Tesselaarsdal

South Africa, Hemel & Aarde Ridge

Eén regio in Zuid-Afrika is vooral geschikt voor lichtere, elegantere stijlen; Hemel-en-Aarde, de thuisbasis van de beroemde wijnmakerij Hamilton Russell. Het is de beschermeling van Anthony Hamilton Russell, Berene Sauls die hier aan de top staat met haar delicate Tesselaarsdal Pinot Noir en Chardonnay.

Tesselaarsdal is in 2015 opgericht door Berene Sauls, een ervaren medewerker van Hamilton Russell Vineyards. Deze wijn is vernoemd naar het historische boerengehucht Overberg in Tesselaarsdal, niet ver van de wijnbenaming Hemel-en-Aarde Ridge, waar Berene werd geboren.

Wijnmaker- en eigenaar

Berene Sauls

Tesselaarsdal, opgericht door Berene Sauls, is het eerste wijnproject voor Berene en, belangrijker nog, het eerste wijnproject dat volledig eigendom is van een lid van een “voorheen achtergestelde gemeenschap” in het Hemel-en-Aarde-gebied en, inderdaad, het Overstrand.

Berene kwam aanvankelijk op 19-jarige leeftijd bij Hamilton Russell Vineyards werken als au pair. Ze stapte al snel over naar een administratieve functie in de wijnhandel van de boerderij en nam een ​​volgende stap om de ingewikkelde administratie te beheren die verband houdt met de wijnexport en de detaillering van de etikettering op het landgoed.

Vijftien jaar na de start van haar carrière in Hemel-en-Aarde is Berene trots op haar laatste prestatie. Ze erkent en waardeert de samenwerkingsrol van wijnmaker Emul Ross en de kans die Anthony Hamilton Russell biedt. Met een productie van slechts 1202 flessen van de eerste jaargang van 2015, was de wijn snel uitverkocht. Berene’s Tesselaarsdal-wijnen schreven geschiedenis en leidden de weg voorwaarts voor vrouwen in de wijnindustrie, terwijl ze bijdroegen aan de kwaliteitscollectie van Hemel-en-Aarde-wijnen.

“Eén regio in Zuid-Afrika is vooral geschikt voor lichtere, elegantere stijlen; Hemel-en-Aarde, de thuisbasis van de beroemde Hamilton Russell-wijnmakerij. Het is de protégé van Anthony Hamilton Russell, Berene Sauls die hier aan de top staat met haar delicate Tesselaarsdal Pinot Noir en Chardonnay.

Wijnmaken

Onze filosofie

Door zoveel aspecten van het bedrijf te ervaren, werd ik nieuwsgierig naar het maken van wijn, het delicate proces van druif tot fles, de gelaagde wijncultuur – de opwinding van elke oogst beleven

  • Duurzame wijnbouw

  • Berene Sauls, vrouwelijke wijnmaker en eigenaar, schrijft geschiedenis voor vrouwen in de wijnindustrie in SA met haar Hemel-en-Aarde wijnen van topkwaliteit

  • Expressie van het terroir van de koele, maritieme Hemel-en-Aarde Ridge

Collectie

Onze wijnen

Tesselaarsdal, opgericht door Berene Sauls, is het eerste wijnproject voor Berene en, belangrijker nog, het eerste wijnproject dat volledig eigendom is van een lid van een “voorheen achtergestelde gemeenschap” in het Hemel-en-Aarde-gebied en, inderdaad, het Overstrand.

RODE WIJN

Tesselaarsdal Pinot Noir

Er wordt uiterste zorg besteed om ervoor te zorgen dat deze kleine productie, klassiek vormgegeven Pinot noir de persoonlijkheid uitdrukt van de koele, maritieme Hemel-en-Aarde Ridge van niet-geïrrigeerde wijnstokken en zijn verhoogde, steenachtige, klei- en ijzerrijke bodems.

Een heldere, strakke en pure Pinot Noir met uitgesproken elegantie. De aroma’s van schoon en verheven wild rood fruit en zure kersen introduceren een lang, zacht gehemelte met een zoute mineraliteit.

92/100 Tim Atkin

WITTE WIJN

Tesselaarsdal Chardonnay

Er wordt uiterste zorg besteed aan deze kleine productie, klassiek gestileerde Chardonnay. Het drukt de persoonlijkheid uit van de koele, maritieme Hemel-en-Aarde Ridge van niet-geïrrigeerde wijnstokken en zijn verhoogde, steenachtige, klei- en ijzerrijke bodems.

Schoon en verheven primair fruitkarakter en citrusbloesem introduceren een lang, zacht gehemelte, zeer expressief maar ook heerlijk klassiek en ingetogen.

92/100 Tim Atkin

93/100 Greg Sherwood MW