Voorjaarsproeverij VINVIN Wines

25 maart 2024 | Central Park Voorburg

Op 25 maart organiseren wij onze open voorjaarsproeverij bij Central Park Voorburg. Tijdens dit event zijn meerdere wijnmakers aanwezig en bieden wij de kans om onze exclusieve wijnen te proeven, kennis te maken met de wijnmakers én gebruik te maken van exclusieve aanbiedingen. Bekijk hieronder ook meer informatie over de masterclasses die we organiseren en schrijf je in!

Maandag 25 maart 2024, open inloop tussen 10:00-17:00

Central Park, Oosteinde 14, Voorburg

MELD JE AAN

SCHRIJF JE IN EN SCHUIF AAN BIJ ONZE WIJNMAKERS

Masterclasses Voorjaarsproeverij

Ook dit jaar organiseren we weer diverse masterclasses onder leiding van onze wijnmakers. Ze nemen je mee naar de wijnregio en laten je kennis maken met de diversiteit en bijzonderheden van het huis. Uiteraard worden er ook diverse wijnen geproefd. Iedere masterclass duurt circa 60 minuten. Let op: er is beperkte plek per masterclass (max 2 deelnemers per bedrijf).

– 10:30 Champagne Taittinger

The soul of a family business at Grandes Marques Taittinger

– 12:30 Pascal Jolivet

Terroir & Climate Change in the Sancerre door Clement Jolivet

– 14:30 Maison de La Chapelle

Discover Irancy: unknown terroir & northern Burgundy door Grégory Viennois

– 16:30 Tómas Postigo

Meet the winemakers family from Ribera del Duero door Tómas Postigo

25 MAART 2024 | CENTRAL PARK VOORBURG

Aanmelden voor de voorjaarsproeverij

We organiseren deze voorjaarsproeverij Central Park in Voorburg. Om een goede inschatting te maken van het aantal gasten werken wij met inschrijving. I.v.m. de beperkte plekken is er per bedrijf per masterclass plek voor max. 2 deelnemers.

* Enkel voor genodigden & horecaprofessionals.

 

"*" verplicht veld

Inschrijven voor een masterclass?

PROEF EN ONTDEK

Aanwezige wijnhuizen

Cordero di Montezemolo, gelegen in het stadje La Morra in het hart van de appellatie, is een van de meest gerenommeerde en beroemde huizen van Barolo. Cordero di Montezemolo is een van de weinige wijnhuizen die aaneengesloten wijngaarden bezit in Barolo, 51 hectare. Het landgoed (Monfalletto) heeft 28 hectare beplant met wijnstokken waaronder een amfitheater op het zuidoosten en zuidwesten.

cordero di montezemolo
Cordero di MontezemoloPiëmonte, Italië

Fattoria dei Barbi is een van de slechts vijf landgoederen in Montalcino die al meer dan 100 jaar onafgebroken in bedrijf zijn. De Colombini-familie stichtte het prestigieuze landgoed in 1790. Vandaag de dag strekt het zich uit over 306 hectare (ongeveer 757 hectare) in Montalcino en Scansano. d. De familie hielp de reputatie van Brunello di Montalcino op te bouwen als een wijn van grote kwaliteit en prestige wereldwijd.

Barbi
Fattoria dei BarbiToscane, Italië

Ghizzano is een historisch huis in Toscane, diep in de glooiende heuvels tussen de stad Pisa en de middeleeuwse stad San Gimignano. Dichtbij de Middellandse Zee om te genieten van de milde zeebries en zonder extreme temperaturen of een grote kans op voorjaarsvorst.

MARCHIO_TENUTA_GHIZZANO
Tenuta di GhizzanoToscane, Italië

Tenute Folonari wordt geleid door Giovanni Folonari en zijn vader Ambrogio, respectievelijk in de rol van president en erevoorzitter. Giovanna Cornaro, de vrouw van Ambrogio, is de eigenaar van de twee Charming Relais, respectievelijk Borgo del Cabreo en Pietra del Cabreo, en Tenuta La Fuga, drie faciliteiten waarvan zij toezicht hield op de herontwikkeling.

Tenute FolonariToscane, Italië

Een droom kwam uit toen de familie Baron Villa Peschicini kocht en begon met de restauratie van de oude wijngaarden. Na 40 jaar hard werken, zijn ze nu volledig toegewijd aan het maken van Prosecco’s van hoge kwaliteit.

