Ons verhaal

Leer ons kennen

Wie wij zijn

Ons team

VINVIN is een team van wijn experts en wijnliefhebbers die hun diepgaande kennis van wijn willen combineren met een meer vriendelijke, persoonlijke benadering van klanten. Onze wijnexperts Corinne en Marcel hebben eerder samengewerkt in toonaangevende bedrijven en samen met Frank heeft Corinne de hele wereld afgereisd op zoek naar meer wijnkennis en -ervaring.

VINVIN biedt u het beste in de wereld van wijn: meer dan 200 uitzonderlijke wijnen – zowel kwaliteitswijnen als hooggewaardeerde allocatie wijnen met een gelimiteerde verkrijgbaarheid – en het voordeel om persoonlijk te worden geadviseerd door onze gepassioneerde wijnexperts die jou echt willen voorzien van wijnen die jou postitief zullen verrassen. Neem dus contact met ons op – wij verwelkomen jou graag.

 • 8
  Wijn professionals
 • 34
  VINvestors and VINadvocates
 • 18
  Wijn producenten
 • 300
  Exclusieve wijnen

Wijn expert

Corinne Hofland

Hoe ben jij in de “wijn business” begonnen?
Zowel mijn vader als mijn grootvader waren actief in de wijnbusiness. Ik had dus al vroeg een passie voor wijn, de verschillende smaken en de verhalen achter de familiedomeinen. Op 18-jarige leeftijd volgde ik mijn eerste wijncursus. Daarna heb ik alle fasen van de WSET doorlopen en 5 jaar lang de Master of Wine (MW) opleiding gevolgd. Ik heb bijna 20 jaar gewerkt bij een van de grootste wijnimport- en distributiebedrijven voor horeca in Nederland. Na een (inter)nationale proef jurylid te zijn geweest en te hebben gewerkt aan de vinificatie in Bourgondië in 2013, had ik het gevoel dat ik alle hoeken van de wijnwereld had gezien.

Welke wijnen vinden we in jouw wijnkelder?
Elk jaar bezoek ik de Champagnestreek met Champagneliefhebbers en -kenners, je vindt daarom vooral Champagne in mijn kelder: van kleine kwekers tot aan de top van delicate cuvees van bekende Champagnehuizen. Natuurlijk ook Bourgondië, omdat ik hier aan de vinificatie heb mogen meewerken. Tot slot, gezien mijn liefde voor Italië en Piemonte, heb ik veel delicate rode wijnen uit de Langhe streek.

Wat is jouw ultieme wijn spijs combinatie?
Zonder enige twijfel: een pure, delicate en elegante Champagne met een plateau de fruits de mer.

Wijn expert

Marcel Just de la Paisières

Hoe ben jij in de “wijn business” begonnen?
Mijn liefde voor wijn is begonnen tijdens mijn studie aan de Hotel Management School in Maastricht en meer specifiek tijdens mijn stage bij een van de grootste wijnimporteurs van Nederland. Ik kreeg een echte passie voor de wereld van wijn en had het voorrecht om mijn carrière te beginnen in een mooie marketingfunctie. Het is deze passie en ervaring die mij vandaag de dag, bijna 13 jaar later, in staat stelt om mijn droom bij VINVIN te realiseren.

Wat is jouw favoriete ervaring met wijn?
Om er één te kiezen: In augustus 2018 ben ik met een aantal klanten en goede vriend Ramon Beuk naar Valencia gegaan, waar wij het restaurant van Alejandro del Toro hebben bezocht. Ramon gaf de Spaanse gerechten van chef-kok Alejandro een unieke ‘Surinaamse twist’. Het was een onvergetelijke avond, waarbij heerlijke gerechten werden geproefd in combinatie met prachtige geselecteerde Spaanse wijnen uit de regio van Valencia.

Wat is jouw ultieme wijn spijs combinatie?
Als een echte “Bon Vivant” moet ik zeggen oesters met een heerlijk glas Chablis of Sancerre!

Ondernemer

Frank Laurentius

Hoe ben jij in de “wijn business” begonnen?
“Galeotto fu lo Champagne!” — een Italiaanse gezegde die eigenlijk alles al zegt. Mijn passie voor wijn begon op mijn 19e toen ik met verschillende distributeurs door heel Europa werkte. Wijn verbindt en laat je onderweg kennismaken met veel wijnvrienden. In de loop der jaren heb ik mijn smaak in wijn ontwikkeld en tegelijkertijd mijn ondernemersvaardigheden ontwikkeld. Het is ook mijn liefde voor wijn die me naar Corinne en Marcel heeft geleid – hun passie en wijnkennis blijft me verbazen.

Wat is jouw favoriete ervaring met wijn?
Mijn motto is “Life is a party”, dus ik probeer elke dag te laten tellen. Ik houd van wijnproeverijen in de wijngaarden- en kelders van producenten – de authenticiteit, de magie van de wijnbouw en de mensen achter de wijnen maken mij gelukkig. Mijn favoriet is Comtes de Champagne.

Wat is jouw ultieme wijn spijs combinatie?
Dat hangt af van mijn stemming. Natuurlijk, een Comtes de Champagne en een plateau fruits de mer halen mij altijd uit bed.

LET’S CHANGE THE WORLD OF WINE

Onze VINvestors & VINadvocates

“Met passie, toewijding en expertise bieden wij jou een prachtig portfolio van voortreffelijke wijnen over de hele wereld. In samenwerking met ons team van VINvestors en VINadvocates is het onze missie om jou de beste wijnbeleving te geven en hierin een nieuwe standaard te zetten.