BOUBY & Fils

FRANCE, Verneuil

BOUBY champagne werd in 1919 opgericht door François Bouby en is al vier generaties lang een familiebedrijf. In 1992 namen kleinzoon Bernard en zijn vrouw Nadine het familiebedrijf over en besloten hun eerste fles te verkopen onder het merk BOUBY-LEGOUGE. Na 10 jaar als Cellar-Master voor een Champagnehuis, kwam hun zoon Jérôme erbij en creëerde het nieuwe merk: BOUBY & Fils.

Wijnmaker- en eigenaar

Jérôme Bouby

BOUBY champagne werd in 1919 opgericht door François Bouby en is al vier generaties lang een familiebedrijf. In 1992 namen kleinzoon Bernard en zijn vrouw Nadine het familiebedrijf over en besloten hun eerste fles te verkopen onder het merk BOUBY-LEGOUGE Na 10 jaar als Cellar-Master voor een Champagnehuis, kwam hun zoon Jérôme erbij en creëerde het nieuwe merk: BOUBY & Fils.

De eerste stap in het maken van een topchampagne is de persing. De druiven worden geperst om alleen het eerste sap te verzamelen, de “Cuvée” in het Frans, die het meest zuur en zoet is.

Wijnmaken

Onze filosofie

Door gebruik te maken van duurzame wijnbouwmethoden, gebaseerd op het ritme van de seizoenen en met respect voor de bodem, produceren wij wijnen die elegantie en intensiteit combineren – een uitdrukking van het lokale terroir.
  • Familiedomein van 4 generaties

  • Wijnmaker en familielid Jerome Bouby had 10 jaar ervaring in een erkend champagnehuis

  • Duurzame wijnbouw

  • Gloednieuwe moderne productie faciliteiten

Collectie

Onze wijnen

De champagnes van BOUBY & Fils zijn zeer aromatisch, smaakvol en stijlvol.

CHAMPAGNE ROSÉ

Brut Sélection

De Brut Sélection bestaat uit ongeveer 45% Chardonnay en 55% Pinot Noir en Pinot Meunier.
Dosage van 8 tot 10 g/l

Deze Champagne is een voorbeeld Brut: fris, rond en heeft een heerlijke mousse. De afdronkis langdurig, harmonieus en gestructureerd, en eindigt met een mooie frisheid.

Vignerons Independants concours 2020: Medaille d’Or

CHAMPAGNE ROSE

Brut Rosé

Chardonnay: 35% – 45 %
Pinots: 65 % – 55%

Dosage 8 to 10 g/l

Deze rosé-champagne, hartelijk en feestelijk, een mix van witte en rode wijnen. In de neus tonen van rode en zwarte bessen, frambozen en wilde aardbeien en eindigt met een mooie frisheid.