Tenuta BaronVeneto, Italië

Gelegen in het hart van de Marche bevindt zich het wijnhuis Santa Barbara van wijnmaker Stefano Antonucci die zijn passie volgde. Door te werken met zowel inheemse als internationale druiven, zijn hun wijnen een geweldig resultaat van de innovatie manier van wijnmaken en de liefde voor het land.

Cantina Santa BarbaraMarken, Italië

De grote diversiteit tussen wijnoogsten en de verschillende wijngaarden bieden een enorme rijkdom van het terroir van de Etna. We zijn trots om het volledige portfolio van Alberto Graci in ons portfolio aan te bieden, enkel gemaakt van de 3 inheemse druiven nerello mascalese, carricante en catarratto op ongeënte wijnstokken.

Alberto GraciEtna, Italië

Het gedachte goed van de wijnglazen lijn van Italesse is gebaseerd op de aroma’s van het hart van de wijn. Uniek is dat Italesse afstapt van de traditionele gedachte dat wijnglazen passen bij een regio, maar de structuur en aroma’s van de wijn centraal stellen. De glazen zijn dusdanig ontworpen dat afhankelijk van het type wijn gekeken wordt welk glaswerk het karakter tot perfecte uitdrukking kan brengen. Daarom werkt Italesse met indexen die aangeven welke wijnstijl passend is bij het glaswerk.

ItalesseTrieste, Italië

Champagnehuis Taittinger, opgericht in 1734 en overgenomen door Pierre Taittinger in 1932, is sindsdien internationaal bekend. Het behoort tot de “Grandes Marques” van de Champagnestreek en is tegenwoordig het enige familiebedrijf van deze omvang in de regio. Onder leiding van Vitalie Taittinger en haar broer Clovis Taittinger wordt de focus gelegd op de exclusieve Chardonnay-druif, wat heeft geleid tot internationale erkenning voor hun consistente kwaliteit, finesse en elegantie.

Champagne TaittingerChampagne, Frankrijk

De wijnbouwgeschiedenis van de Laroche-familie in Chablis gaat meerdere generaties terug en is diep geworteld in het terroir van de regio. De wijngaarden bevinden zich op de Kimmeridgiane-laag met klei-kalkbodems. De combinatie van deze bodems en het continentale klimaat van Chablis zorgt voor een unieke minerale en kalkachtige expressie van de Chardonnay-druif in hun wijnen.

domaine-d-henri
Le Domaine d’HenriChablis, Frankrijk

Het familiebedrijf Hugel, opgericht in 1639 in Riquewihr, Elzas, heeft een wijntraditie die teruggaat over 13 generaties, meer dan 380 jaar. Het is een van de belangrijkste familiebedrijven in de wijnwereld en beheert meer dan 30 hectare wijngaarden, waarvan bijna de helft in het Grand Cru-gebied. De Hugel familie staat bekend om haar passie, kwaliteit en consistentie, en wordt wereldwijd erkend met het opvallende gele label op hun beroemde flessen. Ze worden vaak beschouwd als de ambassadeurs van de Elzas wijn.

hugel
Famille HugelElzas, Frankrijk

Maison de la Chapelle is een eerbetoon aan de Bourgondische wijnen en richt zich specifiek op Irancy en de Yonne-terroirs in noordelijk Bourgogne. De appellatie beslaat 300 hectare, waarvan ongeveer 180 hectare zijn beplant nabij Chablis. Gelegen in een keteldal met uitzicht op de Yonne-vallei, hebben de glooiende wijngaarden een opmerkelijke omgeving met een mild en zonnig microklimaat door het zuidelijke aspect en bescherming tegen koude noordenwinden.

Maison de la ChapelleBourgogne, Frankrijk

Het wijnhuis van Pascal Jolivet werd in 1987 opgericht en is een van de meest dynamische domeinen in de Franse Loire vallei. Het domein is gevestigd in Sancerre en bezit meer dan 120 hectare aan eersteklas wijngaarden, verspreid over de appelaties Sancerre en Pouilly-Fumé.

