Alvaro Palacios - Grandes Vinos Clásicos

SPAIN, Rioja

Alvaro Palacios, wiens familie het gerespecteerde Palacios Remondo van Rioja bezit, wordt beschouwd als de belangrijkste man van de Spaanse wijnbouwrevolutie van de jaren ’80. Hij bezit momenteel een ‘klein wijnkoninkrijk’ en produceert enkele van de beste wijnen uit zijn drie bodega’s – in Rioja, in Priorat en in Bierzo – onder de naam “Grandes Vinos Clásicos”.

Wijnmaker- en eigenaar

Alvaro Palacios

“ Alvaro Palacios, wiens familie de prestigieuze Rioja Bodega bezit, bracht twee jaar door in het Château Pétrus van Jean-Pierre Moueix voordat hij zich in 1989 in Priorat op een wijnavontuur stortte. Hij was betrokken bij de moderne renaissance van deze vergeten wijnstreek door een wijn te produceren die ‘L’Ermita’ heet en die wereldwijd een waar symbool van Priorat is geworden. Vandaag de dag wordt Palacios beschouwd als een van de meest sensationele en invloedrijke wijnmakers van Spanjeen een van de beste ter wereld.

Vanaf Priorat, en de uitbreiding naar Bierzo en Rioja, is Alvaro Palacios een onvermoeibare stem geweest voor het idee dat grote wijn alleen kan worden gemaakt door compromisloze wijnbouw en wijnbereiding.

Wijnmaken

Onze filosofie

Alvaro Palacios produceert wijnen van wereldklasse door gebruik te maken van fruit van zeer laag renderende oude wijnstokken en door zeer moderne wijnbouwtechnieken toe te passen.

  • Alvaro Palacios is een van de meest sensationele en invloedrijke wijnmakers van Spanje.

  • Palacios komt uit de grote en gewaardeerde Rioja-wijnbouwersfamilie van Bodegas Palacios Remondo.

  • Respect voor terroir in Rioja, Priorat en Bierzo

  • Wijnen van wereldklasse met de hoogste reputatie

Collectie

Onze wijnen

De wijnen van Alvaro Palacios – Grandes Vinos Clásicos zijn elegant, omhuld met pure uitingen van hun terroir.

RODE WIJN

Quiñón de Valmira 2018, Rioja

Het enten van oude klonen en jaren van zwoegen door de visionair Álvaro, allemaal om het glorieuze potentieel van de Rioja Baja’s Garnacha wijnstokken en het onstuimige terroir te herstellen. Sublieme florare hinten en een verleidelijk rijp smaakpalet.

De wijn is erg bleek en etherisch, maar heeft een ongelooflijke kracht en diepte. Er is hier een grote harmonie en elegantie, met een zeer goede frisheid. Een lichte tot medium bordeauxrode kleur; neus van rook, rubber en florale noten; smaak van kersen en zoethout. Elegant en medium vol lichaam met een prachtige balans. De afdronk houdt aan met verfijnde tannines.

RODE WIJN

Finca Dofí 2018, Priorat

Van de oorspronkelijke wijngaard van Alvaro is Finca Dofí een mix van Garnacha, Cabernet en Syrah. Net als L’Ermita combineert Dofí kracht en rijkdom met finesse. In de meeste Priorat-proeverijen waar L’Ermita niet in voorkomt, is Dofi de duidelijke winnaar…

De wijn is rond en weelderig, maar met een piek van frisheid. Frisse en minerale neus met framboos, munt, braambes en peper, gevolgd door een complexe smaak van kruiden, vers rood fruit, vanille en eucalyptus. Mooie zuurgraad, mooie tannines, warme gloed en zeer lange afdronk.

Luis Gutierrez – The Wine Advocate: 96+/100

RODE WIJN

Moncerbal 2018, Bierzo

De belangrijkste druif van Bierzo is de mysterieuze, inheemse rode variëteit Mencía. Hoewel Bierzo een relatief nieuwe wijnappellation is, heeft het een rijkdom aan zeer oude wijnstokken, geplant op extreem steile hellingen, en in dit opzicht lijkt het veel op de Priorat regio. Bierzo is de laatste jaren op het wereldtoneel van wijn verschenen en daarvoor is niemand anders dan Alvaro Palacios en zijn neef Ricardo Perez verantwoordelijk. Zij begonnen deze productie in 1999 met als doel het vervaardigen van wijnen van de oude Bierzo wijnstokvariëteit Mencia.

Gebalanceerde tannines met rijp fruit, vanille en cederhout. Geen hoge zuurgraad, maar wel een indrukwekkende diepte, nuance en complexiteit.

Parker: 98+/100