Maison Géraldine Louise

France, Burgundy, Côte Chalonnaise

Wijnkunstenares Géraldine Louise is een dappere, enthousiaste en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in de Bourgogne. Het wijnhuis is gelegen in het middeleeuwse dorpje Rosey, tussen Givry en Buxy, aan de rand van de Côte Chalonnaise. Maison Géraldine Louise is een zogenaamde micro-négoce, dus van de meeste van haar wijnen maakt ze maar een paar vaten. Het is overduidelijk dat haar focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Doordat ze opgroeide in Buxy en lange tijd op Château Cary Potet werkte, weet ze de betere wijngaarden van de zuidelijke Côte Chalonnaise te vinden. Bovendien heeft ze veel contacten om aan goede druiven te kunnen komen. Essentieel, want goede wijn begint natuurlijk met gezonde druiven van hoge kwaliteit. De wijnen van Géraldine zijn dan ook stuk voor stuk mooi in balans.

Wijnmaker- en eigenaar

Maison Géraldine Louise

Wijnmaker Géraldine Lochet werkte negen jaar bij Château Cary Potet in Buxy na het behalen van haar BTS-diploma wijnbouw en oenologie. Hierna maakte ze de overstap naar het gerenommeerde Domaine Philippe Colin uit Chassagne-Montrachet. Na twintig jaar wijn maken voor anderen, besloot ze in 2016 haar eigen handelshuis te starten onder de naam Maison Géraldine Louise.

Inmiddels maakt ze zeven verschillende witte wijnen, waarvan twee uit de Côte de Beaune. Sinds 2019 bezit ze ook twee percelen op het zuiden met Aligoté-stokken uit 1945 op een bodem van zand en graniet. Ze is niet alleen een getalenteerde wijnmaker, maar ze heeft ook veel ervaring in de wijnbouw. Zo geeft ze les aan de CFPPA in Beaune, een opleiding voor mensen die niet zijn opgegroeid in een wijnfamilie.

“Een vrouwelijke wijnmaker met passie en jarenlange ervaring.”

Wijnmaken

Onze filosofie

Wijnkunstenaar Géraldine Louise is een dappere, gepassioneerde en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in Bourgondië.

Dappere vrouwelijke wijnmaker met passie

Micro-négoce: focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit

Veel ervaring bij gerenommeerde wijnhuizen

  • Micro-négoce: focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit

  • Dappere vrouwelijke wijnmaker met passie

  • Lots of experience at renowned wineries

Collectie

Onze wijnen

Wijnkunstenaar Géraldine Louise is een dappere, enthousiaste en sprankelende vrouw die met veel knowhow topcuvées maakt in Bourgondië. Maison Géraldine Louise is een zogenaamde micro-négoce, dus van de meeste wijnen maakt ze maar een paar vaten. Het is overduidelijk dat haar zich bezighoudt met kwaliteit in plaats van kwantiteit.

WITTE WIJN

Givry Champ Pourot

De druiven komen van een wijngaard gelegen in het dorp Givry en liggen op een oostelijk georiënteerde helling van ongeveer 240 meter hoogte. De wijn ondergaat een spontane gisting zonder toegevoegde gisten en ondergaat malolactische gisting in eikenhouten vaten. De wijn rijpt 10 maanden in verschillende maten houten vaten. Van deze wijn worden slechts 1260 flessen en dertig magnums gemaakt.

Mooie strogele kleur met gouden tinten. De wijn is sappig, elegant en heeft lichte eiken tonen. Met een licht romige textuur in de mond heeft de wijn ook een fijne bitterheid en een goede lengte. De wijn past goed bij romige gerechten zoals een vis in roomsaus of een Brie de Meaux.

WITTE WIJN

Montagny 1er Cru Les Chaniots

Les Chaniots ligt in het dorp Jully-lès-Buxy, dat deel uitmaakt van de AOP Montagny. De wijngaard grenst aan het grondgebied van het dorp Montagny en wordt aan drie kanten omringd door de Premiers Crus Chazelle en Les Coères. De wijngaard ligt op een gemiddelde hoogte van 275 meter en de helling is perfect georiënteerd op het oosten. De machtige abdij van Cluny had ooit bezittingen in Les Chaniots. De naam verwijst naar de eiken die hier ooit stonden. Na de alcoholische- en malolactische gisting rijpt de wijn ongeveer 10 maanden op eikenhouten vat. Er wordt slechts 1 vat gemaakt wat resulteert in 450 flessen en 30 magnums wijn.

Mooie strogele kleur met gouden tinten. De wijn is sappig met veel fruit en goed geïntegreerde toastaroma’s. De aanzet is aangenaam, rond en romig en brengt veel sappig fruit. De roostertonen zijn goed geïntegreerd. Er zit een mooie en intense lengte in deze wijn. De wijn past goed bij zwaardere gerechten zoals zalm en gevogelte maar kan ook goed samen met geitenkazen zoals een Crottin du Morvan.