Pascal JolivetLoire, Frankrijk

De regio Hemel-en-Aarde in Zuid-Afrika, met de beroemde Hamilton Russell-wijnmakerij, is bijzonder geschikt voor lichtere, elegante wijnstijlen. Berene Sauls, onder de bescherming van Anthony Hamilton Russell, leidt Tesselaarsdal, opgericht in 2015. De wijnen, zoals de Tesselaarsdal Pinot Noir en Chardonnay, staan bekend om hun delicatesse. De wijnmakerij is genoemd naar het historische boerengehucht Overberg in Tesselaarsdal, dicht bij de wijnbenaming Hemel-en-Aarde Ridge, waar Berene is geboren.

tesselaarsdaal
TesselaarsdalHemel & Aarde Ridge, Zuid-Afrika

Tómas Postigo, een vooraanstaande wijnmaker in Ribera del Duero met meer dan 35 jaar ervaring, hecht veel waarde aan familie en tradities in zijn wijnhuis. Zijn passie voor wijn en kennis worden overgedragen op zijn vier zoons – Gabriel, Alberto, Juan en Nicolás – die zijn opgegroeid in de wijnmakerij. De focus ligt op het belang van kwaliteit en aandacht voor details in het wijnmaken in Ribera del Duero. De betrokkenheid van de zoons, geïnspireerd door hun vaders passie, draagt bij aan het voortzetten van tradities en het samensmelten van generaties in het wijnhuis.

Tomás PostigoRibera del Duero, Spanje

De wijngaarden van Valdecuevas liggen in het hart van de Rueda appelatie op 770 meter boven de zeespiegel. Hier wordt de inheemse “Verdejo” druif met speciale en bijzondere zorg behandeld om de maximale expressie van deze variëteit in haar best tot uiting te laten komen.

Valdecuevas
Grupo ValdecuevasRueda, Spanje

Roberto Lucarelli, een meester in het produceren van witte wijnen gedomineerd door bianchello, is gevestigd in het noorden van Marche, in Cartoceto. Zijn wijnhuis, Azienda Agricola Roberto Lucarelli, bevindt zich in het noordelijke deel van de provincie Le Marche, te midden van lichtglooiende heuvels en langs de glinsterende Metauro-rivier, die het omliggende wijngebied zijn naam geeft. De invloed van het Italiaanse klimaat, met voldoende zon en de nabijheid van de Adriatische Zee, draagt bij aan de ongeëvenaarde kwaliteit van Lucarelli’s wijnen.

Azienda Agricola Roberto LucarelliMarken, Italië

Het landgoed van Högl ligt aan de westelijke rand van de beroemde Oostenrijkse Wachau, waar de steile Spitzer Graben uitmondt in het Waldviertel, gekenmerkt door extreme geologische en klimatologische omstandigheden.

hogl
Weingut HöglWachau, Oostenrijk

Weingut Allram ligt in het hart van Oostenrijk, in het Kamptal-gebied. Deze familie ziet het als hun plicht om de tradities in stand te houden, aangezien zij vanaf het begin al vier generaties lang wijn maken met hoge normen en oog voor detail.

Weingut AllramKamptal, Oostenrijk

Exclusieve dessertwijnen gemaakt door Hans Tschida, die jaar na jaar nationale en internationale prijzen wint en terug te vinden is op de wijnkaarten van exclusieve restaurants over de hele wereld.

Weingut TschidaNeusiedlersee, Oostenrijk

Calatayud, gelegen in het ruige terrein van de bergketen Sistema Ibérico, biedt met zijn grote hoogte en uitdagende weersomstandigheden het potentieel voor uitzonderlijke wijnen. De kleine wijngaarden, gemiddeld slechts 1-2 hectare per perceel, presenteren uitdagingen voor wijnbouwers. Desondanks is wijnmaker Carlos gepassioneerd en toegewijd aan het produceren van druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Het terroir van Calatayud, met arme bodems van leisteen en pizarras, geeft de wijnen een duidelijke mineraliteit, terwijl de grote hoogte zorgt voor temperatuurschommelingen die leiden tot meer complexiteit en smaakintensiteit.

Las PizarrasCalatayud, Spanje

Na de verkoop van Vins Piron in 2020, behield Dominique Piron alle wijngaarden en richtte zich opnieuw op als wijnmaker in Clos du Vieux Bourg, gelegen in Corcelles en Beaujolais, met 35 hectare familiewijngaarden. De nieuwe stap in de familietraditie wordt voortgezet in een nieuwe kelder, gevestigd in de oude kerk van het dorp, die dateert uit 900. Deze historische locatie diende lang als een belangrijk kruispunt in Frankrijk, gelegen op de grens tussen het Frankische en het Bourgondische koninkrijk gedurende eeuwen. Als de 14e generatie in de familie Piron, die sinds 1590 wijngaarden cultiveert en wijn produceert in Morgon, blijft Dominique Piron de erfenis van de familie voortzetten.

Clos du Vieux BourgBeaujolais, Frankrijk