Château Suduiraut

Frankrijk, Bordeaux

Château Suduiraut, Premier Cru Classé in 1855, is een van de historische wijngaarden van Sauternes. Een strenge selectie, in de wijngaard en in de kelders, garandeert de productie van Château Suduiraut-wijnen, die de volmaakte uitdrukking van dit uitzonderlijke terroir vertegenwoordigen.

Het landgoed kreeg de naam Suduiraut in 1580, na het huwelijk van Nicole d’Allard met Léonard de Suduiraut. Het kasteel, geplunderd en vervolgens verbrand tijdens de Fronde, werd in de 17e eeuw herbouwd en aan het einde van de 18e eeuw omgedoopt tot Cru du Roy, na de overname door een neef van de familie Suduiraut, Jean Joseph Duroy, baron de Noaillan.

Op 18 april 1855 werd het landgoed geclassificeerd als Premier Cru in de classificatie van Gironde-wijnen.

Wijnmaker- en eigenaar

Château Suduiraut

Het team van Château Suduiraut is gepassioneerd over hun werk en zeer verenigd rond hetzelfde doel: het produceren van een van de grootste wijnen ter wereld. Deze ambachtslieden produceren elk jaar met talent en toewijding uitzonderlijke wijnen.

Het team van Château Suduiraut is zeer gehecht aan het landgoed en werkt met nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen en consistentie. 

‘Harmonieus huwelijk tussen kleuren, smaak en complexiteit’

Wijnmaken

Onze filosofie

Een strenge selectie, in de wijngaard en in de kelders, garandeert de productie van Château Suduiraut-wijnen, die de volmaakte uitdrukking van dit uitzonderlijke terroir vertegenwoordigen.

  • een van de historischte wijngaarden van Sauternes

  • Premier Cru Classé in 1855

Collectie

Onze wijnen

Het werd in 1992 overgenomen door AXA Millésimes, wiens missie het is om de grote knowhow van de geschiedenis en cultuur van wijn te behouden en te bestendigen met één doel: geweldige wijnen, afkomstig van wijngaarden met een glorieus verleden, hun volledige potentieel laten zien.

Hoewel de teelt van wijnstokken in de regio teruggaat tot het Romeinse Rijk, staat de Nederlandse invloed niet los van de geboorte van deze wijnen. In de 17e eeuw produceerden Nederlandse kooplieden, zeer aanwezig in de Barsac-wijngaard, zoete witte wijnen, maar zonder toevlucht te nemen tot edele rotting. Pas aan het begin van de 18e eeuw werd de praktijk van het opeenvolgend sorteren van een overrijpe oogst ingevoerd.