Tenuta Vigne a Porrona

Italy, Tuscany

Tenuta Vigne a Porrona, gelegen op een hoogte van 350 meter, strekt zich uit over 25 hectare waar druiven van hoge kwaliteit worden verbouwd. Morellino di Scansano DOCG en Montecucco Sangiovese DOCG zijn twee versies van pure Sangiovese met goed gedefinieerde karakters: de eerste wijn wordt versterkt door de fruitgeur, de tweede wordt gekenmerkt door structuur en complexiteit van aroma.

Italië, Toscane

Tenuta Vigne a Porrona

Tenuta Vigne a Porrona ligt in de gemeente Cinigiano in de provincie Grosseto Het hart van het achterland van de Maremma, tussen de Ombrone vallei, de Val d’Orcia en de westelijke hellingen van de Monte Amiata. Het gebied wordt gekenmerkt door bodems die rijk zijn aan mineralen, een mediterraan klimaat en de aanwezigheid van constante ventilatie, kenmerken die een perfecte rijping van de druiven. Hier is sangiovese de absolute hoofdrolspeler van de twee appellations, Montecucco Sangiovese DOCG en Morellino di Scansano DOCG. In plaats daarvan worden de internationale druiven gebruikt voor de productie van Baby Super Tuscans.

“An uncontaminated territory”

Wijnmaker- en eigenaar

Ambrogio e Giovanni Folonari Tenute

Tenute Folonari wordt geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter. Giovanna Cornaro, de vrouw van Ambrogio, is de eigenaar van de twee Charming Relais, respectievelijk Borgo del Cabreo en Pietra del Cabreo, en Tenuta La Fuga, drie faciliteiten waarvan zij toezicht hield op de herontwikkeling. Francesca en Angelica Folonari, de zussen van Giovanni, zijn betrokken bij de bedrijfsactiviteiten en in het bijzonder bij het beheer en de ontwikkeling van accommodatiestructuren.

Ambrogio en Giovanni Folonari vertegenwoordigen de exclusiviteit van Toscane met zijn rijke grondgebied en tradities. Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis. In 2000 richtten Ambrogio en Giovanni Folonari – respectievelijk zoon en kleinzoon van Nino – het bedrijf Ambrogio en Giovanni Folonari Tenute op, waarbij ze de vijf agrarische landgoederen, uitdrukking van de beste Toscaanse gebieden, overnamen. De geschiedenis van de familie Folonari en haar bedrijf begon aan het einde van de 18e eeuw. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter.

Wijnmaken

Onze filosofie

Elegantie, sterke identiteit en sterke band met het territorium waarvan ze de diversiteit en waarden diep respecteren

  • De Estates van Folonari vertegenwoordigen het ultieme Toscane

  • Meerdere wijnhuizentonen de diversiteit van de terroirs

  • Innovatie, creativiteit, onderzoek en respect voor diversiteit zijn de basiswaarden van familiegeschiedenis

  • Geleid door een familie met meer dan twee eeuwen aan geschiedenis

Collectie

Onze wijnen

Tenuta Vigne a Porrona, gelegen op een hoogte van 350 meter, strekt zich uit over 25 hectare waar druiven van hoge kwaliteit worden verbouwd. Morellino di Scansano DOCG en Montecucco Sangiovese DOCG zijn twee versies van pure Sangiovese met goed gedefinieerde karakters: de eerste wijn wordt versterkt door de fruitaroma’s, de tweede wordt gekenmerkt door structuur en complexiteit van het bouquet.