Santa Barbara

Italy, Marche

Gelegen in het hart van de Marche bevindt zich het wijnhuis Santa Barbara van wijnmaker Stefano Nannucci die zijn passie volgde. Door te werken met zowel inheemse als internationale druiven, zijn hun wijnen een geweldig resultaat van de innovatie manier van wijnmaken en de liefde voor het land.

Italië, Marke

Santa Barbara

Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.

De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze hebben besloten om het wijnhuis op te bouwen. Het verbeteren van de kwaliteit van de druiven, rekening houdend met enerzijds de traditie en de geschiedenis van het land en anderzijds het toepassen van alle nieuwe inzichten en innovaties, met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin heeft het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivenrassen en de gebieden van Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba en anderzijds om wijnen te maken die een beroep doen op de internationale smaak en een geweldig karakter hebben zoals de Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.

“Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die al sinds zijn kindertijd door zijn aderen stroomt. “

Wijnmaker- en eigenaar

Santa Barbara

Santa Barbara is het resultaat van een passie die dag na dag groeide en niet langer kon worden gedegradeerd tot slechts een tijdverdrijf. Wijnmaker Stefano Antonucci verliet zijn baan in de banksector in 1994 om zijn droom te volgen. Hij kwam terug naar zijn geboortestad Barbara, in het hart van de regio Marche. Hier had hij geleerd van het land te houden, de geheimen, de ritmes en de producten te kennen en te respecteren. Daar waar hij was opgegroeid begon hij aan zijn uitdagende doel: wijn maken die het hart van wijnliefhebbers zou veroveren. Velen noemen Stefano een “visionaire en eclectische wijnmaker”, die voortdurend streeft naar stijlvolle perfectie.

De wijngaarden zijn tussen de 25 en 40 jaar oud en beslaan een oppervlakte van 45 hectare land dat zich uitstrekt van de glooiende heuvels van de gemeente Barbara, over Serra de Conti, Montecarotto, Arcevia tot Morro D’Alba en Cupramontana. De bijzonderheid van deze gebieden ligt in de klei- en waterrijke bodems die bedekken op een strook land begrensd door de Adriatische Zee in het oosten en de Apennijnen in het westen.

Wijnmaken

Onze filosofie

Wijn maken die de harten van wijnliefhebbers verovert.

  • Wijnmaker die zijn passie volgde
  • Respect voor het land en vastberadenheid om te innoveren
  • Heropleving van inheemse druiven en internationale smaken
  • Innovatieve onderzoeken en experimenten
  • Wijnmaker die zijn passie volgde

  • Respect voor het land en vastberadenheid om te innoveren

  • Heropleving van inheemse druiven en internationale smaken

  • Innovatieve onderzoeken en experimenten

Collectie

Onze wijnen

Gelegen in het hart van de Marche bevindt zich het wijnhuis Santa Barbara van wijnmaker Stefano Antonucci die zijn passie volgde. Door te werken met zowel inheemse als internationale druiven, zijn hun wijnen een geweldig resultaat van de innovatie manier van wijnmaken en de liefde voor het land.