Champagne Taittinger

FRANCE, Champagne

Het champagnehuis Taittinger, ontstaan ​​in 1734, werd in 1932 overgenomen door Pierre Taittinger en draagt ​​sindsdien zijn internationaal bekende naam. Champagne Taittinger behoort tot de “Grandes Marques” van de Champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van Vitalie Taittinger en haar broer Clovis Taittinger is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagnestreek van deze omvang. Door zich te concentreren op de exclusieve Chardonnay-druif, heeft Taittinger internationale erkenning gekregen voor hun consistente kwaliteit, finesse en elegantie. Het is Taittinger’s Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2008 die in 2021 resulteerde als de beste champagne ter wereld..

Wijnmaker- en eigenaar

Champagne Taittinger

De familie Taittinger staat al meer dan een eeuw aan het roer van het champagnehuis. Het doel van de familie is altijd het streven naar excellentie geweest. “De vermelding van onze familienaam op de fles vraagt het constant dragen van een grote verantwoordelijkheid. Het straalt niet alleen onze kennis en ervaring uit die is opgedaan in het verleden, maar staat ook voor onze enorme toewijding naar de toekomst’’. Pierre Emmanuel Taittinger vertegenwoordigt deze toewijding al ruim 40 jaar. Vandaag de dag zijn Vitalie en Clovis Taittinger verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over het champagnehuis, met Vitalie als voorzitter. De afgelopen 10 jaar was Vitalie Taittinger reeds verantwoordelijk voor de unieke stijl van Champagne Taittinger in haar rol als artistiek en marketingdirecteur. Net als haar vader heeft ze interesse in artistieke creatie en deelt zij de waarden van openheid en nieuwsgierigheid. Dit combineert zij met het verlangen om van het heden te genieten, zonder te zorgen over morgen. Om dit te kunnen bereiken heeft deze hardwerkende liefhebber van fine dining, die doelbewust de alledaagse momenten van vreugde nastreeft, een motto. “Zodra je besluit om iedere dag je leven voluit te leven, wordt elke dag al extra speciaal en betekenisvol.”

“Zodra je besluit om iedere dag je leven voluit te leven, wordt elke dag al extra speciaal en betekenisvol.

Wijnmaken

Onze filosofie

De ziel van een familiebedrijf

The Art of Living

  • De ziel van een familiebedrijf sinds 1734: Vitalie & Clovis Taittinger

  • Focus op de chardonnay druif

  • Internationaal bekend

  • Eigenaar van Comtes de Champagne, uitgeroepen tot beste champagne ter wereld.

Collectie

Onze Champagnes

Champagne Taittinger behoort tot de ‘Grandes Marques’’ van de Champagnestreek en wordt inmiddels verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van Vitalie Taittinger en haar broer Clovis Taittinger is het champagnehuis het enige familiebedrijf van deze omvang. Taittinger focust zich voornamelijk op de exclusieve chardonnay druif. Champagne Taittinger heeft internationale erkenning gekregen voor de constante kwaliteit, finesse en elegantie, die in iedere champagne is terug te proeven.

Brut Reserve

Champagne Taittinger Brut Reserve

Taittinger Brut Réserve is een blend van chardonnay (40%), pinot noir en pinot meunier (60%). De druiven komen uit 35 verschillende wijngaarden en de jaargangen hebben gerijpt tot perfectie.

Het hoge aandeel van chardonnay is uniek onder non-vintage champagnes. Met een minimale rijping van drie jaar in de kelders bereikt het een hoogtepunt van aromatische rijpheid. Dit maakt de Taittinger Brut Réserve een delicate uitgebalanceerde champagne die bekend staat om zijn constante uitstekende kwaliteit over de hele wereld. Taittinger beschouwt het als een eer om zonder uitzondering elk jaar een Brut champagne te produceren.

Een verfijnde en complexe champagne die minimaal 3 jaar heeft gerijpt in de kelders van Taittinger. De champagne is gedreven door chardonnay en straalt elegantie en subtiliteit uit. De champagne heeft een uitgesproken karakter. In de smaak proef je heerlijk aroma’s van appel en perzik. Deze champagne heeft een levendig en fris karakter met een vleugje honing. Constante kwaliteit, finesse en makkelijk drinkbaar.

Winespectator 92/100

James Suckling 90/100

Champagne

Comtes de Champagne Blanc de Blancs

In 1952 lanceerde Taittinger de topcuvée Comtes de Champagne, een champagne die alleen in zeer goede oogstjaren wordt geproduceerd. De champagne is exclusief gemaakt van chardonnay druiven van grand cru wijngaarden uit de Côte des Blancs, zoals Avize, Cramant en Mesnil-sur-Oger.

Om de Comtes de Champagne te maken wordt enkel de eerste cuvée persing gebruikt, dit om een absolute garantie van verfijning te garanderen. Van de wijn heeft 5% gedurende 4 maanden gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten, waarvan een derde elkaar wordt vervangen. Dit versterkt de samenhang en kwaliteit van de toast aroma’s in de blend. Gedurende 12 jaar lang rijpt de champagne in de kelders terwijl de tijd zijn magie brengt. Het resulteert in een vintage champagne met een buitengewone energie en groot rijpingspotentieel.

Dit is pure topklasse. Een zeer fijne mousse, aroma’s van brioche, groene appel en mooi citrusfruit zoals limoen. De aanzet is levendig, met grote aromatische verfijning en een aanhoudende mineraliteit. De smaak is puur, elegant en wordt gevolgd door een gevoel van complexe en zachte frisheid.

100/100 James Suckling

98+/100 Vinous

98/100 Robert Parker