Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria

SPAIN, la Rioja

Sinds 1870, een periode van vijf generaties, heeft de familie Eguren zich toegelegd op de de productie en rijping van de beste wijnen van La Rioja. Tot hun meest iconische wijnen behoren Amancio, El Bosque en Sierra Cantabria Colección Privada, samen met Organza wit en Sierra Cantabria Cuvée rood.

Wijnmaker

Marcos Eguren & owner

“ Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria is opgericht door Guillermo Eguren, een selfmade “bodeguero” en wijnbouwer. Zijn familie had sinds de jaren 1870 in Rioja Alavesa druiven verbouwd. Vandaag de dag leidt de vierde generatie van de familie Eguren alle aspecten van het wijnbereidingsproces, met Marcos Eguren als wijnmaker en zijn broer Miguel Angel Eguren als algemeen directeur.

“Above all, we are grape growers.

copia

Wijnmaken

Onze filosofie

Om internationaal bekende wijnen te maken, heb je persoonlijke commitment en passie nodig, maar ook gedegen kennis van het terroir.

  • De familie Eguren produceert wijn sinds 1870

  • Eigenaren van de wereldberoemde Rioja La Nieta

  • Prestigewijnen zowel in Spanje als internationaal en hebben veel onderscheidingen en prijzen gewonnen

Collectie

Onze wijnen

Viñedos y Bodegas Sierra Cantabria

RODE WIJN

Sierra Cantabria Reserva D.O.CA. RIOJA

100% Tempranillo van 30+ jaar oude wijngaarden Traditionele manier van wijn produceren, 100% ontsteeld. 18 maanden in Bordelaise vaten van 50% Franse en 50% Amerikaanse eik. Leeftijd van de vaten: 20% nieuw eikenhout en 80% van maximaal 3 jaar gebruikte wijnvaten.

Intense hinten van kersen Toasty neus van eik met lichte sporen van fijne reductie (tabak en ceder) en rijp fruit Rond smaakpalet, smaakvol, elegant, specerijen en toastachtige aroma’s.

Wine Advocate: 92 points
Wine Enthusiast: 93 points
Peñín: 93 points

RODE WIJN

Señorío de San Vicente D.O.CA. RIOJA

1 wijn producent, 1 landgoed, 1 variëteit, 1 wijn…
100%Tempranillo Peludo.
San Vicente ontketent en maakt de weg vrij voor de nieuwe klassiekers.

Granaatrode kers. Delicate neus, goede reductie en toasty romige noten met rijke zoethout smaken in deze royale rode wijn, aangename en elegante smaak, fris met goed geïntegreerde tannines en een soepele finish.

Peñín Guide 2021: 95 points
Wine Advocate: 93 points
Stephen Tanzer’s: 95 points
James Suckling: 99 points

RODE WIJN

La Nieta, D.O.CA. RIOJA

De Eguren familie streefde ernaar om een wijn van wereldklasse te produceren uit de minuscule Finca La Nieta, een wijngaard met ondiepere, meer zuinige gronden, en een superieur microklimaat dan de naburige El Puntido wijngaard. Dit product is het vlaggenschipwijn van Viñedos de Páganos, La Nieta. De familie Eguren wilde deze wijngaard gebruiken om de subtiliteit en elegantie te tonen die Tempranillo kan vertegenwoordigen, en dat hebben ze bereikt met La Nieta.

Intense hinten van kersen La Nieta toont aroma’s van minerale tonen, rijp fruit dat leidt tot een volle, volumineuze, intense wijn, met structuur en een uitstekende balans.

Wine Advocate, Robert Parker: 96+
Tim Atkin: 98
Proensa: 100
Peñín Guide 2021: 97 points