Cordero di Montezemolo Barbera d'Alba '19
Cordero di MontezemoloLogin of registreer om de prijs te zien.
De grote wijn, die door velen een 'kunstwerk' wordt genoemd, is het werk van de natuur, het werk van de zon, het klimaat, de samenstelling van de bodem enzovoort; om een arrogante en paradoxale term te gebruiken, het is een agrarische opera.
Paolo Cordero di Montezemolo
-
- Land
- Italië
-
- Druivensoorten wijn
- Barbera
-
- Wijn-spijs combinatie
- Klassieke combinatie met Piemonte gemengd gekookt vlees, gekookte salami met linzen, groentevlaai en de traditionele "bagna coada" (warme dip of fondue).
Over deze wijn
Achtergrondinformatie
De oorsprong van de familie is Spaans en ze vestigden zich pas in het midden van de 14e eeuw in Piemonte. De familieleden werden onderscheiden op het gebied van druk- en zetwerk en in belangrijke militaire en diplomatieke functies van het Koninklijk Huis van Savoye om vervolgens een van de belangrijkste aristocratische families (Marchesi) van Piemonte te worden.
Een van de verschillende Falletti-familietakken, eigenaren van Monfalletto Estate en de meest opmerkelijke adellijke familie van het Alba-gebied, verstrengelt zich met de familie Cordero di Montezemolo wanneer Maria Lydia, dochter van de Marchese Luigia Falletti, in 1918 trouwt met Paolo Cordero di Montezemolo. Het echtpaar sterft helaas voortijdig, maar niet voordat hun enige zoon, Paolo, wordt geboren.
Toen ze in 1941 stierf, erfde hij haar hele eigendom, inclusief het Monfalletto-landgoed in La Morra. Historische teksten getuigen van de bloeiende en belangrijke landbouwactiviteit van de boerderij op een unieke en gelukkige heuvel. De wijnproductie op deze heuvel is gedocumenteerd van meer dan 200 jaar geleden.
- Producent
- Cordero di Montezemolo
- Land van herkomst
- Italië
- Wijnstreek
- Piemonte
- Classificatie
- DOC D'Alba
- Jaargang
- 2019
- Druivensoorten wijn
- Barbera
- % druivensoorten wijn
- 100% Barbera
- Smaak omschrijving
- Intens violette kleur. Rijp fruit, cacao, pruimen, kruidige, geurige neus. Volle en frisse mond. Zeer zachte tannines.
- Wijn-spijs combinatie
- Klassieke combinatie met Piemonte gemengd gekookt vlees, gekookte salami met linzen, groentevlaai en de traditionele "bagna coada" (warme dip of fondue).
- Vinificatie
- Fermentatie gedurende ongeveer 20 dagen met huidcontact gedurende 7-8 dagen in roestvrij staal en frequent overpompen. Malolatische gisting op hout tot december. Rijping: In verschillende Franse en Sloveense houten vaten gedurende ongeveer 7-8 maanden. Gebotteld in het begin van de zomer en na enkele maanden op de markt gebracht.
- Locatie wijngaard
- Meerdere wijngaarden in het Langhe-gebied
- Bodem
- Klei
- Sluiting
- Kurk
- Flesgrootte
- 750 ml
- Serveertemperatuur
- 15 - 17 °C
- Verouderingspotentieel
- Middellange levensduur. Komt het beste tot uiting in de eerste 4-5 jaar van het leven, maar plezierig tot ongeveer 10 jaar.