau van precisie en elegantie, zonder concessies te doen aan de diepte en leeftijdswaardige concentratie van hun wijnen. De oprichter Luigi Minuto lanceerde de wijnmakerij in Barbaresco en vandaag de dag, geleid door de derde generatie van de familie, Roberto Minuto, blijft het een familiaal bedrijf met een toewijding aan perfecte kwaliteitscontrole in elke fase van het wijnproductieproces, van snoeien tot oogsten en van fermentatie tot rijping.

Cascina Luisin, gelegen in het hart van Langhe, Barbaresco, beslaat acht hectare wijngaarden, allemaal in eigendom van de familie, en produceert jaarlijks ongeveer 40.000 flessen. De filosofie van Cascina Luisin is geworteld in het trouw blijven aan traditionele vinificatietechnieken, gericht op lokale druivensoorten zoals Nebbiolo, Barbera en Dolcetto.

Onze filosofie:

Het geheim is dat iedereen die afzonderlijke wijngaarden laat communiceren, zoals alleen de natuur dat kan in de belangrijkste wijnbouwgebieden

  • Door een familie gerunde wijnmakerij
  • Respect voor traditionele vinificatie
  • Unieke expressie van de wijngaard
  • Diepte en leeftijdswaardige concentratie

Proefnotitie

Mooie aroma’s van kers, aardbei, gedroogd kruid en aarde. Vol met romige tannines. Rond en sappig in de mond met een zachte, fluweelachtige textuur. Theenoten op de afdronk.

Wijn-Spijs

De Trifula van Dolcetto heeft een goede frisse stijl bij lichtere of zelfs koude gerechten. Ook een mooie begeleider van het Piemontese gerecht Bagna Cauda.

Video – Tenuta di Ghizzano

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via