Voorjaarsproeverij VINVIN Wines

27 maart 2023 | central park voorburg

Op 27 maart organiseren wij onze overzichtsproeverij bij Central Park Voorburg. Tijdens dit event zijn nagenoeg al onze wijnmakers aanwezig en bieden wij de kans om ruim 200 exclusieve wijnen te proeven, kennis te maken met de wijnmakers én gebruik te maken van exclusieve aanbiedingen.

Wij bieden daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse masterclasses en andere inspirerende activiteiten. Verder presenteren wij deze dag ook de 3 nieuwe wijnhuizen in onze portfolio uit de Bourgogne (Frankrijk), Toscane en Sicilië (Italië).

Maandag 27 maart 2023. Start 10:00. Einde event 17:00.

Central Park Voorburg, Oosteinde 14, Voorburg

Scroll naar beneden voor meer informatie

WAT KUN JE VERWACHTEN

Programma & informatie

– Open proeverij tussen 10:00-17:00 met ruim 15 wijnmakers

– Masterclass Genevieve & Tesselaarsdal (Zuid-Afrika) om 11:00

– Masterclass Alberto Graci (Etna, Sicilië) om 13:00

– Masterclass Tenute Folonari (Toscane) om 15:00

Ruim 15 wijnmakers zijn aanwezig

Proef meer dan 200 van onze exclusieve wijnen

Unieke masterclasses en inspiratie

Mooie acties en korting

27 MAART 2023 | CENTRAL PARK VOORBURG

Aanmelden voor de voorjaarsproeverij

We organiseren deze voorjaarsproeverij op inloop tussen 10:00 – 17:00 bij Central Park Voorburg. Om een goede inschatting te maken van het aantal gasten werken wij met inschrijving. Daarnaast kun je hier alvast aangeven of je interesse hebt in het bijwonen van één of meerdere van de masterclasses.

* Enkel voor genodigden & horecaprofessionals.

Voorjaarsproeverij Gravityform

 

"*" indicates required fields

Inschrijven voor een masterclass?
Er is plek voor 20 personen per masterclass.

PROEF EN ONTDEK

Aanwezige wijnhuizen

Weingut Allram ligt in het hart van Oostenrijk, in de regio Kamptal. De familie ziet het als hun plicht om de tradities in stand te houden, aangezien ze al vier generaties lang wijn maken met hoge standaarden. De wijnen hebben een bijzonder goed rijpingspotentieel door de unieke klimaat omstandigheden én het streven naar perfectie tijdens het wijnmaken.

Weingut AllramKamptal, Oostenrijk

Sinds 1870, een periode van vijf generaties, heeft de familie Eguren zich toegelegd op de de productie en rijping van de beste wijnen van La Rioja. Tot hun meest iconische wijnen behoren Amancio, El Bosque en Sierra Cantabria Colección Privada, samen met Organza wit en Sierra Cantabria Cuvée rood.

sierra_cantabria-l
Sierra CantabriaRioja, Spanje

De oorsprong van de wijnbouw van de Laroche-familie is diep geworteld in het terroir van de Chablis en kan door verschillende generaties heen worden gevonden. De wijngaarden liggen op de Kimmeridgiane-laag van klei-kalkbodems. De combinatie van deze bodems en het continentale klimaat van Chablis resulteert in een unieke minerale, kalkachtige uitdrukking van de Chardonnay-druif.

domaine-d-henri
Domaine d’HenriChablis, Frankrijk

Cordero di Montezemolo, gelegen in het stadje La Morra in het hart van de appellatie, is een van de meest gerenommeerde en beroemde huizen van Barolo. Cordero di Montezemolo is een van de weinige wijnhuizen die aaneengesloten wijngaarden bezit in Barolo, 51 hectare. Het landgoed (Monfalletto) heeft 28 hectare beplant met wijnstokken waaronder een amfitheater op het zuidoosten en zuidwesten.

cordero di montezemolo
Cordero di MontezemoloPiëmonte, Italië

Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appellaties Sancerre en Pouilly-Fumé.

Pascal JolivetLoire, Frankrijk

Al meer dan 380 jaar en 13 generaties… Hugel is een naam die synoniem is met Elzas. Het door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr opgerichte familiebedrijf, waarvan de initialen nog steeds op het familiewapen staan, staat vandaag de dag bekend als een van de belangrijkste familiebedrijven in de wijnwereld. De wijngaarden van de familie Hugel beslaan meer dan 30 hectare in Riquewihr, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied ligt.

Famille HugelAlsace, Frankrijk

Tómas Postigo is een van de meest toonaangevende wijnmakers in Ribera del Duero met meer dan 35 jaargangen op zijn naam. Het was het eerste wijnhuis in Spanje die de “Ecological Carbon Footprint” award ontving.

Tomas PostigoRibera del Duero, Spanje

Eén regio in Zuid-Afrika is vooral geschikt voor lichtere, elegantere stijlen; Hemel-en-Aarde, de thuisbasis van de beroemde Hamilton Russell-wijnmakerij. Het is de protégé van Anthony Hamilton Russell, Berene Sauls die hier aan de top staat met haar delicate Tesselaarsdal Pinot Noir en Chardonnay.

TesselaarsdalHemel-en-Aarde Ridge, Zuid-Arika

Het in 1734 opgerichte champagnehuis werd in 1932 overgenomen door Pierre Taittinger en draagt sindsdien de wereldberoemde naam. Champagne Taittinger behoort tot de ‘Grandes Marques’’ van de Champagnestreek en wordt inmiddels verkocht in meer dan 130 landen.

TaittingerChampagne, Frankrijk

Fattoria dei Barbi is een van de slechts vijf landgoederen in Montalcino die al meer dan 100 jaar onafgebroken in bedrijf zijn. De Colombini-familie stichtte het prestigieuze landgoed in 1790. Vandaag de dag strekt het zich uit over 306 hectare (ongeveer 757 hectare) in Montalcino en Scansano. d. De familie hielp de reputatie van Brunello di Montalcino op te bouwen als een wijn van grote kwaliteit en prestige wereldwijd.

Barbi
Fattoria dei BarbiToscane, Italië