Genevieve MCC

SOUTH-AFRICA, BOT RIVER

Wijnmaker- en eigenaar

Melissa ‘Genevieve’ Nelsen

Melissa’s ouders brachten een groot deel van hun tijd door in Frankrijk om zich over te geven aan hun buitengewone liefde voor de uitstraling en energie van Parijs. De uitbundige ‘lichtstad’ van Frankrijk inspireerde Melissa’s ouders om haar de middelste naam ‘Genevieve’ te geven voor de patroonheilige van Parijs. Moeder en vader waren allebei van plan dat Melissa dezelfde uitbundigheid en het compromisloze optimisme zou belichamen die ze in Frankrijk ervaarden. Genevieve MCC put uit deze familiegeschiedenis en breidt deze uit door een serieus maar speels bruisend karakter te combineren in deze opwindende Méthode Cap Classique.

” Genevieve MCC werd geïnspireerd door de passie van de maker voor Méthode Cap Classique van goede kwaliteit”.

Wijnmaken

Onze filosofie

Oude Chardonnay-wijngaarden met kwaliteitsopbrengsten en vervolgens een lange tijd op de droesem zorgen voor elegante kenmerken en stijl, evenals een grotere beschikbaarheid. In 2017 brachten een gecombineerde behoefte om een ​​huis te willen creëren voor Genevieve MCC om bezoekers te ontvangen en een voorliefde voor de vallei ons ertoe om deze boerderij te kopen. We blijven de boerderij ontwikkelen met dezelfde passie als we de Genevieve MCC maken, met veel liefde, hard werken en tijd om te genieten van waar we zijn en wie we zijn.

  • Familie domein

  • De uitbundige ’lichtstad’ van Frankrijk inspireerde Melissa’s ouders om haar de middelste naam ’Genevieve’ te geven voor de patroonheilige van Parijs

  • speels bruisend karakter in deze opwindende Méthode Cap Classique.

Collectie

Onze wijnen

De zoektocht naar het perfecte terroir en kwaliteitsdruiven leidde Melissa naar Bot River, en daar ontdekte ze een prachtige zak Chardonnay, gelegen in de Van der Stel Pass. Vanaf het begin vastbesloten om een ​​mousserende wijn van onovertroffen kwaliteit te maken, en om dit elk jaar te blijven doen, werd Melissa’s oorspronkelijke visie al snel een goed ontvangen realiteit. De eerste vintage geproduceerd in 2008 en uitgebracht in 2010. Na een zeer succesvol jaar besloot Melissa de productie te verdubbelen en hier haar bedrijf van te maken.

METHODE CAP CLASSIQUE

Genevieve Blanc de Blancs 2017

100% Chardonnay 2017 Bot River, Overberg, Westkaap, Zuid-Afrika. 14 500 Flessen

Delicate en genereuze bubbels met knapperige aromatische complexiteit van citrusbloesem en wit fruit. Levendige entree met een delicate geconcentreerde structuur. Over het algemeen evenwichtige finesse met een aantrekkelijke zuurgraad die een lange, aantrekkelijke kristallijne afdronk biedt.

METHODE CAP CLASSIQUE

Genevieve NV Rosé

100% Shiraz Bot River, Overberg, Westkaap, Zuid-Afrika. 6500 Flessen

Donker zalmkleurige kleur met een verrukkelijke fijne mousse. Kersen- en granaatappelaroma’s in de neus accentueren sappige rode pompelmoes en witte perzikaroma’s in de mond, wat zorgt voor een aanhoudende en zijdezachte afdronk.

Gault et Millau 16/20
Vinious 92/100
Parker 93/100