Santa Barbara

Italy, Marche

Santa Barbara, gelegen in het hart van de Marche, is een wijnmakerij die het resultaat is van wijnmaker Stefano die zijn passie volgde. Hun wijnen werken met zowel inheemse als internationale druiven en zijn een prachtige manier om de resultaten van hun innovatieve manier van wijnmaken te laten zien.

Italië, Marke

Santa Barbara

Santa Barbara ligt op 25 km van de Adriatische Zee en is gelegen op de heuvels die lopen tussen de rivieren Misa en Nevola. Hier werken wijnmaker Stefano Antonucci en een team van professionals elke dag in de kelder en wijngaarden gestimuleerd door passie, vastberadenheid en een snufje creativiteit, zodat de druiven hun schoonheid behouden en de kwaliteit van het land uitdrukken.

De ideeën, de technologie en het respect voor het land zijn de basis waarop ze hebben besloten om het wijnhuis op te bouwen. Het verbeteren van de kwaliteit van de druiven, rekening houdend met enerzijds de traditie en de geschiedenis van het land en anderzijds het toepassen van alle nieuwe inzichten en innovaties, met een scherp oog voor de gezondheid van de wijngaarden. Vanaf het begin heeft het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivenrassen en de gebieden van Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d’Alba en anderzijds om wijnen te maken die een beroep doen op de internationale smaak en een geweldig karakter hebben zoals de Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.

“Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die al sinds zijn kindertijd door zijn aderen stroomt. “

Wijnmaker- en eigenaar

Santa Barbara

Santa Barbara is het resultaat van een passie die dag na dag groeide en niet langer kon worden gedegradeerd tot slechts een tijdverdrijf. Wijnmaker Stefano Antonucci verliet zijn baan in de banksector in 1994 om zijn droom te volgen. Hij kwam terug naar zijn geboortestad Barbara, in het hart van de regio Marche. Hier had hij geleerd van het land te houden, de geheimen, de ritmes en de producten te kennen en te respecteren. Daar waar hij was opgegroeid begon hij aan zijn uitdagende doel: wijn maken die het hart van wijnliefhebbers zou veroveren. Velen noemen Stefano een “visionaire en eclectische wijnmaker”, die voortdurend streeft naar stijlvolle perfectie.

De wijngaarden zijn tussen de 25 en 40 jaar oud en beslaan een oppervlakte van 45 hectare land dat zich uitstrekt van de glooiende heuvels van de gemeente Barbara, over Serra de Conti, Montecarotto, Arcevia tot Morro D’Alba en Cupramontana. De bijzonderheid van deze gebieden ligt in de klei- en waterrijke bodems die bedekken op een strook land begrensd door de Adriatische Zee in het oosten en de Apennijnen in het westen.

Wijnmaken

Onze filosofie

Wijn maken die de harten van wijnliefhebbers verovert.

Wijnmaker die zijn passie volgde

Respect voor het land en vastberadenheid om te innoveren

Heropleving van inheemse druiven en internationale smaken

Innovatieve onderzoeken en experimenten

  • Wijnmaker die zijn passie volgde

  • Respect voor het land en vastberadenheid om te innoveren

  • Heropleving van inheemse druiven en internationale smaken

  • Innovatieve onderzoeken en experimenten

Collectie

Onze wijnen

Gelegen in het hart van de Marche bevindt zich het wijnhuis Santa Barbara van wijnmaker Stefano Antonucci die zijn passie volgde. Door te werken met zowel inheemse als internationale druiven, zijn hun wijnen een geweldig resultaat van de innovatie manier van wijnmaken en de liefde voor het land.

Santa Barbara

Verdicchio La Vaglie Cast di Jesi DOC

Deze wijn is gemaakt in 1992 met de bedoeling om los te komen van het kader van een traditionele wijn. Tegelijkertijd kan deze wijn, door te experimenteren en risico’s te nemen, waarde hechten aan de grote geschiedenis van het wijnmaken in de regio Marche. Om 20 jaar productie te vieren, lanceerde het wijnhuis in 2012 vijf kleurrijke wijnetiketten naast het traditionele witte etiket. Dit was een stilistische keuze die we vandaag nog steeds voortzetten om de wijn te onderscheiden en te voldoen aan het steeds toenemende enthousiasme dat we vinden bij de fans van Le Vaglie.

Le Vaglie is zeer zeker en zal je glas knallen! Helder lichtgeel met een lichte zweem van goud. Met een rijke geur van bloemen, tropisch fruit en verse appel. In het begin is het een frisse basiswijn, maar de wijn heeft vulling. Mooie balans met fruit, frisse zuren en zoute smaak waardoor het puur en levendig lijkt. De zilte smaken blijven hangen in de afdronk en de bitterheid met amandelen. Het einde is zeer aangenaam.

Santa Barbara

Marche Rosso IGT

“Deze wijn is gemaakt om de uitdaging aan te gaan om internationale druivenrassen te verenigen met onze inheemse Montepulciano. Een wijn maken en hem goed zien groeien maakt ons gelukkig en geeft een groot gevoel van voldoening. Ik wil deze tevredenheid delen met onze partners en vrienden die door de jaren heen zowel mij als mijn wijnmakerij hebben geholpen om te groeien” (Stefano Antonucci)

De kleur is intens robijnrood met granaatreflecties. De neus heeft intens bessenfruit met de aanhoudende aanwezigheid van kersen. De smaak heeft intens gerijpt fruit, voornamelijk met framboos en zwarte bes. De afdronk is lang en intens.