Podere San Cristoforo

ITALY, Maremma

Podere San Cristoforo werd in 1901 gesticht door een familie van landbouwers die dit land zorgvuldig selecteerde vanwege de ideale omstandigheden voor de wijnbouw: de frisse en steenachtige bodem van de wijngaarden – het resultaat van de mineraalhoudende heuvels van Gavorrano – en de constante zeewind zijn van cruciaal belang voor de gezonde rijping van de druiven. Vandaag de dag is de wijngaard eigendom van de beroemde wijnmaker Lorenzo Zonin.

Wijnmaker- en eigenaar

Lorenzo Zonin

“ Sinds 2000 is de wijngaard in de Maremma eigendom van de gepassioneerde wijnmaker Lorenzo Zonin. Zonin is afkomstig uit een van de meest bekende en oudste wijnfamilies van Italië en bezit verschillende wijngaarden in het hele land. Zonin leidt een viticultuur die respect heeft voor de natuur en voor de pure expressie van het terroir. Aangezien de wijngaard ongeveer 80 jaar verlaten was, was de bodem zeer zuiver. Zonin wilde dit delicate evenwicht bewaren en daarom koos hij voor de biologische aanpak. ”

“Een wijn die met de eerste slok direct herkenbaar is: misschien niet altijd als technisch perfect of constant jaar in, jaar uit, maar ongetwijfeld met een meer uitgesproken karakter.”

Wijnmaken

Onze filosofie

Diligente wijnbouw: lage opbrengsten, weinig technologie en veel handenarbeid. Beheer van de bodem en het bladerdak, blootstelling van de druiven aan zonlicht en wind; beslissingen over de wijngaard locaties, plantdichtheid, selectie van klonen, behandelingen van de druiven en niet om de wijnen te filteren.

  • Uniek terroir in La Maremma

  • Boetiek winery: zeldzame wijnen die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd

  • Balans dankzij biodynamische landbouw

  • Allemaal eerlijk met de hand gemaakt

Collectie

Onze wijnen

De wijnen zijn puur, modern en 100% gebotteld met alleen biologisch-dynamische druiven. Ze zijn ongefilterd, ongefijnd en gefermenteerd met inheemse gist.

ROSÉ WINE

Pink Rosé, Maremma Toscana D.O.C.

Pink, simpel gezegd, is de nieuwe rosé van Podere San Cristoforo, met een productie van slechts 2.000 flessen. Deze wijn wordt verkregen uit San degiovese druiven, ontsteeld en fijn geperst om een rosékleurige most te verkrijgen. Het resultaat is verrassend voor het evenwicht en de vinificatie. Het wijnlabel is geïnspireerd op de legendarische Algie, een opblaasbaar varken, dat Pink Floyd gebruikte voor het omslagontwerp van het album The Animals. Algie werd in 1976 over de Battersea-centrale, ten zuiden van Londen, gevlogen en meette maar liefst 12 meter. Tijdens de fotoshoot brak Algie los van de kabel, hield hem aan de grond en zijn ongecontroleerde vlucht veroorzaakte storingen op het vliegveld van Heathrow. Alle kranten meldden het ongeluk en Algie is vandaag de dag een universeel symbool van vrijheid.

Pink heeft tonen van witte perzik, roze pompelmoes en zeewind met een schone, verfrissende afdronk met hinten van citrusvruchten en rozenblaadjes.

RODE WIJN

Carandelle Sangiovese, Maremma Toscana D.O.C.

100% sangiovese. 100% sangiovese. Single vineyard, 6 verschillende selecties, lage opbrengsten en veel handenarbeid,
vormt de basis voor deze wijn. Alle wijn- en kelderbewerkingen worden volgens de maankalender uitgevoerd en de druiven worden spontaan gefermenteerd met inheemse gisten. Daarna heeft de wijn 10 maanden rijping op eikenhout.

In de mond de ongelooflijk fris, levendig en verfijnd met zijdeachtige tannines. Maximale variëteitsuitdrukking: elegantie en multidimensionaal.

Luca Maroni: 96/100
Robert Parker: 93/100
Antonio Galloni: 92/100
Tre Bicchieri G.Rosso

RODE WIJN

Ameri, Toscana Sangiovese I.G.T.

“Ameri” is het resultaat van een zeer unieke methode genaamd “governo all’uso toscano”. Plus in deze wijn, een andere vrij ongewone
techniek die “taglio del tralcio” wordt genoemd, bestaat uit het snijden van de stengels die de rijpe clusters ondersteunen. Door het snijden van de stengels bevorderen alleen de zon en de wind de natuurlijke uitdroging van de druiven, het concentreren van de suikers, zuren en aroma’s. De wijn wordt gedurende 10 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

De wijn toont een mooie intensiteit en rijkdom met fruitige aroma’s van zwarte bessen, pruimen en gedroogde kersen. Op de achtergrond tonen van aarde en zwarte truffel die bijdragen aan de complexiteit van de wijn. Deze medium bodied Sangiovese geeft het smaakpalet elegantie en kracht.

James Suckling: 94/100
Luca Maroni: 97/100
Robert Parker: 93/100
Tre Bicchieri G. Rosso