VINreporter Mark Weijman

Mark Weijman als VINreporter aan de slag voor VINVIN Wines

Vanaf vandaag gaat ‘wine enthusiast’ Mark Weijman als VINreporter aan de slag voor VINVIN Wines. Als reporter brengt hij om de zoveel tijd verslag uit over de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van wijn en houdt hij de VINfans & VINfriends op de hoogte van het laatste wijn nieuws.

Zo zal Mark schrijven over de bijzondere vondsten in het VINVIN portfolio, legt hij uit over seizoensgebonden wijn/spijs combinaties en vertelt hij meer over zijn passie voor (Italiaanse) wijn die hij als Sommelier bij wijnrestaurant ZafVino dagelijks inzet. .

Mark Weijman: “Ik heb er enorm veel zin in om mijn ervaringen op het VINVIN platform te delen en om zo VINfans & VINfriends te inspireren. Bij VINVINwines wordt er met een frisse blik naar het wijnlandschap gekeken, gesteund door producten van de hoogste kwaliteit en wijnen met een uniek verhaal. Door kritisch te zijn op de toekomst halen zij het beste in de wijnwereld naar boven. Voor mij is het dan ook een unieke kans om in contact te blijven staan met een team van gepassioneerde wijnexperts die het beste met de wijnwereld voor hebben.”

Benieuwd naar de wijnverhalen van Mark? Alle blogs en artikelen zijn straks terug te lezen op onze blogpaginaen social media kanalen.

Over Mark Weijman

Mark’s passie voor wijn begon in de Bennekomse bossen bij het geprezen restaurant Het Koetshuis*. Als medewerker bediening werd hij onder de vleugels van het restaurant team meegenomen naar de wondere wereld van wijn. Het proeven, het ruiken, en het serveren werkten voor hem bijna als magie. Gasten mogen ontzorgen en dat met een goed glas wijn was geen werk, maar een feestje.

Na zijn horeca opleiding aan de Vakschool Wageningen vervolgde Mark zijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Gedurende de hotelschool verruilde hij 6 maanden van woonplaats en studeerde op WSET-3 niveau af aan de Cape Wine Academy in Stellenbosch.

Vervolgens ging hij als marketeer te werk bij hotel De L’Europe in Amsterdam en kwam zijn werk en liefde voor wijn weer samen als Brand Manager On Trade bij één van de grootste wijndistributeurs van Nederland. Mark vertegenwoordigde in deze rol een aantal Europese wijn- en champagnehuizen. Hier leerde hij Marcel en Corinne kennen wat uit bloeide tot een bruisende vriendschap. Momenteel is Mark werkzaam als Sommelier & Bedrijfsleider bij hét Italiaanse restaurant van hartje Arnhem: ZafVino. Omdat de wereld van wijn continue in beweging is, volgt Mark de opleiding tot Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie om zijn vakkennis en expertise verder te ontwikkelen. Met zijn instagram account ‘The Leading Wines of the World’ presenteert hij wijnliefhebbers de mooiste wijnbouwgebieden en de unieke schatten die de wijnwereld te bieden heeft.

Mark Weijman