Tomás Postigo

SPAIN, Ribera del Duero

Tómas Postigo is een van de meest toonaangevende wijnmakers in Ribera del Duero met inmiddels meer dan 35 jaargangen op zijn naam. Er is in dit wijnhuis veel aandacht voor de familie en het voorzetten van tradities. Tómas is daarom erg gepassioneerd met het overbrengen van al zijn liefde en kennis van wijn op zijn kinderen. Zijn vier zoons Gabriel, Alberto, Juan en Nicolás zijn opgegroeid in het wijnhuis, een speciale omgeving die hen leert dat prioriteit geven aan kwaliteit en focussen op de details van groot belang zijn van voor het wijnmaken in de Ribera del Duero. De passie die de zoons hebben mogen ervaren van hun vader heeft er voor gezorgd dat zij zeer betrokken zijn bij het runnen van het wijnhuis, waardoor traditie worden samengebracht en de generaties door worden voortgezet.

Wijnmaker- en eigenaar

Tomás Postigo

Het overbrengen van zijn passie in de opvolgende generatie speelt een belangrijke binnen het wijnhuis van Tómas Postigo. Het werk en de aandacht voor vakmanschap moet een persoonlijke stempel drukken op de wijnen en het is dan ook zijn doel om al zijn kennis en ideeën over te brengen zodat zijn vier kinderen het wijnhuis kunnen voortbrengen. Vanaf de start in 2008 hebben ze bij het proces van wijnmaken altijd gezocht naar manieren om constant te blijven verbeteren. Dit doen ze door te zoeken naar passende innovaties, maar met het behoud van de tradities. “

“De rijkdom van een geweldige wijn is te vinden in de diverse variëteiten, vaten en de inheemse gisten.”

Wijnmaken

Onze filosofie

Verbeter het wijnbereidingsproces voortdurend door verschillende aspecten te innoveren met behoud van de tradities.

  • Eerste wijnmakerij in Spanje met de prijs "Ecologische Carbon Footprint".

  • Familie, kwaliteit en handwerk

  • Alleen het gebruik van natuurlijke gisten

  • Innoveren met behoud van tradities

Collectie

Onze wijnen

Tómas Postigo is een van de meest toonaangevende wijnmakers in Ribera del Duero met meer dan 35 jaargangen op zijn naam. Het was de eerste wijnmakerij in Spanje die de “Ecological Carbon Footprint” award ontving. Ze gebruiken bij de vinificatie enkel inheemse gisten wat een belangrijk kenmerk is van de wijnen: het geeft een eigen soort persoonlijkheid mee in de smaak en stijl. De wijnbouw en vinificatie wordt uitgevoerd met veel aandacht voor vakmanschap.

RODE WIJN

Tomás Postigo – 5o Año 2017

Een prachtige blend van tempranillo, cabernet sauvignon, merlot en malbec De druiven worden geoogst uit wijngaarden op 750 à 1000m hoogte en zijn afkomstig van een kalksteen-/ zandleem bodem. In het wijnhuis wordt enkel gewerkt met de zwaartekracht, zonder het gebruik van machinale pompen De druiven worden uiterst voorzichtig behandeld om de zachtheid te bereiken. Na de onsteling vindt de vinificatie plaatts met hele trossen. De wijn rijpt vervolgens zo’n 12 maanden op Franse eiken vaten van 225liter uit geselecteerde bossen. Na de houtrijping zijn er maar liefst 46 verschillende blends gemaakt, afhankelijk van de wijngaard, druivenvariëteiten en de gebruikte vaten.

De neus is complex met aroma’s van mineraliteit, balsamico en kruidentonen bij het net openen van de fles Na enige tijd decanteren worden de tonen van rood fruit (krenten, pruim kers) duidelijker en volgen er elegante aroma’s van de getoaste vatenshow. De sensaties van rood fruit en kruiden zijn duidelijk te proeven. Sensaties van rood fruit en kruiden komen ook naar voren in de mond.

WITTE WIJN

Tomás Postigo – Blanca F.B. Verdejo 18

Een verdejo met houtrijping komt niet veel voor en is erg verassend te noemen. Deze wijn heeft 8 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten, met periodieke bâtonnage in het vat. Dit geeft een compleet nieuwe dimensie aan de verdejo wijn. De druiven worden met de hand geoogst in het Nieva-gebied van Segovia in Castilla Y León.

De wijn heeft een bleke, gouden kleur. De eerste aroma’s worden opgemerkt door de geroosterde kruiden van het eikenhout. Later komt een meer klassieke noot van Verdejo naar voren: anijs, venkel, wit en steenfruit met een zwaarte en diepte vermengd met tonen van gebak Geweldig mondgevoel, diep en romig, elegant en complex met een verfrissende citrus in balans met de zuurgraad. Diep, volumineus en gestructureerd, lange en kruidige afdronk met een licht zure afdronk.