Tenuta del Cabreo

Italy, Tuscany

Al meer dan veertig jaar verrassen de Super Toscaanse wijnen van Tenute del Cabreo met hun karakter en elegantie. Tenute del Cabreo strekt zich uit over twee gebieden binnen de gemeente Greve in Chianti: Zano gelegen tussen Greve in Chianti en het historische dorp Montefioralle en Casa di Sala in Panzano in Chianti op de hoogste heuvels van het Chianti Classico gebied.

Italië, Toscane

Tenuta del Cabreo

Het Zano landgoed werd in 1967 gekocht door Nino Folonari, de grootvader van Giovanni en beslaat ongeveer 60 hectare, waarvan 45 zijn beplant met sangiovese, xabernet Sauvignon en merlot en de andere zijn bossen of landelijke nederzettingen; twee hiervan zijn herontwikkeld door de familie Folonari en hebben ze getransformeerd tot twee faciliteiten van hoog niveau: Borgo del Cabreo en Relais La Pietra. Op het landgoed bevinden zich ook de wijnkelder en de historische vatkamer van Cabreo. Op Casa di Sala in Panzano in Chianti wordt zo’n 15 hectare Chardonnay en Pinot noir druiven verbouwd. Al meer dan veertig jaar verrassen de Super Tuscan wijnen van Tenute del Cabreo met hun karakter en elegantie. La Pietra Chardonnay en Black Toscane Pinot Noir vertegenwoordigen een Bourgondische stijl in Toscane door de eigenaardigheden van het terroir in te zetten. Cabreo Il Borgo is opwindend sinds 1982 met zijn historische mix van sangiovese, cabernet sauvignon en merlot.

Tenute del Cabreo strekt zich uit over twee gebieden binnen de gemeente Greve in Chianti: Zano gelegen tussen Greve in Chianti en het historische dorp Montefioralle en Casa di Sala in Panzano in Chianti op de hoogste heuvels van het Chianti Classico gebied. Bodems die rijk zijn aan grind en mergel afkomstig uit het Plioceen voor het Zano-landgoed en witte klei en leisteenrotsen (galestro) in Panzano in Chianti kenmerken de elegantie, levensduur en complexiteit van de druiven die in deze landen worden verbouwd. Begin jaren zeventig selecteerden Ambrogio en Giovanni, na zorgvuldige observatie van de Franse wijnbouw, klonen van cabernet Sauvignon en merlot die ze samen met de inheemse sangiovese gebruikten voor de productie van Super Tuscan Cabreo. De chardonnay en pinot noir druiven waren daarentegen beter geschikt voor het Panzano gebied, waar hogere hoogten en bodems rijk aan kalkhoudende klei herinnerden aan het beroemde Bourgondische terroir.

“The origin of Super Tuscans ”

Wijnmaker- en eigenaar

Ambrogio e Giovanni Folonari Tenute

Tenute Folonari wordt geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter. Giovanna Cornaro, de vrouw van Ambrogio, is de eigenaar van de twee Charming Relais, respectievelijk Borgo del Cabreo en Pietra del Cabreo, en Tenuta La Fuga, drie faciliteiten waarvan zij toezicht hield op de herontwikkeling. Francesca en Angelica Folonari, de zussen van Giovanni, zijn betrokken bij de bedrijfsactiviteiten en in het bijzonder bij het beheer en de ontwikkeling van accommodatiestructuren.

Ambrogio en Giovanni Folonari vertegenwoordigen de exclusiviteit van Toscane met zijn rijke grondgebied en tradities. Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis. In 2000 richtten Ambrogio en Giovanni Folonari – respectievelijk zoon en kleinzoon van Nino – het bedrijf Ambrogio en Giovanni Folonari Tenute op, waarbij ze de vijf agrarische landgoederen, uitdrukking van de beste Toscaanse gebieden, overnamen. De geschiedenis van de familie Folonari en haar bedrijf begon aan het einde van de 18e eeuw. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter.

Wijnmaken

Onze filosofie

Elegantie, sterke identiteit en sterke band met het territorium waarvan ze de diversiteit en waarden diep respecteren

  • De Estates van Folonari vertegenwoordigen het ultieme Toscane

  • Meerdere wijnhuizentonen de diversiteit van de terroirs

  • Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis

  • Geleid door een familie met meer dan twee eeuwen aan geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Al meer dan veertig jaar verrassen de Super Tuscan wijnen van Tenute del Cabreo met hun karakter en elegantie. La Pietra Chardonnay en Black Toscane Pinot Noir vertegenwoordigen een Bourgondische stijl in Toscane door de eigenaardigheden van het terroir in te zetten. Cabreo Il Borgo is opwindend sinds 1982 met zijn historische mix van sangiovese, cabernet sauvignon en merlot.

Tenuta del Cabreo, Supertuscan,

La Pietra Toscana IGT Chardonnay

De eerste witte Super Tuscan gemaakt van chardonnay druiven geteeld op Tenuta Casa di Sala in Panzano in Chianti. La Pietra was een innovatie in Chianti toen Ambrogio en Giovanni Folonari in 1983 besloten om de Chardonnay druiven te vinificeren en te laten rijpen, zoals ze al deden met de grote Toscaanse rode wijnen. Het resultaat is een verrassend wit vanwege zijn indrukwekkende geschiktheid voor lange rijping op fles. Tenute del Cabreo strekt zich uit over twee gebieden binnen de gemeente Greve in Chianti: Zano gelegen tussen Greve in Chianti en het historische dorp Montefioralle en Casa di Sala in Panzano in Chianti op de hoogste heuvels van het Chianti Classico gebied.

De wijn onthult een aangenaam vol bouquet, kamille en gedroogde thee, honing, salie, geneeskrachtige kruiden; citroen en citroenschil. Intense aroma’s. Mondgevoelsensaties van grote frisheid, zoetheid, bitterheid en geroosterd hout. Munt en balsem op de afdronk.

Tenuta del Cabreo, Supertuscan

Cabreo Il Borgo Toscana IGT

Al meer dan vijf jaar drukt Cabreo de perfecte harmonie uit tussen traditie, innovatie en geschiktheid voor het territorium waarin het is geboren: Greve in Chianti. Deze wijn is het resultaat van een zorgvuldige blend van merlot, cabernetsauvignon en sangiovese, die respectievelijk zachtheid, kracht en elegantie geven, en van een lange rijping in kleine Franse eikenhouten vaten. Tenute del Cabreo strekt zich uit over twee gebieden binnen de gemeente Greve in Chianti: Zano gelegen tussen Greve in Chianti en het historische dorp Montefioralle en Casa di Sala in Panzano in Chianti op de hoogste heuvels van het Chianti Classico gebied.

Diep robijnrode kleur met paarse nuances. Aroma van kers, framboos, rabarber, kina, zoethout, hints van pinda’s en sesam, nat vuil en gedroogde kruiden. Medium tot full-bodied met een romige textuur en fijne, zachte tannines. Verfijnde en ronde smaak die doet denken aan delicaat fruit, chocolade en noten. Een zijdezachte finish.