2-vaks Favorite Box mei

Wij geven jou op deze pagina meer informatie over de wijnen die in de mei box zitten. Met de komst van de laatste lentemaand introduceren we een prachtige selectie wijnen in onze Favorite Box.

Op 12 mei is het Moederdag! Als je het bijna was vergeten, geen zorgen. De frisse rosé Prosecco van wijnhuis Tenuta Baron is perfect om samen met je moeder van te genieten. Verder hebben we een heerlijke Chablis van Domaine d’Henri toegevoegd.

Daarnaast vieren wij op 2 mei Wereldtonijndag! Breng een bezoek aan jouw favoriete viswinkel en kies een prachtig stuk tonijn uit. Geniet ervan puur, samen met een glas fijne, elegante en toch pittige Chablis. Deze wijn tilt de ervaring naar een hoger niveau en zorgt voor de perfecte wijn-spijs combinatie.

Scroll naar beneden voor een toffe video van le Domaine d’Henri.

Heb je nog vragen over de Favorite Box? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Donna@vinvinwines.nl.

Domaine d’Henri – Chablis Saint Pierre 2022

Chablis – Frankrijk

De wijnbouwgeschiedenis van de Laroche-familie heeft diepe wortels in het terroir van Chablis en strekt zich uit over verschillende generaties. De wijngaarden liggen op klei-kalkbodems van de Kimmeridgiane-laag, wat resulteert in een unieke minerale uitdrukking van de Chardonnay-druif. De voorouders van de familie bezaten al in 1695 wijngaarden in Chablis. Tegenwoordig behoort de familie, onder leiding van Michel Laroche, tot de meest gerespecteerde wijnmakers van Frankrijk. In 2010 verkocht Michel Laroche het familieaandeel in Domaine Laroche om Domaine d’Henri op te richten, een kleiner, kwaliteitsgericht domein, vernoemd naar zijn vader. Het domein omvat onder andere 80 jaar oude wijnstokken in de Premier Cru Fourchaume, die wijnen produceren voor hun Héritage cuvée.

Onze filosofie:

“Chablis, that’s the purest expression of Chardonnay”.

Proefnotitie

Een bleekgele kleur, waarin aroma’s en smaken van wit fruit samenkomen met een kruidige mineraliteit, resulterend in een elegante structuur en een heerlijke afdronk.

Wijn-Spijs

Perfect als aperitief of bij oesters, schaaldieren, gegrilde vis, charcuterie en rauwe tonijn.

Domaine d'Henri, Michel and Margaux Laroche

Tenuta Baron – Rosè delle Stelle Sparkling Brut 2022

Veneto – Italië

Tenuta Baron is een landgoed in Fonte, Treviso, dat beheerd wordt door Villa Peschicini, een 17e-eeuws gebouw dat ooit diende als koninklijke residentie. Na de aankoop van de villa in de jaren ’70 begon Domenico “Nico” Baron met de restauratie van de gebouwen, wijngaarden en het park. Vandaag de dag zetten zijn vrouw en kinderen met hulp van Andrea Sbrissa met passie en enthousiasme zijn nalatenschap voort, van het land tot in de fles.

Onze filosofie:

Expressie van de wijngaard tot de fles door alleen de beste druiven van verschillende percelen te selecteren, met de hand geoogst zoals de traditie voorschrijft.

Tenuta Baron legt de nadruk op duurzame landbouwpraktijken, waarbij wijn wordt gemaakt met minimale interventie in de wijngaard. Ze vermijden het gebruik van pesticiden en synthetische meststoffen, werken met de hand in de wijngaarden en hebben een natuurlijk geklimatiseerde opslagkelder voor de wijnen. Vanaf de heuvel van Tenuta Baron is er een prachtig uitzicht op de Pedemontana del Grappa, met name op de middeleeuwse stad Asolo, die bekend staat om haar milde klimaat en nabijheid van de Dolomieten en de Alpen.

Proefnotitie

De wijn heeft een warme roze kleur, met een levendig boeket en aroma’s van citrus, bloemen en rood fruit. In de mond is er een overvloed aan sappig fruit, met tonen van rozenbottel en rode bessen, en een verrukkelijke levendige sprankeling. De druiven die erin zitten zijn de Verduzzo Trevigiano, Raboso del Piave en de Merlot.

Wijn-Spijs

Feestelijk aperitief of bij desserts met rood fruit, maar past ook goed bij salades.

.

.

.

.

Video le Domaine d’Henri

.

.

Vragen?

Aarzel niet om je vragen te stellen via