Tenuta Vigne a Porrona

Italy, Tuscany

Tenuta Vigne a Porrona, gelegen op een hoogte van 350 meter, strekt zich uit over 25 hectare waar druiven van hoge kwaliteit worden verbouwd. Morellino di Scansano DOCG en Montecucco Sangiovese DOCG zijn twee versies van pure Sangiovese met goed gedefinieerde karakters: de eerste wijn wordt versterkt door de fruitgeur, de tweede wordt gekenmerkt door structuur en complexiteit van aroma.

Italië, Toscane

Tenuta Vigne a Porrona

Tenuta Vigne a Porrona ligt in de gemeente Cinigiano in de provincie Grosseto Het hart van het achterland van de Maremma, tussen de Ombrone vallei, de Val d’Orcia en de westelijke hellingen van de Monte Amiata. Het gebied wordt gekenmerkt door bodems die rijk zijn aan mineralen, een mediterraan klimaat en de aanwezigheid van constante ventilatie, kenmerken die een perfecte rijping van de druiven. Hier is sangiovese de absolute hoofdrolspeler van de twee appellations, Montecucco Sangiovese DOCG en Morellino di Scansano DOCG. In plaats daarvan worden de internationale druiven gebruikt voor de productie van Baby Super Tuscans.

“An uncontaminated territory”

Wijnmaker- en eigenaar

Ambrogio e Giovanni Folonari Tenute

Tenute Folonari wordt geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter. Giovanna Cornaro, de vrouw van Ambrogio, is de eigenaar van de twee Charming Relais, respectievelijk Borgo del Cabreo en Pietra del Cabreo, en Tenuta La Fuga, drie faciliteiten waarvan zij toezicht hield op de herontwikkeling. Francesca en Angelica Folonari, de zussen van Giovanni, zijn betrokken bij de bedrijfsactiviteiten en in het bijzonder bij het beheer en de ontwikkeling van accommodatiestructuren.

Ambrogio en Giovanni Folonari vertegenwoordigen de exclusiviteit van Toscane met zijn rijke grondgebied en tradities. Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis. In 2000 richtten Ambrogio en Giovanni Folonari – respectievelijk zoon en kleinzoon van Nino – het bedrijf Ambrogio en Giovanni Folonari Tenute op, waarbij ze de vijf agrarische landgoederen, uitdrukking van de beste Toscaanse gebieden, overnamen. De geschiedenis van de familie Folonari en haar bedrijf begon aan het einde van de 18e eeuw. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter.

Wijnmaken

Onze filosofie

Elegantie, sterke identiteit en sterke band met het territorium waarvan ze de diversiteit en waarden diep respecteren

  • De Estates van Folonari vertegenwoordigen het ultieme Toscane

  • Meerdere wijnhuizentonen de diversiteit van de terroirs

  • Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis

  • Geleid door een familie met meer dan twee eeuwen aan geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Tenuta Vigne a Porrona, gelegen op een hoogte van 350 meter, strekt zich uit over 25 hectare waar druiven van hoge kwaliteit worden verbouwd. Morellino di Scansano DOCG en Montecucco Sangiovese DOCG zijn twee versies van pure Sangiovese met goed gedefinieerde karakters: de eerste wijn wordt versterkt door de fruitaroma’s, de tweede wordt gekenmerkt door structuur en complexiteit van het bouquet.

Tenuta Vigne a Porrona

Morellino di Scansano DOCG

Een 100% Sangiovese uit de Toscaanse Maremma binnen de DOCG-appellatie Montecucco en gerijpt in Frans geroosterde eikenhouten vaten. Een complexe en stevig gestructureerde wijn dankzij de goede klimatologische kenmerken van Vigne a Porrona die op de glooiende heuvels op de hellingen van de berg Amiata ligt op enkele kilometers van de Tyrrheense Zee.

De wijn onthult wijn- en kersenaroma’s met subtiel etherische nuances. De smaak is evenwichtig met een lange, hartige en droge afdronk.

Tenuta Vigne a Porrona

Montecucco Sangiovese DOCG

Morellino van Vigne a Porrona, uitsluitend gemaakt van sangiovese druiven, is een voorbeeld van hoe deze druivensoort erin slaagt zijn juiste plaats in Toscane te vinden door de identiteit van elk gebied waar hij wordt verbouwd op te nemen. Deze historische benaming van de Maremma geeft een wijn met een jeugdig en fris karakter die zich onderscheidt door zijn levendigheid, uitgesproken fruitige tonen en zachte tannines.

The wine reveals hints of red berries fruits, cloves, Mediterranean scrubland and spices. Het mondgevoel is rond en sappig met een fruitige afdronk en zachte tannines met een mooie verfijnde zuurgraad.