Grupo Valdecuevas

SPAIN, Valladolid

De wijngaarden van Valdecuevas liggen in het hart van de Rueda appelatie op 770 meter boven de zeespiegel. Hier wordt de inheemse “Verdejo” druif met speciale en bijzondere zorg behandeld om de maximale expressie van deze variëteit in haar best tot uiting te laten komen.

Wijnmaker- en eigenaar

Martin familie

“De familie Martin is al meer dan 70 jaar werkzaam in de agrarische sector en heeft in die tijd de waarde van de gastronomie van deze regio getoond, dit is een plek met een onmiskenbare waarde: Castilië en Leon. In 2013 heeft de 3de generatie van de familie zich tot doel gesteld om dé referentie te worden van de Rueda appelatie, die bekend staat om de inheemse Verdejo druif”.

“De ondergrond in de “Gouden Driehoek” is rotsachtig en vol met grind: een karakter dat uit de bodem is gesmeed, wat zich manifesteert in onze wijnen”.

Wijnmaken

Onze filosofie

We houden van het land en met grote zorg voor onze processen, combineren wij expertise en geduld om onze ziel in elke wijn achter te laten. Het wijnhuis is uitgerust met moderne en veelzijdige productiesystemen die ons grote mogelijkheden bieden om uitzonderlijke wijnen te produceren. Tegelijkertijd gaan wij respectvol om met de historie en rijkdommen van onze landgoederen.

  • Familielandgoed in de gouden driehoek van de Rueda appelatie.

  • Verdejo druiven die 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden geven de typische Verdejo kenmerken: een perfecte Verdejo uit het boekje

  • Een nieuwe bodega gebouwd in de Pago La Pardina

Collectie

Onze wijnen

Verschillende factoren spelen een rol in het bereiken van een uitstekende kwaliteit in de productie van Valdecuevas wijnen: constante zorg en een persoonlijke stijl, de vrijgevigheid van het Castiliaanse land, de lokale know-how en het gebruik van state of the art technologie.

De wijnen van Valdecuevas zijn fris, elegant en harmonieus, met druiven die uitsluitend afkomstig zijn van eigen wijngaarden.

WHITE WINE

Valdecuevas Verdejo D.O. Rueda

Volledig gemaakt van Verdejo druiven van het landgoed La Pardina, van de oudere en minder productieve wijngaarden. Deze wijngaarden hebben een meer rotsachtige bodem, wat de juiste rijping en het evenwicht aan de wijn geeft. Tijdens de productie volgt de maceratie, gecontroleerde gisting en daaropvolgend rijping op de “lees” gedurende 3 maanden.

Kenmerken van steenfruit, perzik, abrikoos, venkel en intense aroma’s. Aangename textuur, frisheid en gebalanceerd.

Bacchus De Plata

“Valdecuevas Verdejo, 100% Variety Verdejo, the most representative wine from the Valdecuevas winery, obtained from the oldest and least productive vineyards, obtains for the third consecutive year a medal in this contest that gathers a cast of 85 expert tasters, journalists, sommeliers, Winemakers, Masters of Wine, Masters of Sommelier, a selection of luxury to recognize quality among great wines.”

WHITE WINE

Valdecuevas Verdejo Fermented in Barrels D.O. Rueda

Volledig gemaakt van Verdejo druiven van het landgoed La Pardina, gelagerd in Franse eikenhouten vaten van 500 liter, op de “lees” gerijpt voor 7 maanden, met een wekelijkse “battonage”. Dit resulteert in een elegante en robuuste wijn, waar de Verdejo zelf zorgt voor frisheid en een interessante complexiteit door lagering de op eikenhouten vaten.

Tonen van specerijen, vanille, lichte hinten van toast met daarbij de frisse fruitige tonen en anijskenmerken van Verdejo. De wijn heeft een geweldige textuur in combinatie met een aangename zuurgraad dat zorgt voor frisheid en evenwicht.