Marc Hébrart

FRANCE, Mareuil-sur-Aÿ

Achter het dorp Mareuil-sur-Aÿ, direct onder de wijngaarden, staat een steile krijtrots als een dramatische en grimmige getuigenis van het diepe terroir dat de basis vormt van wat de grootste premier cru van allemaal is.

Wijnmaker- en eigenaar

Jean-Paul Hébrart

“Vader Marc Hébrart maakt sinds 1964 zijn eigen champagnes en zoon Jean-Paul is vanaf zijn negentiende in 1983 bij hem gekomen en heeft het vervlgens in 1997 overgenomen. Het domein is bevoorrecht met 15 hectare wijngaarden van gemiddeld 28 jaar oud, verdeeld over 75 plots van 70% pinot noir, gelegen in Aÿ, Dizy, Hautvillers, Avenay-Val-d’Or, Bisseuil, Mutigny, Louvois en grotendeels Mareuil-sur-Aÿ, inclusief vele zuidelijk gelegen percelen rond en boven Clos des Goisses. Deze wijngaarden zijn nauw verbonden met 25% Chardonnay wijngaarden uit Avize, Chouilly en Oiry”.

“Mijn grootste ambitie is om het terroir te laten spreken.”

Wijnmaken

Onze filosofie

Harmonie is belangrijker dan intensiteit. Duurzame lutte raisonnée (effectieve wijnbouw) is het mandaat en synthetische handelingen worden zoveel mogelijk vermeden. Hébrart geeft de voorkeur aan een goede balans tussen het fruit, de zuurgraad en de elegantie.

  • Familie domein

  • In 2014 werd Hebrart genoemd als één van de 100 beste wijnproducenten ter wereld door het Wine and Spirits Magazine.

  • Topkwaliteit met wijngaarden op de betere premier- en grand crus.

Collectie

Onze wijnen

De cuvées van Marc Hébrart staan bekend om de elegante expressie van fruit en de minerale kenmerken van grote terroirs en de diepe wortels van oude wijnstokken.

CHAMPAGNE

Blanc de Blancs Brut Premier Cru NV

10% Chardonnay Oiry- Chouilly GRAND CRU de la Côte des Blancs
90% Chardonnay Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru de la Grande Vallée de la Marne

Een heldere, bleke tint met een elegante frisheid. Witte perzik met de schil van grapefruit en citroen. Complexiteit en rijp fruit. De zoutige mineraliteit van Mareuil handhaaft de frisheid in de afdronk.

Tyson Stelzer 92/100

CHAMPAGNE

Mes Favorites Vieilles Vignes NV

Mes Favorites is een mix van de favoriete wijngaarden specifiek in Mareuil-sur-Aÿ Premier Cru.
Vieilles Vignes – Sélection Massale.
Deze cuvée is een ongekloonde oude wijnstokken van Pinot Noir 75%, Chardonnay 25% van wijnen uit 2012-2014.

“Full body”, droog, citrusvruchten, appels plus wat bloemige hinten en bakkers specerijen. Structuur, zuurgraad en twee jaar op de “lies” geven deze champagne 15 jaar rijpingspotentieel.

Gault et Millau 16/20
Vinious 92/100
Parker 93/100