Famille Hugel

FRANCE, Alsace

Al meer dan 380 jaar en 13 generaties…

Hugel is een naam die synoniem is met Elzas. Het door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr opgerichte familiebedrijf, waarvan de initialen nog steeds op het familiewapen staan, staat vandaag de dag bekend als een van de belangrijkste familiebedrijven in de wijnwereld. De wijngaarden van de familie Hugel beslaan meer dan 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied ligt. De Hugel familie staat voor passie, kwaliteit en consistentie; waarden die het authentieke wijnhuis beroemd hebben gemaakt over de hele wereld met haar beroemde flessen met het opvallende gele label. De Hugels worden vaak aangeduid als de ambassadeurs van de Elzas wijn.

Wijnmakers en eigenaren

Marc Hugel, Marc-André and Jean-Frédéric

“Hugel heeft veel vooruitgang geboekt in de Elzas, waaronder de vroege creatie en classificatie van de Grand Cru wijngaarden van deze appellatie. Huis specialiteiten zijn onder andere de Late Harvest Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles wijnen, gemaakt met geselecteerde botrytis beïnvloede druiven. Vendange Tardive of de Late Harvest wijnen zijn de zoete juweeltjes van de Elzas en in het bijzonder van de familie Hugel. Het was Jean “Johnny” Hugel die de term voor het eerst gebruikte na de wijnoogst van 1976 en die persoonlijk de richtlijnen opstelde voor de productie van Vendange Tardieve (Late Harvest) die in 1984 tot wet zou worden verheven. Deze wet is streng en geeft een aantal richtlijnen waaraan moet worden voldaan; waaronder het suiker- en alcoholgehalte, de “vintage declaration” en de vinificatietechnieken.

Onder de bezielende leiding van Marc Hugel (12e generatie) treden Marc-Andre en Jean-Frederic, de 13e generatie, in de voetsporen van hun voorouders”.

“Onze principes: Van Hugel’s Grossi Laüe tot Vendange Tardive, onze wijnen worden pas vrijgegeven als onze familie ermee instemt dat ze klaar zijn; de focus ligt op de ultieme kwaliteit. Voor het eerst deze wijn proeven is een openbaring”.

Wijnmaken

Onze filosofie

Van Hugel’s Grossi Laüe tot Vendange Tardive, onze wijnen worden pas vrijgegeven als onze familie ermee instemt dat ze klaar zijn; de focus ligt op de ultieme kwaliteit. Voor het eerst deze wijn proeven is een openbaring

  • Family business since 1639

  • Dé referentie voor Elzas wijn

  • Pioneers in de vroege creatie en classificatie van de Grand Cru Wijngaarden van de Elzas

  • Wereldwijde repuratie voor Elzas wijnen

  • Traditie en innovatie

Collectie

Onze wijnen

Dé referentie voor Elzas wijn

GENTIL 2018

FAMILLE HUGEL

Dit is de enige wijn van Hugel die niet uit één enkele druivensoort wordt geproduceerd en die een oude Elzas-traditie doet herleven waarbij een wijn werd samengesteld uit een reeks edele druiven, “Gentil” genoemd. Perfect droog en brengt de elegantie van Riesling, de rijkdom van Pinot Gris, de fruitige aroma’s van Gewurztraminer en Muscat, en de frisheid van Pinot Blanc en Sylvaner samen.

Lichte tonen van rijpe gele peer in de neus Het smaakpalet komt met frisheid ondersteund door een zeer lichte mousse. De limoenachtige tonen domineren de droge afdronk van deze slanke wijn.

89 points Wine Enthusiast

GROSSI LAÜE RIESLING 2013

FAMILLE HUGEL

Grossi Laüe staat voor de mooiste wijngaarden in het Elzasser dialect en is het equivalent van de Duitse Grosses Gewächs of een Bourgogne Grand Cru. Fantastische klassieke Riesling die al klaar is om te drinken, maar in complexiteit zal toenemen in de komende 8 jaar of meer. De mineraliteit en de lange complexe afdronk maken het de ideale partner voor vis of zeevrucht gerechten

In het smaakpalet is het duidelijk een droge Riesling van de hoogste kwaliteit met een volle, brede, sappige en sterke structuur, aangevuld met lengte en karakter in de smaak. Er is tevens een harmonieuze afdronk. Dit is een wijn die prima geschikt is voor directe consumptie, maar die ook baat zou hebben bij een iets langere ontwikkeling/ rijping om de specifieke regionale kwaliteiten en mineraliteit te krijgen die deze wijn in 2 tot 5 jaar een extra aroma van o.a. witte “piedmont” truffel zal geven.

96 points Wine Enthusiast

“The lifted, ethereal herbality of dried hayflowers dominates the nose of this wine and suggests evolution. Similar heady aromas emanate from the slender, concentrated palate that has almost elixir-like consistency. The fruity, fresh wine is full of dried apple and lemon peel rounded with peach. It’s ready now but will continue to evolve. Drink until 2045.”

94 points James Suckling

“Tons of floral honey, candied citrus, papaya and pineapple, making this an unusual Alsace riesling. But it has a great balance and a very long, almost-silky finish. Impressive now, but will surely develop further in bottle.”