Château la Tour de l’Evêque

FRANCE, Pierrefeu-du-Var

Een wijngaard in het hart van de Provence. De familie Sumeire, die sinds 1933 eigenaar is van het landgoed Font-Freye, heeft dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, binnen de Var, in 1958 aangekocht. Vroeger was het de zomerresidentie van de aartsbisschoppen van Toulon, de wijngaard is omgeven door de heuvels van de Maures.

Wijnmaker- en eigenaar

Régine Sumeire

“In 1958 verwierf de familie Sumeire dit grote landgoed in de buurt van Pierrefeu, binnen de Var. Dit landgoed, omgeven door de heuvels van Maures, heeft twee namen geërfd van zijn lange verleden: Château la Tour de l’Evêque en Château la Tour Sainte Anne. In 1985 creëerden ze Pétale de Rose, een zalmroze roséwijn die ontstond door het persen van rode grenache-druiven met behulp van een “champanese” pers. Het resultaat: een unieke zalmroze wijn met een diepere lengte in de mond”.

Respect voor het terroir, vinificatie door de zwaartekracht, inheemse gisten, directe zachte pers in hele tros druiven, champanese Coquard pers.

Wijnmaken

Onze filosofie

Eén wijngaard, twee terroirs: onze filosofie is het resultaat van een lange familietraditie gebaseerd op kwaliteit en biologische landbouw. De vinificatie is gericht op het respect voor ons terroir.

  • Familie domein sinds 1958 van Regine Sumeire

  • Respect voor het terroir

  • Biologisch geteelde druiven en het volgen van de maankalender

  • Minimale interventie in de kelder met inbegrip van de zwaartekrachtstroom en de inheemse gist.

  • Zacht persen met de Champagne coguart pers

  • Eerste Provence wijn met de zalmroze kleur

Collectie

Onze wijnen

Château la Tour de l’Evêque

ORGANIC ROSÉ WINE

Pétale de Rose

Dit is de eerste roséwijn in de Provence die door de zachte persing in de Champenois Coquard-pers een lichte zalmroze kleur krijgt. Alle druiven worden handmatig geoogst, gesorteerd, niet ontsteeld en direct in een hydraulische Champenois Coquard pers geladen zonder te pletten. De druiven worden licht geperst om een optimale delicatesse en geur te verkrijgen vanuit het hart van de druiven. De Pétale de Rose wordt uitsluitend gemaakt 1e kwaliteit sappen.

Licht zalmroze. Zuivere, uitgesproken, stijlvolle primaire aroma’s van perzik, wilde aardbei, verweven met wat sinaasappelschil, bloemige kamperfoelie. Droog mondgevoel met een crispy en evenwichtige zuurgraad, op de een of andere manier ook gul en kruidig, met veel perziken, zoethout, tijm en laurier op de lange afdronk. Zijdeachtig, evenwichtig, lang, intens, complex.

Jancis Robinson: “Broad and smoky with much, much more flavour than most Provencal rosés. Substantial with the merest hint of oiliness but not seriously so. Masses to chew on. Broom. Amazingly long and positive.”
Robert Parker: 90/100 – “A very good quality rosé wine, two estates with high quality standards.”
James Suckling: 90/100
Decanter Awards: 89/100

ORGANIC ROSÉ WINE

La Source Gabriel

Geproduceerd en geteeld door Roger Blanc Sumeire, neef van Régine Sumeire, in Pierrefeu-du-Var, in het familielandgoed van Font-Freye, voor het Château La Tour de l’Evêque.

Licht zalmroze. In de neus primaire vruchten zoals aardbei, perzik op bloemige achtergrond, met citrushints. Een vrolijke wijn met rijpe, maar frisse, intense aroma’s. Zijdeachtig en royaal. De smaakintensiteit is expressief, met romige aardbeien en kruidige tonen.