VINprofessional Kirsten van Harten

Kirsten van Harten gaat voor VINVINWines aan de slag als VINprofessional

We breiden ons team dit jaar nog verder uit met de komst van Kirsten van Harten. Als wijnprofessional zal Kirsten zich inzetten om onze VINfans & VINfriends kennis te laten maken met onze prachtige wijnhuizen en hun wijnen.

Kirsten zal de proefnotities van onze nieuwe wijnen gaan schrijven en inspirerende verhalen over wijnhuizen met jullie delen. Deze zul je niet alleen terugvinden op onze website én shop, maar ook via social media en onze nieuwsbrief waar we naast artikelen ook video’s zullen delen.

Kirsten van Harten: “Ik ben trots om bij VINVIN Wines aan de slag te gaan om te gaan samenwerken met een team van wijnexperts. VINVIN Wines heeft zich in korte tijd kunnen onderscheiden in de markt door met veel gedrevenheid te streven naar top wijnen van bijzondere wijnhuizen. Wijn wordt gemaakt om van te genieten en het is mijn passie om andere wegwijs te maken in de wijnwereld. Het is daarom een droom die uitkomt om over de authentieke wijnhuizen van VINVIN Wines te mogen schrijven en vertellen om andere kennis te laten maken met de hoogwaardige wijnen.”

Wil je niets missen en op de hoogte blijven van onze nieuwe wijnen en wijnhuizen? Zorg dan dat je ons volgt op social media en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Over Kirsten van Harten

Kirsten heeft van wijn proeven haar werk gemaakt door haar hart voor wijn te volgen. Genieten van mooie wijnen deed zij al langer, maar de echte interesse ontstond bij een wijnreis in de Italiaanse regio Veneto. Daar maakte zij een rondreis vanuit het Soave gebied, door de Amarone wijngaarden tot de Prosecco vallei in Valdobbiadene. Hierdoor proefde zij steeds vaker écht goede wijnen en ging de verschillen ontdekken. Naast al dat proeven werd de theorie dan ook noodzakelijk waardoor ze besloot maar eens een wijncursus te volgen. Na het volgen van SDEN2 en SDEN3 maakte zij een zijstapje en volgende de Wine2Move opleiding, waarbij zij onderzoek deed naar het terroir in het Duitse wijngebied Ahr.

Al snel besloot zij haar eigen bedrijf Hart voor Wijn op te richten waarmee zij wijnproeverijen voor consumenten organiseert. Dat bleek een succes en Kirsten is daarom haar bedrijf verder gaan uitbouwen. Inmiddels heeft zij de vinologenopleiding gevolgd en geeft zij wijncursussen op SDEN niveau. Ook lanceerde zij in 2021 een online academy met een online wijncursus én een wijnspijs cursus. Naast haar eigen bedrijf heeft Kirsten ervaring als manager opgedaan bij Wijnwinkel Le Nord, waar zij onder andere verantwoordelijk was voor het assortiment en de inkoop.

Dieper in het glaasje kijken is wat Kirsten betreft niet alleen leerzaam, maar ook ‘gewoon lekker’. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven, maar dat doe je wat Kirsten betreft wél met de betere wijnen van unieke wijnhuizen die hun terroir laten spreken.