Pascal Jolivet

FRANCE, Loire

Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé.

Wijnmaker- en eigenaar

Pascal Jolivet

“In 1987 creëert Pascal het merk “Pascal Jolivet”. Om de verdere ontwikkeling te optimaliseren en zijn eigen wijnen te kunnen produceren, bouwt Pascal in 1990 een gloednieuwe productie faciliteit. Geïnspireerd door de Champenois faciliteiten die hij zo goed kende, is Jolivet een fervent voorstander van natuurlijke wijnbouw en past hij milieuvriendelijke technieken toe in zowel de wijngaard als de kelder”.

Het maken van een wijn is een geweldige uitlaatklep om creatief te zijn, een soort van kunst die ons vraagt te luisteren naar moeder natuur om haar boodschap beter te kunnen waarnemen en begrijpen. De magie gebeurt terwijl de druiven worden omgezet in sap en vervolgens in wijn.

Wijnmaken

Onze filosofie

In de loop der jaren heeft Jolivet zijn eigen, herkenbare, pure en elegante stijl van wijnen ontwikkeld. Hij beoefent een “biologische vinificatie”, die de wijngaarden ziet als een samenhangend, onderling verbonden levend systeem. Het proces is natuurlijk en de langzame fermentaties voeden en stabiliseren de wijnen met een zeer laag zwavelgehalte. Het resultaat: heerlijke, met natuurlijke gisten gefermenteerde wijnen.

  • Respect voor het terroir

  • Pascal Jolivet: een icoon in stijl, precisie en puurheid van de Sancerre

  • Natuurlijke wijnbereiding en minimale interventie in de kelder

  • Herkenbare stijl van sancerre: puur, elegant en zuiver

Collectie

Onze wijnen

In de loop der jaren is het unieke karakter van de Jolivet-wijnen te danken aan de voortdurende aandacht voor details. De Sancerre is uiterst zuiver en verfijnd met een zeer geprezen, subtiel karakter; de Pouilly Fumé van de Jolivet is echter vol en rijk aan karakter.

WHITE WINE

Sancerre Sauvage

“Sauvage claimt een grote persoonlijkheid. Het geeft uitdrukking aan het terroir en het typische van de Sauvignon Blanc variëteit in Sancerre; alle finesse en elegantie van een grote wijn”. Pascal Jolivet.

Sauvage is afkomstig van een zorgvuldige selectie van percelen uit twee hectare kalksteen, gelegen in de Champtin en Bué-en-Sancverre. De oude wijnstokken produceren uitzonderlijke druiven en extreem zuivere en geconcentreerde sappen. Het rijpt op fijne “lies” gedurende 12 maanden in thermo gereguleerde roestvrijstalen tanks. Geen filtratie, noch koude “passage” voor het bottelen.

Deze wijn wordt gekenmerkt door een grote frisheid, levendigheid, complexiteit en een ziltige afdronk.

James Suckling: 93/100

WHITE WINE

Sancerre Les Caillottes

Door een zorgvuldige selectie van percelen in de wijngaarden en een mengeling van kalksteen en griottes terroirs. Les Caillottes is de naam van de Kimmeridgian kalksteen; dit terroir vertegenwoordigt een derde van alle Sancerre’s wijngaarden.

Deze wijn is levendig, fris en zeer mineraal. Een droge wijn met evenwicht en elegantie in de mond. Er zijn frisse, zuivere bloemenaroma’s en een sappige zuurgraad. Een aangename wijn.

Forbes
Author:Tom Hyland
Datum: Donderdag, 12 December, 2019
“This is from vines with an average age of 30 years planted on small chalky stones in a terroir with southern exposition. Aromas of yellow pepper, cut hay and chive. Medium-full with very good concentration. Rich mid-palate, very good acidity, excellent complexity and a well-structured finish with a distinct stony, chalky note. Enjoyable now, but will improve with another year in the bottle.”
Grade: Outstanding