VINAdvocate

Ramon Beuk

Ramon Beuk x VINVIN Wines

Chefkok, leraar en ondernemer in hart en nieren. Ramon verhuisde op zijn 4e samen met zijn ouders van Suriname naar Nederland. Het beeld dat zijn moeder creëerde door mensen bij elkaar te brengen met haar kookkunsten inspireerde Ramon om vanaf zijn 5e jaar al de ambitie te voelen om kok te worden.

Éénmaal de koksopleiding te hebben afgerond en na wat enige werk ervaring in de horeca merkte Ramon dat hij niet op de juiste plek zat. De jeugdige liefde en passie die hij voelde voor de creaties van zijn moeder kwamen niet tot zijn recht. Als kok ben je bezig met het creëren van de gerechten zonder zelf betrokken te zijn bij je gasten.

Vastbesloten startte Ramon zijn lerarenopleiding en marketingstudies om uiteindelijk de drie onderdelen die zijn moeder uitstraalde door te kunnen voeren: Creëren, geven en blij maken.

Na ervaring te hebben opgedaan in productontwikkeling voor Hema en Unilever is Ramon in de televisiewereld terecht gekomen. Na verschillende culinaire programma’s te mogen presenteren zoals ‘Born2Cook, Terug Naar Mijn Roti en Wereld Wijnen’ schreef hij ook zijn eerste kookboek. Gevolgd door nog negen anderen. Ramon zette zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer en startte een kookschool en evenementlocatie op, wat vandaag de dag een team van veertig personeelsleden kent.

Ontstaan partnership VINVIN Wines & Ramon Beuk

Vanuit een persoonlijke vriendschap met Marcel Just de la Paisières, een gemeenschappelijke liefde voor wijn en een passie voor koken ontstonden mooie plannen voor een eerlijke samenwerking tussen beide partijen. Ramon hielp andere met het ontwikkelen van nieuwe concepten en de realisatie hiervan maar is hier uiteindelijk vanaf gestapt om zich te kunnen concentreren op zijn eigen ontwikkelingen en creaties. VINVIN Wines en Ramon bieden elkaar de kansen om samen door te groeien in het opzetten van dit mooie concept waarbij personalisatie, service en gastvrijheid voorop staan. Ramon’s expertise in Wine- and food pairing gepaard met onze uiteenlopende portfolio van prestigieuze wijnen levert naast persoonlijke aandacht ook nieuwe mogelijkheden voor onze klanten.

Ramon Beuk zijn tips / food pairing bij de wijnen in onze April Favorite Box

Als culinair adviseur en presentator van Wereld Wijnen heeft Chef kok Ramon Beuk de nodige ontdekkingstochten gemaakt naar de beste wijnstreken in de wereld. Naast het proeven van de regionale wijnen, maakte hij in elk wijngebied kennis met lokale gastronomie en de juiste wijnspijs combinaties. Die nodige ervaring in de wereld van wijnen en food pairing kwamen onlangs mooi tot uiting in de video’s waarin Ramon een aantal mooie gerechten combineert met onze wijnen. Deze video’s zijn exclusief verkrijgbaar voor onze klanten die de April Favorite Box hebben gekocht.